Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Bekkenpijn

 • Auteur
  Berichten

 • WonderAn
  Bijdrager
  #10457092

  Dag meiden,

  Is er hier iemand die bekend is met ernstige bekkenpijn (bekkeninstabiliteit zoals sommige het in de volksmond nog noemen)?
  Ik ben momenteel 30 weken zwanger en de pijn aan mijn schaambot begint eigenlijk richting ‘verschrikkelijk’ te gaan.
  Ik loop al weken bij de bekkenfysio en ken de standaard tips als;
  – Veel rust
  – Lopen/liggen/zitten afwisselen
  – Slapen met een voedingskussen/gewoon kussen etc.
  – Hoe op te staan/ te gaan zitten (en waarop)

  Maar.. desondanks hou ik pijn, slaap nauwelijks tot niet meer, wat mij heel erg aan het opbreken is.. Dit maakt mij heel verdrietig, ondanks dat het zwanger zijn echt zoiets moois is!!

  Is er iemand die nog andere tips/adviezen heeft? Ik hoor ze echt heel graag.


  Mommytobeez
  Bijdrager
  #10457098 Quote

  Och balen, zo herkenbaar. Ik liep vanaf 24 weken bij een bekkenfysio en het hielp niets. Met 34 weken kon ik niets meer…lopen, zitten en ook niet slapen van de pijn. Ik ben overgestapt naar een andere bekkentherapeut. Eentje die mijn verloskundige aanraadde. Omdat ik zoveel pijn had, heb ik een bed in de woonkamer gekregen en de eerste week moest ik zoveel mogelijk liggen. Tegelijkertijd kreeg ik een andere behandeling bij de bekkentherapeut en als ik loop heb ik een bekkenband om. We zijn nu drie weken verder: ik slaap weer! En kan weer wat in de rondte hobbelen. Ik kom weer kort buiten en samen met mijn man naar de winkel. Ik loop echt niet als een kieviet en na een stukje lopen ga ik dus weer even liggen. De pijn is niet weg, maar zo houd ik het nog wel een paar weken uit. En de extreme vermoeidheid is er ook af. Dus mijn tip: kijk goed naar wat voor behandeling je krijgt bij de bekkenfysio en heb je daar twijfels over dan kun je altijd een second opninion vragen bij een ander. Bij mij was dit zo’n groot verschil. Heel veel sterkte!


  Galileo
  Bijdrager
  #10457131 Quote

  Inderdaad, wellicht second opinion. En wat bij mij echt het verschil maakt, is alleen maar zitten op harde dingen (houten stoel, betonnen bankje buiten etc), dus geen bank/kussens/relaxte stoel.


  WonderAn
  Bijdrager
  #10457224 Quote

  @Mommytobeez

  Ah dank je wel voor je uitgebreide reactie! ☺️ Ik denk dat je best wel eens een punt maakt wat betreft de bekkenfysio. Ik heb morgen weer een controle bij de verloskundige en zal eens vragen of zij ervaring heeft met goede gespecialiseerde fysio’s. Al is er maar iéts wat er voor zorgt dat het wat dragelijker wordt.


  WonderAn
  Bijdrager
  #10457225 Quote

  @Galileo
  Ja echt? Ik kan dat dus helaas echt niet.. ik moet op iedere wat hardere stoel/bank een kussen hebben, anders weet ik gewoon níet hoe ik zitten moet.. 😕


  Mateke
  Bijdrager
  #10457311 Quote

  Bij mij is op 13 weken al bekkenpijn vastgesteld door de kinesitherapeut (in België noemen we dit zo). Naast de bekende tips die je ook opsomde, ben ik nu volop aan het oefenen met lichte buik-, bekkenbodem- en bilspieren. Ik heb ook weken gehad waarop ik niet wist waar te kruipen van de pijn. Sinds vorige week (morgen ben ik 19 weken) is het heel wat beter. De pijn verdwijnt geen 100% en dat kan ook niet lijkt me, maar het is echt veel aangenamer. Een zitbal heb ik ook in huis om rustig op heen en weer, naar voor en naar achter te bewegen en dat is ook heel fijn. Ik weet niet of jij iets van oefeningen hebt om te doen? Wij trainen nu mijn spieren zodat die de functie van de gewrichtsbanden wat kunnen overnemen nu die minder goed werken.

  Lees ook: Zwanger, en nu?

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct