Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Beginnen met kinderwens of starten opleiding?

 • Auteur
  Berichten

 • Meisjelief
  Bijdrager
  #10168611

  ik zit een beetje in dubio..

  ik ben 26, en alles goed voor elkaar.

  Nu ben ik aan het denken om in september met een opleiding van 10/11maanden te starten wat mijn kennis in mijn werkveld ten goede zal komen en ook voor in de toekomst. Het hoeft niet, maar lijkt mij wel leuk. Het is om de week naar school en verder werk gewoon op mijn werkplek.

  Nu hebben mijn vriend en ik ook een grote kinderwens. Echter heb ik ook PCOS, waardoor ik niet weet hoe snel ik zwanger zal raken. 

  Wat zal ik doen? Voor de opleiding gaan en mijn kinderwens uitstellen? Voor de opleiding gaan en tussentijds proberen zwanger te raken? Of eerst aan onze  kinderwens beginnen en mogelijk in de toekomst de opleiding doen. 

  Mijn vriend vind dat ik moet doen wat goed voelt. Maar ik vind het erg lastig..

   


  Rooslii
  Bijdrager
  #10168617 Quote

  Ik zou gewoon alvast proberen voor een kindje te gaan en ook die opleiding te doen. Je weet nooit hoe lang het gaat duren maar meestal duurt t wel ff voor je zwanger bent


  Roze Wolkje
  Bijdrager
  #10168621 Quote

  Zou ook voor die opleiding gaan en ook voor je kinderwens. Als jullie nu bezig gaan met de kinderwens en je wordt voor september zwanger kun je altijd nog de opleiding niet doen toch als je het dan niet meer ziet zitten? Mocht het nog niet gelukt zijn om zwanger te worden tegen die tijd dan kun je de opleiding wel gaan doen. 

  Succes met het maken van je keuze. 


  Annaaaaa
  Bijdrager
  #10168634 Quote

  Ik zit in precies hetzelfde dilemma. Ik ben 25. Ik wil heel graag de pabo doen, mijn werk wil dit betalen. Dus het is een mooie kans. Ondertussen zijn we nu 7 maanden bezig met zwanger te worden, maar het is nog niet gelukt. 

  Ik wil het allebei heel graag. Maar het lijkt me ook wel heel pittig. Ik moet wel snel de keuze maken voordat de inschrijving sluit. Ik neig naar gewoon doen. Misschien duurt het nog wel heel lang voordat je zwanger raakt, dat is van te voren sowieso lastig te zeggen. Ben wel benieuwd naar ervaringen en meningen van anderen. 

  En de vraag is: ga je het nog doen als je ouder bent en eenmaal kinderen hebt… 


  Meisjelief
  Bijdrager
  #10168637 Quote

  Ik moet het ook deze maand aangeven, anders is de inschrijving voorbij.

  Ik zou iedereen aanraden om er gewoon voor te gaan. Maar voor mezelf ben ik echt een twijfelkont. 

  Je weet inderdaad niet hoelang het duurt wil het eerst op de natuurlijke manier proberen voor we naar het ziekenhuis gaan. Maar wat als je uitgeteld bent tijdens de opleiding  

  Mijn werkgever zal het gaan betalen. Zal ik het van tevoren aangeven dat ik probeer zwanger te worden? Zodat mijn baas ook kan zeggen wat ze ervan vind?


  Annaaaaa
  Bijdrager
  #10168639 Quote

  Ik ga het niet delen met mijn werkgever. Ik heb verder met bijna niemand gedeeld dat we het aan het proberen zijn. Alleen met 1 collega omdat die de situatie/omgeving/werkgever kent en mijn beste vriendin. 

  Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen

  Annaaaaa
  Bijdrager
  #10168645 Quote

  Ik ben het helemaal met je eens elsiejoy! 

  #10168647 Quote

  Ik ben net begonnen met een nieuwe opleiding en we zijn momenteel bezig met onze 5e ronde.  

  Vaak kan je je studie tijdelijk stopzetten, wanneer je om welke reden dan ook tijdelijk niet verder kunt. Zwangerschapsverlof lijkt mij een goede reden. 

  Je hebt meer invloed op je studie dan op wanneer je zwanger wordt. Dat was voor mij de voornaamste reden om voor beide te gaan. 


  Valerie
  Bijdrager
  #10168659 Quote

  Als moeder zeg ik; ga voor een kindje. Als dat een wens is en het lijkt erop dat het niet eenvoudig zal zijn (en jullie zijn eraan toe) dan zou ik daar nu eerst voor kiezen. Je kunt tegelijkertijd met de opleiding want je weet niet hoe snel je zwanger bent. Je kunt tijdelijk stoppen of je opleiding deels zwanger doorlopen. Maar als je wacht en het straks heel moeilijk blijkt te zijn om zwanger te worden dan ga je spijt als haren op je hoofd hebben dat je niet eerder geprobeerd hebt. En begrijp mij niet verkeerd; een opleiding is ook super belangrijk (heb zelf ook een carrière, net een opleiding achter de rug en zwanger van de derde), maar als je een kinderwens hebt is uiteindelijk niets belangrijker dan dat. Succes met je keuze!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct