Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Bakfiets Keuze

 • Auteur
  Berichten

 • Anomi-
  Bijdrager
  #10541375

  Hoi hoi,

  Er staan wel wat forums al hierover maar toch benieuwd naar specifieke ervaringen/tips rondom een elektrische bakfiets.

  Lijkt me heerlijk om met de 2 kindjes te gaan fietsen! de jonge is 5 maanden, de oudste 2. Wil dus graag een elektrische bakfiets maar niet de hoofdprijs betalen zoals de urban arrow. Eerst maar eens zien of ik m zoveel ga gebruiken als dat ik nu denk!

   

  ik overweeg de Vogue of de Babboe city.

  iemand ervaring met 1 van deze 2 merken? Voordelen, nadelen? Kiezen voor twee wielen of drie wielen?

  nadeel babboe vind ik dat we deze nergens in de omgeving kunnen testen.. 


  RomyVM
  Bijdrager
  #10541399 Quote

  Wij hebben de vogue supreme. Ruim 2 jaar terug gekocht. Dochters zijn nu 4.5 en 2.5 en nummer 3 is onderweg!

  Ik ben er heel blij mee, we gebruiken m bijna dagelijks. Door de bakfiets hebben we nu nog maar 1 auto en dat gaat prima. De kinderen vinden de bakfiets leuk. We wonen in de polder, 2-4km van school/winkel etc, dus dat zijn leuke ritjes om met de bakfiets te doen en kost me 10 minuten.

  Elektrisch is zeker een must ja, want anders trap je je echt verloren. In een elektrische bakfiets kost trappen amper moeite. Ook in regen of harde wind fietsen we gewoon. De kids zitten droog en warm, en zelf zit je redelijk verscholen achter de huif dus ook beschut.

  In de zomer kan de huif er makkelijk af, heerlijk! Ik vind een 3wieler wel fijn, biedt stevigheid en geeft me meer vertrouwen. Er kunnen prima 4 kindjes in, of 2 en de maxi cosi.
  Buggy, boodschappen, alles gooien we erin. Heerlijk.

  Tip: ga proef fietsen! Wij zijn bij bakfiets loods in Papendrecht geweest, konden daar van alles uitproberen. Ideaal.
  Een babboe werd hier afgeraden, is van hout en ze zijn behoorlijk snel stuk als ik ervaringen lees. In de kinderopvang waar ik werk hadden we ook een babboe, binnen een jaar was er van alles mis mee en was het hout al aan het uitzetten door de regenbuien etc. Ik vind de vogue echt een fijne stevige fiets, ideaal voor een gezin en als je veel spullen wilt meenemen. Hij fietst heerlijk en in de 2.5 jaar dat wij ‘m hebben, hebben we nooit iets gehad wat heel veel geld kostte qua onderhoud. Elk jaar krijgt ie een beurt bij de fietsenmaker.
  En de gewone fiets gebruiken we amper meer, de bakfiets is zoooo heerlijk!!


  Zwaluwtje
  Bijdrager
  #10542598 Quote

  Wij hebben zelf geen bakfiets nog. Mijn schoonzusje heeft een 3 wiel babboe en hoewel ze blij is met de bakfiets geeft ze wel aan dat de kwaliteit niet is om over naar huis te schrijven, nieuw gekocht maar inmiddels al meerdere keren bij de fietsenmaker geweest om zaken te laten repareren. Ook is ze al meerdere keren omgevallen met de bakfiets en kinderen erin.
  Zij willen tzt voor een 2 wiel urban arrow gaan.

  Ikzelf ben her en der aan het proeffietsen en vind de lovens 2 wiel het allerfijnste gevolgd door de urban arrow. Maargoed als dat niet de prijsklasse is waar je in zoekt zou je voor iets vergelijkbaars kunnen kijken die iets goedkoper is.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct