Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Bekkenpijn 3

 • Auteur
  Berichten

 • Ramboo
  Bijdrager
  #10205482

  Hallo allemaal,

  Ik ben 12 weken zwanger en heb onwijs veel last van m’n bekken. Zijn er tips en trucs die jullie met mij willen delen om van die pijn af te komen of dragelijker te maken?

  Alvast bedankt!


  MariekeSep
  Bijdrager
  #10205483 Quote

  Allereerst zou ik zo snel mogelijk een afspraak maken bij een gespecialiseerde fysio, dat is echt belangrijk want bekkenklachten kunnen enorm variëren. 

  Bij mij helpt fysio, zwangerschapszwemmen en slapen met een voedingskussen. Verder een paar dingen niet meer doen zoals traplopen en langzaam lopen (denk supermarkt en Ikea loopjes), je kunt beter flink doorlopen. Ook stofzuigen is een no-go maar ontkom je natuurlijk niet altijd aan.


  Kim-keertwee
  Bijdrager
  #10205517 Quote

  Echt, probeer niet gewoon tips online, maar ga als een speer naar de bekkenfysio. Zij kunnen je persoonlijk advies geven en leren hoe je goede bewegingen moet maken + oefeningen meegeven. Succes!


  Galileo
  Bijdrager
  #10205549 Quote

  Inderdaad; naar de fysio! Hebje geen verwijzing voor nodig, gewoon bellen. Ik had zelf vanaf een week of 11 een enorm pijnlijke stuit, was dus bang voor wat zou gaan komen. Maar door de wekelijkse ZwangerFit-sessies onder begeleiding van een fysiotherapeute, waar ik leer wat wel en niet verstandig is en hoe ik moet bewegen (stilstand is achteruitgang!) en om de week/2 weken sessies bij de bekkenfysio, heb ik nu (35 weken) minder pijn dan ik eerst had.

  Ook voor jezelf goed alvast kijken wat wel en niet werkt. Zo loop ik na een uur op een bureaustoel krom van de pijn, na een hele dag op een houten kruk heb ik hooguit even stijve billen, maar geen last van mijn bekken. De bureaustoel is dus na week 16 echt ingewisseld… Ook de stand van mijn fietszadel maakte verschil. Suffe dingen, maar echt de moeite waard om zelf wat tijd en aandacht aan te besteden. Zo blij dat ik nu bijna ‘klachtenvrij’ ben, terwijl ik echt de angst had na 20 weken niets meer te kunnen. 

  #10205564 Quote

  Ga naar de fysio! Bel morgen gelijk voor een afspraak deze maken met jou een plan wat bij jou past!

  Ik heb de pech dat ik door bekken problemen al niet meer mag werken sinds week 14 wel word het nu verlicht door de fysio.

   

   


  Ramboo
  Bijdrager
  #10205694 Quote

  Dankjewel! Ik ga morgen meteen bellen voor een intake. Ik hoop dat het werkt. Wil nog niet thuis zitten met 12 weken.. 

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  TaraML
  Bijdrager
  #10210201 Quote

  Hoi, hier zwanger van ons 3de kindje en al vanaf week 8 bekkenklachten.. bij de vorige 2 zwangerschappen heb ik fysio en bekkenfysio gehad dus begon al vanaf dag 1 met de tips (vooral luisteren naar je lichaam en vaker liggen ipv zitten op de bank) wat ik dan vaak deed was de vlinderhouding; op de rug liggen(wel met het hoofd wat hoger zodat je niet plat ligt) en dan de voetzolen tegen elkaar en de knieën naar buiten laten vallen.. dit doe ik dagelijks als ik voel dat het teveel belast word! Het ontspant echt de bekken.. daarnaast idd zo min mogelijk traplopen en met 2 benen tegelijk zittend en schuivend de auto in/uitstappen. Ook doe ik elke avond Yoga en vooral de spieren in en rondom het bekken oprekken. Werkt erg ontspannen maar heeft vooral ongelooflijk veel resultaat! Ik ben nu bijna 24 weken zwanger en de bekkenklachten nemen zelfs af🤷🏽‍♀️ Hopelijk blijft het nu zo gaan.. 

  toen ik 12 weken zwanger was ben ik naar een osteopaat geweest, daar zijn de meningen over verdeeld en ieder z’n eigen ding.. maar zij vertelde mij dat m’n bekken verkeerd stonden dus heeft ze goed gezet.. daarna kon ik gewoon weer lopen zonder pijn! Dus wie weet? Het is altijd het proberen waard!

  hopelijk heb je wat aan de tips! Succes nog met de zwangerschap!

   

  Gr Tara


  Nomade
  Bijdrager
  #10210233 Quote

  Ook ik heb goede ervaringen met fysio, Mensendieck in mijn geval! Altijd al veel rug problemen gehad dus was niet verbaasd dat het rond de 28ste week kwam! Zij heeft mij hele in 7 sessies fijne tips gegeven waar ik zelf mee aan de slag kan nu maar ook na de bevalling want dan ben je er vaak nog niet vanaf! Op mijn werk heb ik de laatste 4weken voor mijn verlof gebruik kunnen maken van een zadelkruk! Eerste dagen ontzettend spierpijn door een nieuwe houding maar daarna super! De vlinder houding die hier eerder wordt genoemd is idd een hele fijne maar met 37 weken nu hou ik het niet meer vol op mijn rug te liggen! Als je last hebt van je billen met een tennisbal tegen de muur je bil of onderrug masseren, hele fijne! Verder luister naar je lichaam, stop is stop! Ga je door ga je problemen krijgen! Succes 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct