Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Bekkenbodemspieren

 • Auteur
  Berichten

 • Suusn
  Bijdrager
  #10432541

  Hallo dames,
  Bijna 25 weken zwanger van ons 2de kindje. Al vroeg in de zwangerschap voelde ik van onderen alsof er wat zwaars op lag, een soort bal voel ik. Nu ben ik bang dat er wat verzakt is.
  Heeft iemand dit ook mee gemaakt? Komt dit door een verzakking of zijn dit gewoon de verzwakte bekkenbodemspieren. Is dit normaal bij een 2de zwangerschap of ga ik hier na de zwangerschap problemen mee ervaren?Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen.


  gebruiker482178
  Bijdrager
  #10432562 Quote

  Het kan zijn dat je spataderen hebt van onderen. Als je naar een goede bekkenfysio gaat, kan die je verder helpen.

  #10432583 Quote

  Ik herken wel dat nu zwanger bij de tweede die bekkenbodem toch echt wel verslapt is. Ik wist dat ik zwanger was toen ik dat soort zware gevoel van na de bevalling weer voelde. Merk dat ik ook echt, vrij gênant, veel meer last heb van stress incontinentie enzo.

  Ik probeer wel met een app wat oefeningetjes ervoor te doen


  StephW
  Bijdrager
  #10432600 Quote

  Jaaaa herken ik ook! Heb bij nr 1 flink geperst (2 uur lang ofzo) en bij de 2e zwangerschap merkte ik t echt aan mn bekkenbodem. Soort zwaar gevoel. Na 20 weken werd t mij mij beter, al is t gebleven (nu 35 wk). Ik probeer iedere dag even wat oefeningetjes te doen, maar verder accepteer ik maar gewoon dat t anders voelt.. volgens de vk is het heel normaal bij nr 2!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct