Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Bedbumper ledikant

 • Auteur
  Berichten

 • Valendel
  Bijdrager
  #10368337

  Hi dames,

  Mijn zoon van 15 maanden bonkt heel vaak met zijn hoofd tegen het hoofdeinde van zijn ledikant. Hij doet dit nu zo vaak dat hij iedere dag nieuwe blauwe plekken op zijn voorhoofdje heeft. 

  Ik overweeg een bedbumper, een soort dun kussen die je aan de binnenkant van het ledikant kan knopen. Deze bumper worden afgeraden omdat ze niet veilig zijn als je kindje er ’s nachts tegen aan gaat liggen met zijn mondje/neusje i.v.m. ademen. 

  Nu vraag ik mij af of dit ook nog gevaarlijk is voor kinderen van 15 maanden. Weet iemand dat? Mijn zoon slaapt altijd op zijn buik en kan uiteraard rollen/hoofd omhooghouden etc. 

  Ik hoor het graag!


  LEvB
  Bijdrager
  #10368364 Quote

  Met 15 maanden lijkt me dat volledig veilig hoor! Mijn jongste dochter is ook 15 maanden en doet het ook.. in de nacht hoor ik haar hoofd vaak bonken tegen het hoofdeinde. Ik leg haar al laag in bed, maar ze wurmt zich gewoon omhoog in dr slaap. Ik leg er altijd een paar knuffels tegenaan, dat helpt wel wat.. en hoop maar dat het binnenkort over gaat 😉 


  Evimetbaby
  Bijdrager
  #10368394 Quote

  Zoontje van 20 maanden doet het ook nogsteeds. Gaat altijd bewust tegen de spijlen of het hoofdeind liggen… Ook vaak gebonk..

  Ik laat t maar gaan. Denk wel dat zo’n bumper veilig is hoor


  Anemoontje
  Bijdrager
  #10368422 Quote

  Ik werd er continu wakker van dat gebonk. Uiteindelijk gekozen voor een campingbedje met een normaal matras en het is zo’n verademing. Speentje valt er ook niet meer uit. 


  Mimi
  Bijdrager
  #10368577 Quote

  Zo’n bumper wordt afgeraden voor het eerste jaar. Daarna is het veilig! En ja veel kindjes doen dit.. mijne bonkt niet maar gaat wel met z’n hoofdje tegen het hout liggen.. snap er ook niks van 😉

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct