Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Babyvoeding

 • Auteur
  Berichten
 • #10180545

  Iemand ervaring met etos of kruitvat eigenmerk melkpoeder? 


  Jillroos
  Bijdrager
  #10180573 Quote

  Ik gebruik Kruidvat eigen merk standaard 1 als bijvoeding op de borstvoeding, geen klachten zover maar heb ook geen ervaring met een andere variant


  Babetje
  Bijdrager
  #10180576 Quote

  Ik gebruik Kruidvat standaard 2. Ik heb de eerste maanden bv gegeven en daarna Nutrilon. Tot ik hier op het forum een link naar een site tegenkwam over babyvoeding en daar op onderzoek ging naar de verschillen. De wettelijke eisen die gesteld worden aan babyvoeding (melkpoeder) zijn zo streng en worden zo goed gecontroleerd dat er bijna geen verschil in de verschillende merken voeding zit. Ik ben, of eigenlijk onze zoon is, zonder problemen zo van Nutrilon naar Kruidvat overgestapt. Scheelt echt in de kosten! 

  Nutriton (verdikkingsmiddel) gebruik ik wel van Nutrilon (=Nutriton). Scheelt niet zoveel in de prijs en Nutriton is bij de Jumbo zelfs goedkoper. 


  Felyar
  Bijdrager
  #10180580 Quote

  De eerste week hebben we Nutrilon gebruikt, maar daarna zijn we overgestapt op Etos. Dit ging zonder problemen.

  Mijn cb raadde aan om op Etos over te stappen i.p.v. Kruidvat, omdat hun ervaring was dat baby’s meer last van Kruidvat kregen. Maar iedere cb zal wel iets anders zeggen 😉

  Wij zijn uiteindelijk bij Etos huismerk gebleven omdat we tegenover een Etos wonen die tot 21.00 geopend is, dus makkelijker op te halen mocht het ineens op zijn 😋

  #10180584 Quote

  Heb nog geen ervaring want moet nog bevallen maar zowel mijn kraamhulp als vk raden kruidvat af omdat hun ervaring is dat baby’s achter blijven in groei.

  Etos was geen probleem zei ze. 

  #10180593 Quote

  Wij gebruiken Nutrilon Forte (nummer 2 inmiddels). Onze dochter is heeeel hongerig. Wij hebben kort Kruidvat Forte geprobeerd, maar daar kreeg ze ook meteen weer ontzettend veel honger van. In plaats van 5 voedingen wilde ze er ineens weer 7  Dus toen maar weer terug gegaan naar Nutrilon Forte.

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  ProudMamaJ
  Bijdrager
  #10180594 Quote

  Hee

  Wij gebruiken vanaf 4 maanden kruidvat merk en dat gaat prima. Ik heb van tevoren nog met de kinderarts overlegd maar die zei idd dat het niet uitmaakt welk kunstvoeding je gebruikt. Alle kunstvoedingen in Nederland zijn eigenlijk goed zei hij. 


  Suffjuh
  Bijdrager
  #10180596 Quote

  Vriendin van mij gebruikte Kruidvat voeding en wij Etos. Beide kinderen zijn groot voor hun leeftijd. 

  Mijn kraamhulp gaf aan dat merk niks uitmaakt. Voeding 1 moet aan bepaalde stoffen voldoen. 

  Geef nu bij de 2e borstvoeding maar heb ook alweer Etos voeding klaar staan voor wanneer ik wil stoppen aangezien het voor mij nogal pijnlijk is. 

   


  Babetje
  Bijdrager
  #10180607 Quote

  Heb nog geen ervaring want moet nog bevallen maar zowel mijn kraamhulp als vk raden kruidvat af omdat hun ervaring is dat baby’s achter blijven in groei. Etos was geen probleem zei ze.

   

  Ik heb al veel onzin gehoord en gelezen, maar dit slaat alles! Dat de kraamzorg dat überhaupt durft te beweren, schande!! Dan mogen ze mij hier uit komen leggen waarom Etos, Hero of Nutrilon wel goed zijn en Kruidvat niet… En nu geloof ik ook niet zomaar alles, maar op babyvoedingchecker staat zeer uitgebreide informatie. Geloof je dan dus ook zo dat mocht dat zo zijn Kruidvat die voeding nog mag blijven verkopen? Onze zoon doet het er erg goed op en de overstap van Nutrilon naar Kruidvat is zonder problemen gegaan terwijl hij altijd veel heeft moeten spugen en prematuur was. 

   

  Iedere moeder moet doen wat goed voelt en waar haar kind het goed op doet. Soms is het even puzzelen, maar mij maak je niet wijs dat het ene beter zou zijn dan het andere. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct