Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Bang Voor Een Miskraam 2

 • Auteur
  Berichten
 • #10556345

  Hoi allemaal,

  Ik ben nu ongeveer 6 weken zwanger en ben erg bang voor een miskraam. Ik vind het erg dubbel om alles te lezen op internet, buikkrampen schijnt goed te zijn maar kan ook duiden op een miskraam. En zodra mijn klachten wat minder zijn maak ik mij gelijk erg veel zorgen dat het niet goed zit. Ik ga er haast al vanuit dat ik toch een miskraam krijg om de teleurstelling minder erg te maken maar dit is natuurlijk niet leuk. Dit is mijn eerste zwangerschap dus alles is nieuwe voor mij, ik vind het allemaal gewoon erg spannend. Zo spannend dat ik nog geen afspraak heb durven maken bij de verloskundige. Ik heb gelukkig nog geen bloedverlies gehad. Er zijn vast veel andere dames die zich kunnen herkennen in mijn verhaal, hoe gaan jullie hier mee om?

  Liefs J

  #10556348 Quote

  Als dit je 1e zwangerschap is en je nog nooit eerder een miskraam hebt gehad begrijp ik niet waarom je je daar zon zorgen om maakt?

  Is er in je familie bekend met miskramen? De eerste 12 weken zijn zwz spannend met miskramen maar het kan ook heel goed later in je zwangerschap fout gaan of dat ze op de echos zien dat er iets niet goed is.

  Zou gewoon een vk bellen meestal krijg je rond de 7 of 8 weken een vroege echo en nu je de 6 weken al gehaald hebt heb je ook kans dat er een hartje klopt. Dan is de kans erg klein dat er nog iets fout gaat

  Ik had met mijn eerste zwangerschap pas met 8 weken door dat ik zwanger was en met 24 weken complicaties waardoor ik rekening moest houden dat ie het niet ging halen maar hij is nu inmiddels 3 jaar

  Nu in verwachting van de 3e en me nog nooit zo onzeker gevoeld omdat ik ook helemaal geen klachten had en inmiddels 30 weken.

  Ik vindt een zwangerschap zwz een onzeker iets. Je hebt er niks geen invloed op. Je lichaam wordt gewoon tijdelijk overgenomen. Zo zie ik het. Ben altijd blij geweest als ik bevallen was en alles gewoon goed ging.

  Hoop dat ik je wat moed in gepraat heb en gewoon afspraak maken bij je vk. Als je dat kleine lijfje ziet met misschien kloppend hartje neemt je onzekerheid misschien al stuk af.

  En geniet ervan!!

  #10556350 Quote

  Ik denk dat ik gewoon teveel lees op internet. Ik heb nooit geweten dat een miskraam zovaak voor kwam tot ik op baby forums ben gaan kijken. Helaas zie ik erg veel berichten van dames die een miskraam hebben gehad, dit maakt mij onzeker.

  Mijn moeder heeft ooit een miskraam gehad maar dit is zeker al 30 jaar geleden. Ik ga zeker een afspraak maken bij de vk en proberen het negatieve gevoel los te laten.

  #10556351 Quote

  Een zwangerschap gaat veel vaker wel dan niet goed (die cijfers staan ook op internet). Je bent jezelf volledig gek aan het maken. Zou zo snel mogelijk afspraak maken met de verloskundige, die kan je geruststellen en je hierbij helpen. Natuurlijk kan er altijd iets mis gaan en dat is vreselijk, maar tegelijkertijd ook iets wat je niet kunt tegenhouden. Probeer de mooie kanten van je zwangerschap te zien en te genieten van het wondertje in je buik. Een beetje angst is normaal, maar hou het wel realistisch.


  CFK
  Bijdrager
  #10556365 Quote

  Ik snap je heel goed. Ook ik had die angst bij beide zwangerschappen, vooral bij de eerste, terwijl dit ook nergens op gebaseerd was. Dus wat ik wil zeggen, heel normaal. Ik haalde zelf wel rust uit een afspraak maken met de verloskundige. Dan heb je iets om naar uit te kijken en zij kan je wellicht alvast wat gerust stellen en eventuele vragen beantwoorden. Dus dat zou ik je adviseren. En proficiat! 😉🥰


  RCBSS
  Bijdrager
  #10556575 Quote

  Ik zeg altijd, als je online gaat zoeken dan vind je waar je naar op zoek bent. Ben je bang voor slechte scenarios dan vind je deze ook alleen maar….

  Probeer het los te laten, mis gaan kan helaas altijd, ook na 12 weken.

  Ik ben zelf nu ook 6 weken en probeer gewoon ervan uit te gaan dat alles goed komt. Ik geloof er wel in dat als je positief blijft, dit ook echt wel effect geeft op je lichaam ivm minder stressen. ( lijkt me ook niet goed voor je baby)

  Wij hebben morgen de eerste echo, en ja ik vind het rete spannend! maar we gaan er allebei met een positief gevoel naar toe!

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  MarijkePlusTwee
  Bijdrager
  #10556674 Quote

  Heel herkenbaar hoor, ik ook gehad. Alle symptomen kunnen beide kanten opgaan. Zelf bloedverlies is 50% van de keren geen miskraam. Kijk of je volgende week al bij een verloskundige terecht kan en anders bij een studio die vroege echo’s op verzoek doet.

  Gefeliciteerd en veel succes.


  Cvdpluijm
  Bijdrager
  #10556831 Quote

  Ik heb een miskraam gehad met 12 weken totaal geen bloedverlies gehad 

  Laatste zwangerschap met 8 weken een mega bloeding gehad stroomde eruit en ben met ambulance weg gebracht en nu een gezonde dochter van 5 alweer

  Dus wilt echt niks zeggen 


  MrsM
  Bijdrager
  #10562586 Quote

  Gefeliciteerd met je zwangerschap!

  Zoals de andere dames al schreven, is het nu een mooie tijd om een eerste afspraak te maken met je verloskundige voor een intake en eerste echo. 

  Ben je van nature angstig aangelegd? Dat je je sneller zorgen maakt dan de mensen om je heen?
  Ik herken het wel hoor, ik ben een onwijze hypochonder en bij elk pijntje loop ik te stressen dat ik doodziek word. 
  Tijdens je zwangerschap kunnen je hormonen ook wel met je aan de haal gaan, waardoor je je wellicht nog meer gaat piekeren. 
  Bij mijn eerste zwangerschap was ik heel blij en vond ik het ook megaspannend of alles wel goed zou gaan. Heb mezelf wel min of meer gedwongen om er wel van te genieten en vooral om het rustig aan te doen. Bleef toen sporten (klimmen) tot 36 weken en we kregen met 41 weken een gezonde zoon. 

  Nu bij de 2e maak ik me ook elke dag wel zorgen, ondanks dat ik inmiddels 18 weken zwanger ben. Gaat mijn lichaam het allemaal trekken (ben zelf inmiddels 41 jaar), wordt het niet eens tijd dat ik de kleine vaker voel, groeit mijn buik wel genoeg etc. Ik heb maar geaccepteerd dat het ook hoort bij wie ik ben en dat ik niet alles in de hand heb. Het is ook wel een kwestie van je overgeven aan deze fase en vertrouwen op de wijsheid en de kracht van je lichaam en je babietje dat lekker in je buik groeit. Elke week is weer een mijlpaal die je gehaald hebt en die je dichter bij het moment brengt dat je je babietje vast kan houden. 

  Bespreek je zorgen ook met je verloskundige. Dit is gewoon best een spannende tijd en vraag dan ook waar je iniedergeval wel invloed op uit kan oefenen om de kans op een goede zwangerschap te vergroten (wat wel / niet eten, je slaaphouding, bewegen, omgaan met stress ect). Misschien geeft het je een beetje een gevoel van controle en kan je daardoor je zorgen los laten. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct