Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Bedtijd 3

 • Auteur
  Berichten

 • MamavanRomée
  Bijdrager
  #10494147

  Hallo moeders,
  Ik wil even mijn hart luchten hier, zit me namelijk elk weekend op te vreten!

  Mijn vriend heeft een zoon uit een eerdere relatie van 5 jaar. Hij is hier elk weekend. En elke vrijdag op zaterdag, zaterdag op zondag heeft hij eigenlijk geen bedtijd. Gaat rustig om 11 uur naar bed. Ik vind het vervelend aangezien ik niet op tv kan kijken wat ik wil en ik wel zie dat hij moe is maar gewoon niet wil slapen en niet wil toegeven. Ook het gehang bij ons op de bank en alles vind ik vervelend aangezien wij zo totaal geen privacy of iets meer hebben. Mijn vriend kijkt nergens naar en vind alles prima, als ik erover begin dan zegt hij dat hij altijd laat op was ook als baby zijnde en dat hij dit zelf wil en word meer geïrriteerd als ik er iets van zeg. Pff wat moet ik daar nu mee? Misschien komt het ook dat hij hem niet zoveel ziet..

  #10494176 Quote

  Iedereen voedt op een andere manier op, maar zelf ben ik van mening dat kleine kinderen sturing nodig hebben wat betreft bedtijd, ze hebben nog zoveel slaap nodig om te groeien en voor een goede hersenontwikkeling! Natuurlijk willen ze niet naar bed, want stel nou dat jullie net wat leuks gaan doen als hij slaapt?! Sommige dingen lijken niet leuk/fijn voor kleine kinderen, maar het is aan de ouders om te kijken wat in het belang van het kind is, en naar mijn mening is een goede nachtrust 1 van de belangrijkste punten!
  Misschien een idee om wetenschappelijke artikelen op te zoeken over het belang van genoeg slaap bij kleine kinderen?
  En jouw vriend heeft ervoor gekozen om jou in het leven van zijn zoon te laten, aan je gebruikersnaam te zien is er nog een kindje in het gezin aanwezig en moeten jullie in je huishouden 1 lijn hanteren.
  Jij laat merken dat je het er niet mee eens bent dat zijn zoontje zo laat nog wakker is. Hoe gaan jullie dat doen als beide kinderen ouder zijn? Dochter netjes om 19.00 op bed en zoontje wanneer hij wil? Dat gaat veel strijd opleveren bij je dochter, want dat voelt dan natuurlijk niet eerlijk voor haar.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct