Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Bekken instabiliteit

 • Auteur
  Berichten

 • Dani2809
  Bijdrager
  #10025577

  Hallo dames,

  Wie van jullie heeft ook bekken instabiliteit? En de hele dag door pijn?

  Ik ben pas 23,5 week zwanger. Moet nog tot December en ik heb de hele dag pijn. Als ik het een cijfer zou moeten geven, zit ik echt op een 8,5/9. Ik kan helemaal niks, m’n man en m’n moeder moeten alles voor mij doen. Tevens kan ik niet voor m’n zoontje van bijna 2,5 zorgen. Wat ik nog t ergste van alles vind.. Hij merkt ook dat er wat aan de hand is. dat hij nu vaker bij m’n ouders is, als m’n man is werken.

  Ik heb elke week fysio en doe elke week zwemmen. Dat helpt wel voor even. Meestal alleen voor t moment zelf!

  Aangezien ik ook in huis niks kan, word ik elke dag luier. Mijn “taken” zijn: de was vouwen, boterham smeren en drinken pakken. Zo’n dingen kan ik doen. Maar verder.. Word er heel moe van en ik moet nog zooooo lang.

  Sorry voor mijn geklaag! Met de baby is wel alles goed gelukkig

  xoxo Dani


  DaphneT88
  Bijdrager
  #10025581 Quote

  Ik heb ook last van bekkeninstabiliteit, ook vanaf week 24 ongeveer. Ik ben inmiddels 35 weken zwanger. Ik heb er veel moeite mee dat ik ook weinig kan. Vooral omdat ik in m’n hoofd nog zoveel dingen wil doen op een dag, maar na boodschappen doen ben ik gebroken. Als ik dan op moet staan of ga liggen op de bank of in m’n bed dan kan ik me nauwelijks omdraaien omdat t zo’n pijn doet. 

  Ik heb twee keer per week fysio die het los masseert. Ook deed ik aan zwemmen maar dat werd me afgeraden omdat je te snel te hard je benen sluit en dat is niet goed voor je bekken.

   

  het zwanger zijn vind ik echt niet erg en geniet echt van al dag geschop, maar man, wat ben ik blij als ik geen last meer van m’n bekken heb straks. 


  W83
  Bijdrager
  #10025582 Quote

  Ik heb last van bekkeninstabiliteit. Ik kwam er achter rond de 12 weken dat ik het had, ben nu bijna 27 weken. Krijg om de week fysio en bij mij helpt dat goed. Kon in het begin, maar een half uurtje werken en momenteel werk ik 6 uur per dag. Natuurlijk wel aangepast werk, doe fysiek zwaar werk en kan nu achter de schermen stickertjes plakken. Bij mij is zittend werk het beste. Staan voel ik heel snel de pijn weer. Moet wel zeggen dat de pijn wat aan het toe nemen is, maar dat verwacht ik ook. Het belangrijkste is goed de beweging in de bekken houden in combinatie met de bekkenbodemspier. Belangrijk voor de bevalling, omdat je de benen moet optrekken tijdens het persen.

  Over een week begin ik met een zwangerschapscursus bij zwanger totaal en zij hebben ook kennis van bekkeninstabiliteit. Is wel fijn, bij de meeste cursussen kun je gedeeltes niet meedoen door de bekken.


  Dani2809
  Bijdrager
  #10025598 Quote

  Ik krijg de zwemles van m’n fysio, die is gespecialiseerd daarin.

  Ik heb echt geen idee. Begin donderdag pas..

   

  Ik kan en mag niet meer werken. Ben kapster en moet de hele sag

   staan, wat echt niet te doen is. Ander week is in ons vak niet, dus daf houd al op.. 

   

  Mensen begrijpen mijn situatie ook niet, dag vind ik ook erg jammer.. Ze zien niks aan me. Tja dat krijg je!

   

  Ik kan nog geen boodschappen doen, de tafel afvegen is al meer dan genoeg. Vreselijk, frustrerend. 

   

  DaphneT88; dat herken ik. Ik wil ook zoooveel doen maar helaas dat zit er niet in. Kan nog niet naar een baby winkel


  Wenv
  Bijdrager
  #10025619 Quote

  Ik heb helaas ook last van mijn bekken.

  Bij mij begonnen de klachten met 16 weken, in eerste instantie had ik vooral veel last van mijn buik. Toen hebben ze alles gecontroleerd, blaasontsteking, nierbekkenontsteking, urine op kweek, baarmoedermond en -hals, maar alles was gewoon goed.

  Na enkele weken ging mijn schaambeen heel veel pijn doen, omdraaien in bed werd pijnlijk, lopen, staan.. alles werd pijnlijk. 

  Ben nu 27 weken zwanger. Sinds 3 weken fysio, 1x in de week en ben begonnen met zwangerschapsyoga. Maar tot nu toe alleen nog maar meer last, wat ze ook wel hadden aangegeven omdat mijn buik aan het groeien is en zwaarder zal worden.

  Hierbij heb ik ook wel dagelijks last van mijn onderbuik, wat mij erg onzeker maakt. Maar ze zeggen dat het echt door het bekken komt met mogelijk op dit moment weer last van mijn banden.

  Hebben jullie ook buikklachten erbij of echt alleen het bekken?

   


  Dani2809
  Bijdrager
  #10025796 Quote

  Ik heb vanaf m’n 12e week al rug klachten. Ach, ik dacht dat hoort nu eenmaal bij t zwanger zijn. Stel je niet aan. Hup gaan met die banaan! Nou, ik ben nu 23,5 week maar niks meer gaan met die banaan. Soms zijn er dagen bij dat ik wel kan janken om de dag door te komen. Ben echt niet zielig en ik weet dat er met mij nog meer zijn die t hebben maar pff.. Ik vind het echt zwaar!

   

  ik heb ook last van onderbuik pijn, alsof ik ongesteld moet worden.. Heb het nog niet zo heel lang, geen idee wat het is.. 

   

  Vraag me alleen af hoe ik nog 17 weken door moet komen, op deze manier! Word alleen maar erger naar mate je buik dikker word. Probeer om het eten te letten maar dikker word ik toch.. 

   

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  Wenv
  Bijdrager
  #10025815 Quote

  @Dani; Ik heb altijd al rugklachten gehad, wat nu alleen maar versterkt wordt door de zwangerschap.

  En ik heb dat ook hoor, dat ik soms bij een winkel ben geweest en dan weer zoveel last heb van mijn rug, bekken en buik dat ik ook huilend in de auto terug naar huis zit. Die klachten zijn gewoon erg vervelend.

  Idd, zwaarder worden we toch wel.. dus de klachten zullen niet minder worden.

  Ik lig thuis altijd met een kruik op mijn buik en 1 in mijn rug. Sinds deze week mag ik ook niet meer werken. Dus mijn dagen duren heel lang. Alles voor het goede doel ;-).

  En de frustratie is erg herkenbaar, je voelt je niet ziek en wilt gewoon alles kunnen doen. Alleen het lukt gewoon niet.
   


  Shannon de Geus
  Bijdrager
  #10026208 Quote

  Sinds 4 jaar heb ik chronische bekken instabiliteit. Ik ben nu 16 weken zwanger en de zwangerschap maakt het er natuurlijk niet beter op.

   

  dames ik wil jullie even laten weten: de mensen die zeggen:”komop door” of “stel je niet aan” negeer ze! Ze hebben zo geen idee hoe dit aanvoelt! Doe wat je kan en wat niet kan, komt wel weer 🙂

   


  Wenv
  Bijdrager
  #10026242 Quote

  Momenteel voelt mijn schaambeen ook beurs! Heeft iemand van jullie dit ook/of gehad?

  Het kan je best onzeker maken die klachten, dat je denkt als alles maar goed gaat daar in je buik.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct