Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Bang voor gedrag kat

 • Auteur
  Berichten
 • #10189051

  Hoi,

  Wij hebben een kater die met 7 weken bij ons is gekomen. Dus niet echt gesocialiseerd. De kat is nu 1,5 jaar. De kat is pittig soms, maar wel heel lief en aanhankelijk naar ons.

  Nu ben ik over 4 weken uitgeteld en begint toch angst te komen dat de kat dadelijk agressief is naar de baby. Hij is geen baby/kinderen gewend en weet dus ook niet wat dit is…

  Ervaringen? Tips? 


  smpje
  Bijdrager
  #10189054 Quote

  Hoi!

  ik heb helaas geen tips maar zat wel in het zelfde schuitje. Wij hebben 2 poezen waarvan 1 echt alleen bij ons komt en verder heel schuw en ander is gewoon graag bij ons. Voor de poes die schuw is vreesde wij ook, ze werd uit eindelijk heel aanhankelijk naar mij toe tijdens de zwangerschap. Inmiddels is de kleine geboren en bijna 3 weken en helaas is ze nog schuwer geworden. Ze zit voornamelijk op zolder, ze komt af en toe wel kijken maar zodra die kleine 1 beweging maakt is ze weg. Wij vinden het heel sneu maar laten haar gewoon gaan. We forceren niets en geven er snoepjes als ze wel bij ons is geweest en het geprobeerd heeft. Wat we wel deden en doen is dat ze tijdens de zwangerschap in de babykamer mocht en nu ook zodat ze aan een nieuw luchtje kan wennen. Zodra hij daar slaapt gaat wel de deur dicht. We hopen dat ze bij trekt maar weten dat dit tijd gaat kosten. Helaas kan je het niet voorspellen wat ze gaan doen, enige wat je echt kan doen is ze er bij betrekken en niet overal van weren. Andere poes gaat prima, komt niet dichtbij maar gaat bijv wel voor het nestje liggen. 

  Succes met alles!! Het komt vast goed.


  StephW
  Bijdrager
  #10189061 Quote

  Ik was ook benieuwd met mijn katten, maar die blijken niet geinteresseerd in de baby, lopen weg als ze huilt.. gister graaide dr hand naar de bek van de kat en die deed niks. Dus ik zou me niet teveel zorgen maken. Wel genoeg aandacht blijven geven!


  Roze Wolkje
  Bijdrager
  #10189063 Quote

  Ik had ook 2 katten die geen baby’s of kinderen gewend waren en 1 van de 2 was ook niet echt aanhankelijk naar ons. Tot het moment dat onze dochter geboren was. Toen veranderde hun gedrag in positieve zin. Ze werden erg aanhankelijk naar ons. Ze vinden de kleine interessant maar doen niks op een btje snuffelen na. Nu is onze dochter alweer 6 maanden en vind ze het leuk om ze te aaien op haar manier. Ze trekt aardig hard aan hun vacht of staart en tot nu toe hebben ze nog geen kick gegeven. 

  Wacht het gewoon af. Wie weet vind je kat het niks aan of juist heel interessant. Vergeet alleen niet om je kat ook nog aandacht te blijven geven. Ze gaan vaak vervelend doen doordat ze ineens geen aandacht meer krijgen.


  MariekeSep
  Bijdrager
  #10189064 Quote

  Ik heb hetzelfde en heb hier een week geleden ongeveer een topic over geopend. Kun je terugvinden door op mijn naam te klikken. Staan echt handige tips in waar ik echt veel mee kan tegen de tijd dat onze kleine komt!

  #10189073 Quote

  Vaak komt dat wel goed. Hij zal het hoogstwaarschijnlijk spannend vinden en grotere kans dat die zich juist terug trekt. Zorg dat de kat vooral in de kraamtijd een plek heeft om zich terug te trekken waar niemand komt en waar ook water en een bak staan. Het gaat hem wss veel stress geven waardoor die mogelijk gaat plassen. Dit gaat weer over. Zorg zoals ik zei dat die zich terug kan trekken en zorg dat hij ook zijn aandacht krijgt. Wij hebben 2 katten met een achtergrond. 1 is wild en dus moest die helemaal gesocialiseerd worden en de ander is uit huis geplaatst en bij mij gekomen omdat ze mishandeld en ondervoed was… dus ik heb ervaring mocht je je dat afvragen 

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  Nicolekleintje
  Bijdrager
  #10189111 Quote

  Kat rustig alle spulletjes laten besnuffelen en bestuderen. Dit ook doen met de kleine dadelijk. 

  Mijn kat had nog nooit kinderen of baby’s gezien dus wist ook niet wat voor reactie ze ging geven. 

  Nu mijn kleine er is toont ze amper interesse, af en toe komt ze eens even kijken. 

  Probeer je angst aan de kant te zetten want dat voelen dieren ook aan. 🙂


  Kindersuprise
  Bijdrager
  #10189124 Quote

  Onze katten hebben de eerste maanden de baby nauwelijks opgemerkt. Nu de baby een dreumes is zijn de katten vaker buiten omdat hij het erg interessant vindt  (hard) te aaien en aan de staart te trekken. We hebben voor de katten plekjes om te liggen gecreëerd waar dreumes niet bij kan om ze rust te bieden.

   


  MAJJ
  Bijdrager
  #10189257 Quote

  Helaas een negatief verhaal, onze kat waar we het nooit van hadden verwacht moesten we helaas herplaatsen!

  Tijdens mijn zwangerschap werd hij al afstandelijk en eenmaal toen de kleine er was zeer agressief. Van een lieve aanhankelijke poes werd hij het omgekeerde. Hij stond uren te schreeuwen door huis en begon alles kapot te krabben. 

  Gelukkig binnen no time een perfect huisje gevonden waar hij erg gelukkig is. Nog steeds hebben we contact en krijgen we regelmatig een foto!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct