Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Bed verhogen

 • Auteur
  Berichten

 • BabyMausi
  Bijdrager
  #10221786

  Hi allemaal,

  Wij hebben een fijn bed dat helaas compleet onhandig is met een thuisbevalling en in de kraamtijd (de Ikea Brimnes).

  Het bed is te laag, maar staat op vier enorme laden (die natuurlijk helemaal vol liggen met spullen). Klossen zijn geen optie, en op kratten vind ik niet veilig omdat de onderkant van de laden echt maar dun hout is, en ik verwacht dat die met het gewicht van het bed erop gewoon meteen breken. Daarbij zijn de laden natuurlijk beweeglijk. De laden eruit is geen optie, dan blijft er een soort leeg omhulsel over.

   

  We denken er nu dus aan om een matras op ons huidige matras te leggen. Ik lees op verschillende forums wel dat mensen een eenpersoonsmatras tegen de muur hadden staan dat dan bij controles in de kraamweek even op het bed wordt gelegd.

  Ik dacht zelf meer aan een matras dat net zo groot is (160 x 200) en dat gedurende de kraamperiode erop te laten liggen. We hebben namelijk echt een heel kleine woning en een extra matras dat niet op het bed ligt is gewoon niet te doen.

  De kraamzorg raadde nog bij het intakegesprek aan dat ik op tafel kan liggen bij een controle (ja daaaag).

   

  De beste optie lijkt dus een extra matras op bed, net zo groot als het huidige matras. Heeft iemand daar ervaring mee? Is dat niet super zacht/instabiel? Zou een beetje bang zijn eraf te rollen geloof ik…

  Als er nog andere ideeen zijn hoor ik ze graag!


  Veevee
  Bijdrager
  #10221818 Quote

  Je kan ook een luchtbed gebruiken in de maat van je eigen matras. 

  #10221823 Quote

  Op tafel liggen haha. En wat als je plots thuis bevalt en de verloskundige het nodig vind dat je ligt,? Moet je dan op tafel bevallen 🤣 wel leuk verhaal als je met de kerst aan die tafel zit met de familie.

  Een matras erop lijkt mij een prima optie toch. Zou kijken of je niet van iemand een matras kan lenen van een logeer bed ofzo. 

   

  #10221836 Quote

  Hoi! Niet dezelfde situatie meegemaakt 😉 maar heb in mijn eigen woning vroeger heel lang op twee matrassen geslapen omdat mijn bed van pallets gemaakt was en anders te laag was. Kon echt prima! Hangt beeeetje af van wat voor soort matras(sen) je gebruikt wel natuurlijk. Ik had een wat stuggere soort schuim matras, en een wat harder matras. Ik zou niet twee heel zachte op elkaar leggen want dat lijkt me heel rot liggen voor je rug (maar is maar net waar je van houdt ook).


  Klijn
  Bijdrager
  #10221882 Quote

  Wij hebben de pootjes van onze oude boxspring afgedraaid en in ons ledikant gelegd, omdat ook bij ons het erg lastig was om de boel op klossen te zetten. Was prima te doen op die manier! Vanaf een week voor de bevalling, tot na de kraamperiode erop gelegen. Dat was ongeveer de dikte van een extra matras, dus wat dat betreft vergelijkbaar. Kan me wel voorstellen dat als je wat zachtere matrassen hebt, dat de boel misschien wat meer inzakt als je er op ligt…

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct