Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Bekkenbodemklachten 1e Trimester

 • Auteur
  Berichten

 • Lorraine
  Bijdrager
  #10476010

  Hoi allemaal,

  Zijn er hier vrouwen die ervaring hebben met bekkenbodem klachten in het 1e trimester? Ik was vandaag bij een bekkenbodem fysio en ik moet zeggen dat ik nogal bang naar buiten ben gekomen.. ze heeft meerdere malen benoemd hoe vroeg ik wel niet was met deze klachten.

  Ik ben nu 13+5 maar heb wel al enkele weken last. Is dit bij voorbaat een teken dat ik het heel lastig ga krijgen later in de zwangerschap? Bij mijn vraag aan de fysio gaf ze aan dat ze de klachten nooit kan verhelpen. Ik zie nu voor me dat ik vroeg moet stoppen met werken en niets meer kan het laatste trimester. 

  Graag hoor ik ervaringen! :)

   


  Lewis
  Bijdrager
  #10476016 Quote

  Wat voor klachten voel je? Vervelend dat je er al zo vroeg last van hebt. En de fysio klinkt weinig hoopvol zeg. Snap wel dat dat eng nieuws is. 

  Zelf had ik rond 10/11 weken ineens veel pijn aan mijn stuitje, SI gewricht en zitbeentjes. Een naar trekkend en zeurderig gevoel. De fysio heeft het wat losgedraaid en gemasseerd, en ik heb nog 3 weken oefeningen gedaan. De rest van de zwangerschap geen last meer van gehad. Tot mijn kindje in ging dalen, dat was gewoon op veel manieren ongemakkelijk haha! Maar dat zijn 3e trimester struggles. 


  Mandaa
  Bijdrager
  #10476019 Quote

  Hoi, vervelend dat je er last van hebt!
  Ik was zelf er ook al vroeg bij met 11 weken. De een heeft dat helaas vroeger dan een ander. Ik ben minder gaan werken en aangepast werk gaan doen. Rond week 20 ging het beter. Inmiddels zit ik op week 32 en blij aangepast werk doen tot ik met verlof ga.
  Denk goed aan jezelf en je baby. Je bent vroeg maar dit geeft niet aan dat je de hele zwangerschap hier last van blijft houden.


  Mateke
  Bijdrager
  #10476025 Quote

  Ik had al vanaf 10 weken last van bekkeninstabiliteit (icm rugklachten door scoliose). Vanaf week 13 ook een specialist gezien en oefentherapie gedaan gedurende 7 weken ongeveer (bekkenbodemspieren, buikspieren, bilspieren getraind). Ik slaap met een zwangerschapskussen, pas op dat ik niet te lang aan een stuk zit en regelmatig even rondloop, ik maak geen te lange wandelingen en let wel wat op mijn grenzen. Maar over het algemeen heb ik nog weinig last van mijn bekken op het moment. Ik heb toch al een maand of 2 weinig tot geen last meer. Morgen ben ik 28 weken ver en ik merkte vanochtend terug wat last in mijn onderrug. Ik ga dus gewoon mijn oefeningen terug wat vaker doen en hopen dat het weer wat betert. Nu deed ik ze niet meer dagelijks omdat het eigenlijk wel goed ging. Ik ben nog gewoon aan het werk (wel zittende job), ik spreek nog met vrienden af en doe nog uitstapjes, al zijn die bewust minder intensief qua wandelen en dergelijke. Mede door mijn bekken maar ook door andere pijn die daar niet aan gerelateerd is. Zonder die andere pijn zou ik wel nog meer kunnen doen volgens mij. Je kan de klachten echt wel best goed onder controle krijgen. Je oefeningen goed onderhouden en wat uitzoeken wat voor jou helpt. Een zitbal is ook een aanrader als je last hebt tijdens het zitten. Verder gewoon een goede balans zoeken tussen rust en activiteit en dan kan je het gerust nog wel even volhouden als je geen fysiek al te zware job hebt.


  Leeuwinnetje
  Bijdrager
  #10476044 Quote

  Hoi! Ik had bij de zwangerschap van mijn zoon ook al vanaf week 8 klachten. Nu zwanger van de tweede (9.5 week) en merk nu met bepaalde activiteiten dat het ook weer op gaat spelen. 

  Inderdaad goed je oefeningen doen en wellicht een andere fysio zoeken die niet zo negatief is haha! Ik heb bij mijn zoon gewoon doorgewerkt tot aan mijn verlof (leerkracht). Goed om je houding denken en inderdaad een goed zwangerschapskussen aanschaffen voor in bed! 


  AnnetdeK
  Bijdrager
  #10476050 Quote

  Hi, ik had er bij mijn tweede zwangerschap ook al eind eerste trimester last van. Kon na het 2e trimester steeds moeilijker stukken lopen en laatste maand echt niet meer dan 200 meter zonder flinke pijn. Na de bevalling was het binnen enkele dagen helemaal over! 🙂 

  Eerste zwangerschap kreeg ik het volgens mij eind 2e trimester trouwens. Ook na de bevalling vrijwel direct over. Hoe vroeg je het hebt hoeft dus niks te zeggen over hoe het na je zwangerschap zal zijn! 

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool
  #10476134 Quote

  Ik had vanaf week 10 veel pijn. Dit bleef oplopen en ik ben met 25 weken gestopt met werken (ik ben leerkracht) en heb een pijnlijke zwangerschap gehad waar ik met een slechte conditie uitkwam. Dus bij mij een slechte ervaring, maar wel een scenario waar je ook rekening mee moet houden. Mijn zoon is nu 1 en ik heb er nog steeds last van. Hij was wel mijn tweede kind. Na de zwangerschap van mijn dochter (nu 3 jaar), was ik na een maand of 9 weer hersteld met veel wielrennen en sportschool. Sterkte!


  CJS
  Bijdrager
  #10476166 Quote

  Ik heb ook sinds 13 weken ongeveer last. 2 keer naar de fysio geweest en daar kwam uit dat het vooral mijn stuitje en bekkenbodemspier was. Die trok aan mijn stuitje en daardoor deed die zo’n zeer. Het advies; rust, niet te lang in 1 houding, regelmatig even liggen, een aantal oefeningen en geen zware dingen meer tillen. Ik werk sindsdien niet meer op de groep (werk op een dagbehandeling met verstandelijk beperkte kinderen), maar doe computerwerk en werk halve dagen. Voor mij is het daardoor een stuk dragelijker. Ik zal niet pijnvrij worden gedurende de zwangerschap, maar als ik me aan de “leefregels” hou dan moet het wel goed dragelijk zijn.


  Lorraine
  Bijdrager
  #10476343 Quote

  Hoi allemaal, dank voor alle antwoorden! Veel verschillende scenario’s maar lang niet allemaal zo slecht als ik had verwacht. Ik heb die fysio inderdaad gebeld dat ik naar een ander op zoek ga, ze was over het algemeen ook gewoon niet aardig.

  Heb nu vooral last van een zeurderig gevoel in mijn bil als ik loop. Het is niet altijd aanwezig, maar wel elke dag minstens een aantal keer. Jullie reacties geven me in ieder geval hoop! Dat had ik echt even nodig. Ik ga goed mijn oefeningen doen en er het beste van maken ☺️

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct