Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Bekendmaken zwangerschap

 • Auteur
  Berichten

 • Kim Swif
  Bijdrager
  #5736453

  Hee!

  Graag jullie advies!

  Zojuist positief getest 🙂 Volgens mijn eigen berekening en die van internet zou ik nu 4 weken zwanger zijn.

  Mijn ouders en de ouders van mijn vriend weten beide dat we gestopt zijn met de pil en stellen ons nu dan ook wel vaker de vraag of ik al ongesteld ben geweest of hoe het gaat.

  Omdat volgende week vaderdag is lijkt het mij leuk dan onze zwangerschap bekend te maken bij de ouders. We willen nog niet dat de buitenwereld het weet maar het lijkt me wel verstandig het alvast tegen de opa’s en oma’s te vertellen.

  Wat zouden jullie doen? Bekend maken of toch nog wachten?

  Ik kan niet slapen van het idee dat we een positieve test hebben!!

   

  Groetjes!!


  gebruiker175707
  Bijdrager
  #5736462 Quote

  Gefeliciteerd!!!

   

  Ik weet dat heel veel mensen nu zullen zeggen, wacht met vertellen dat je een echo hebt gehad, maar ik zou het doen als ik jou was. Wij hebben het drie keer verteld met de 5weken. Het is super fijn dat je het kunt delen, en vooral op zo’n mooie dag!  En stel het gaat fout, wat je niet hoopt natuurlijk!! Maar dan kun je er iniedergeval met iemand over praten!

   

  Geniet van je zwangerschap


  JomieJW
  Bijdrager
  #5736463 Quote

  Hoi Kim,

  Allereerst: GEFELICITEERD met je positieve test! Geniet ervan!

  En over het vertellen: Zoiets moet je toch echt zelf bedenken! Er zijn meerdere keuzes voor waarom wel of waarom niet. Wij hebben het zelf met week 5 en 6 verteld aan mijn moeder en schoonouders, omdat we het graag met iemand wilden delen. Mocht het dan alsnog mis gegaan zijn, dan hadden we in ieder geval aan die 3 mensen steun. Wel natuurlijk gevraagd of ze het verder nog even stil wilden houden. Uiteindelijk hebben we het in fases verteld, met 8 weken aan broers/zussen en op het werk en andere mensen waar ik direct contact mee had en de mensen waar we echt mee konden wachten pas na de termijnecho.

  We hebben het tegen een heel aantal mensen veel eerder moeten vertellen dan in eerste instantie de bedoeling was, omdat ik enorm ziek was (3-4 keer per dag overgeven was normaal tot week 13) en daardoor veel afviel. Dat ging opvallen, ik kon zelfs mijn werk niet meer doen. Dus vandaar dat onze keuze uiteindelijk is geweest om het eerder te vertellen tegen meerdere mensen, kan moeilijk zeggen dat ik al 6 weken buikgriep heb haha.

  Als het jullie steun geeft en het wat opluchting geeft om het aan jullie ouders te vertellen, dan zou ik het gewoon doen. 😉


  LeonieM
  Bijdrager
  #5736469 Quote

  Spannend! Ik herken mezelf in je verhaal!  Gefeliciteerd met je zwangerschap! Het moment dat ik een positieve test in handen had was ik echt stom verbaasd en kon het niet geloven.  Wij hebben as woensdag onze eerste echo en wij gaan het woensdag avond vertellen tegen mijn  ouders, (schoon)zussen/zwagers. Daarna pas verder met de volgende echo. Inderdaad met dezelfde reden, mocht het mis gaan dan kunnen we in ieder geval op steunen op de mensen die het weten. Ik zou als ik jou was gewoon doen wat goed voelt!! Succes en veel plezier!!


  Zwanger yes
  Bijdrager
  #5736499 Quote

  Doen waar je (en je partner uiteraard) je goed bij voelt! Ik vertelde het pas bij 16 weken, vond het leuk om een geheimpje te hebben met m’n man en ik hoop dat bij een volgende zwangerschap weer te kunnen volhouden (al wordt het dan misschien moeilijker te verbergen). Maar er is geen goed of fout in deze situatie. Dus: ga ervoor als je het leuk vindt!

  En een fijne zwangerschap gewenst, gefeliciteerd!


  Kim Swif
  Bijdrager
  #5736510 Quote

  Thnx voor de reacties!! Ik weet niet wat mijn vriend wilt. Vanavond eens er over hebben.

  Heb vanochtend snel voor het werk een wat duurdere Clearblue test gehaald om er zeker van te zijn dat het zo is maar zou ik die vanavond al kunnen doen of moet ik echt wachten tot morgenvroeg? De test gisteravond was om 11 uur en was positief maar ik ben zo bang voor teleurstelling

   

  Xxx


  gebruiker175707
  Bijdrager
  #5736570 Quote

  Als die vorige ook niet met ochtend urine was en goed positief was,dan zal de clearblue test nu ook wel positief aangeven. Laat je even weten wat de uitslag was als je hem gedaan hebt?


  Kim Swif
  Bijdrager
  #5736577 Quote

  Hij is positief gelukkig!!


  Ingel90
  Bijdrager
  #5736997 Quote

  Gefeliciteerd met je zwangerschap!

  Ik zou het echt al vertellen aan de toekomstige opa’s en oma’s. Vaderdag is helemaal een speciale dag  om het te vertellen natuurlijk!

  Zelf ben ik zwanger geworden in november. We wisten het 1 december en hebben het toen met sinterklaas gelijk verteld aan onze ouders en die helemaal blij dat ze opa en oma werden. Mijn schoonouders voor de eerste keer. Rond de kerst mijn zussen + aanhang verteld, omdat ze toen pas allemaal bij elkaar waren. Helaas heb ik eind januari een missed abortion gehad en ik vind het heel fijn dat onze naaste familie het toen wist, want ik heb ongelooflijk veel steun aan ze gehad.

  Nu ben ik weer zwanger zo’n 9,5 week en we hadden het gelijk weer verteld met de 4 weken. Nu hopen dat alles goed blijft gaan, maar daar heb ik alle vertrouwen in deze keer 🙂

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct