Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

Bedverhogers En Kraamzorg

 • Auteur
  Berichten

 • Stynats
  Bijdrager
  #10483219

  Hoi allemaal,
  Sinds enkele weken hebben wij een nieuw bed. Een elektrische boxspring van 69/70 cm hoog. Ik krijg net te horen dat het bed verhoogd moet worden tot 80 cm voor o.a. de kraamzorg. Bevalling is in het ziekenhuis. Ze zegt dat als het bed niet aan de eisen voldoet ze de zorg moeten weigeren. Bij de vorige zwangerschap hebben we (ons oude bed, ook boxspring maar geen 90 kilo per elektrische bodem) ook verhoogd en was het uiteindelijk rond een dik meter hoog geworden. Zo hoog waardoor ik zelf ivm bekkeninstabiliteit al in mijn 2e trimester met een trapje het bed op en af moest, en na de bevalling ook nog met de nodige hechtingen. De kraamhulp zelf zei op dag 1 al, haal die dingen er onderuit. Wat hebben jullie gedaan? Het gaat om 10 cm. Ze gaf ook aan doe desnoods een extra matras erop, maar dan heb ik niks aan mijn elektrische bed. Even benieuwd naar jullie ervaringen.
  Groetjes! 🤗


  Moradora
  Bijdrager
  #10483224 Quote

  Mijn verloskundige zei dat een boxspring niet verhoogt hoeft te worden, die zijn al hoger als een normaal bed

  Eerste zwangerschappen had ik een bed met ombouw die niet verhoogd kon worden. Nooit wat van gehoord van de VK of kraamhulp. We hebben wel aangegeven dan zelf het bed te verschonen maar dat deed de kraamzorg toch.


  Henver
  Bijdrager
  #10483233 Quote

  Wij hebben ons eigen bed nooit verhoogd. Onze boxspring is maar 60cm hoog maar als ik het zou verhogen dan kwam ik er zelf niet meer in. Of zoals je zelf zegt met een trapje. Ik was niet zo gek om dat te doen 😉

  Ik had wel een hooglaagbed beneden staan dus als de kraamhulp het prettig vond dan konden we de controles beneden doen en dan kon ze zelf de hoogte instellen. Bij de eerste deed de kraamhulp dit wel, bij de tweede deed de kraamhulp gewoon boven op ons eigen bed de controles. Ze hebben allebei niet geweigerd om het bed te verschonen of iets dergelijks omdat het bed niet verhoogd was.


  Bollebuikpuntnl
  Bijdrager
  #10483234 Quote

  Wij deden de controles gewoon op de bank beneden. Er is nooit gevraagd naar het bed of iets.


  Elja
  Bijdrager
  #10483240 Quote

  Wij hadden ook netjes het bed verhoogd ook een boxspring. Ik ben zelf niet zo lang dus we hebben een opstapje gekocht om dat wat makkelijker te maken. Aangezien ik een spoedkeizersnee had gehad was het na mijn bevalling wel een gedoe om het bed in te klimmen. De kraamzorg stelde toen zelf voor om de klossen er onder uit te halen. Dat was dus wel heel fijn. Ik zou het gewoon overleggen als het fysiek heel lastig wordt lijkt me ook niet de bedoeling 🙂


  JannekeN
  Bijdrager
  #10483245 Quote

  Wij hebben hier hetzelfde. Ik wil wel thuisbevallen. Dus wij kopen een topper voor op het matras, zodat het wel aan de eisen voldoet. En daarmee kan mn bed ook nog omhoog.

  read more image Lees ook: De kraamweek: wat kun je verwachten?
  #10483259 Quote

  Bij ons bed lukte het ook niet met klossen, dus hebben we ze onder het logeerbed gezet. 1x per dag daar de controles op gedaan.


  Minni
  Bijdrager
  #10483269 Quote

  Ik had ze wel in huis gehaald voor de kraamweek maar het was uiteindelijk niet nodig. Ik zou tzt overleggen met de kraamverzorgster die bij jou komt, kun je het altijd nog doen.

  Of als het echt noodzakelijk is, even de matras van je man er bovenop leggen voor die paar controles


  Yima
  Bijdrager
  #10483270 Quote

  Oh die kkk klossen!

  Ik had vooraf gechecked en in de regels stond 70-80 cm. Onze boxspring was 70. Ivm corona een telefonische intake gehad en daar werd bevestigd dat het goed was. 

  Nu kwam ik best wel gehavend uit de bevalling. Heb 3 weken grotendeels in bed doorgebracht en die eerste twee weken had ik veel moeite met bewegen. Was er een 20nogwat kraamhulpje dat begon te klagen over rugpijn en dat ze toch wel klossen ging regelen. Daardoor werd het bed zo verschrikkelijk hoog dat ik erg veel pijn had aan in en uit bed komen. Ik dacht echt: ja wie heeft hier nu wat nodig he?? Dit is geen zorg meer. 

  Om andere redenen veranderde de kraamzorg en de nieuwe hulp haalde ze gelijk weg. 

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen