Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Bekkenpijn En Nu

 • Auteur
  Berichten

 • Kriebelss
  Bijdrager
  #10106767

  hoi, ik ben momenteel 28weken zwanger en heb veel last van mn bekken en zodra ik werk ook van harde buiken. Ik ben net 5 weken vrij geweest en merkte dat dat goed ging. Nu sinds deze week halve dagen aan het werk (in de zorg) en heb echt wel weer veel last. Wat moet/kan ik doen? Mijn lichaam zegt stoppen met werken en rust nemen maar kan ik dat zelf bepalen of moet ik daarvoor langs de huisarts/verloskundige? Ik heb volgende week al wel een afspraak staan bij bedrijfsarts.. 

  kan ik voor deze vraag ook de verloskundige bellen zodat zij mij kan advieseren? Vandaag is er alleen geen assistente aanwezig en zou ik dus het ‘spoed’ nummer moeten bellen. Of moet ik gewoon de huisarts bellen??

  ik weet het gewoon even niet meer😔


  KL-E
  Bijdrager
  #10106771 Quote

  Heej heej,

  Dit is een heel duidelijk teken van je lichaam! Ik zou zeggen stoppen! Voor je bekken: zoek een goede fysio die gespecialiseerd is in bekken. Die zal je zeer wrs oefeningen geven en zeggen dat je rust moet nemen. Je bekken moet je nog je hele leven mee doen, alles wat je nu ‘stuk’ maakt, is niet meer terug te draaien. Je hebt straks een kleintje waar je voor moet zorgen.

  de harde buiken is ook een duidelijk signaal van gas terug. Bel je vk en zij zal je ook adviseren rustig aan te doen, dan wel stoppen. Ikheb hetzelfde gehad, zat zelfs met 24 weken al thuis. Ook harde buiken en rug/bekken.

  Ik zou als ik jou was, je ziek melden op het werk en ook even de vk bellen en op zoek naateen gespecialiseerde fysio. Wellicht kan je vk je daarin adviseren.

  Succes!!


  Wolkjes
  Bijdrager
  #10106794 Quote

  Hoihoi, 

  Wat vervelend dat je zoveel pijn hebt. Heb je al eens een bezoek gebracht aan een osteopaat? 

  Het kan namelijk zijn dat je lichaam van binnen vast zit en daardoor verkeerd draait. Ons lichaam is zo slim dat het dan aan de buitenkant kwaaltjes gaat vertonen zodat de vitale dingen gewoon doorgaan. 

  Na een bezoekje aan één goede osteopaat kun je al verschil merken😉

  En anders inderdaad een bekkenfysio. 

  Sterkte!


  Nickyhpfnn
  Bijdrager
  #10107936 Quote

  Hey,

  Wat vervelend ik heb dat gehad met 20 weken zwangerschap. Heb een bekkenfysio opgezocht en daarheen gegaan. Verder de verloskundige informeren bij je volgende afspraak. En je kan eventueel de huisarts bellen maar dan krijg je een brief dat je naar de fysio moet dus zal meteen al 1 opzoeken des te sneller kan je erheen en heb je wat minder pijn. Ik ben even gestopt met werken en heb daarna halve dagen gewerkt. En je komt dan in de ziektewet en moet je verplicht met 36 weken met verlof. Maar als je het echt niet aankan om te werken zal ik de ziektewet ingaan. Ben zelf te ver doorgegaan en heb nu nog regelmatig last van mijn bekken. Ben 5 en halve maand geleden bevallen. Dus ik zal goed naar je lichaam luisteren. Heel veel succes ermee en hopen dat de fysio wonderen doet

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct