Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Bekkenpijn En Werken Op Basisschool

 • Auteur
  Berichten

 • Cbloem
  Bijdrager
  #10490838

  Hallo allemaal,

  Ik ben 30 weken zwanger, en heb last van bekkenpijn. Pijn in rug, heupen, en snel harde buiken en een drukkend gevoel in mijn baarmoeder.

  Verloskundige raadde aan om minder te werken (basisonderwijs). Na een weekje rust ga ik morgen weer werken (halve dag), maar van een dag thuis wat licht rommelen word ik al zo uitgeput, dat ik niet weet hoe ik dit moet gaan doen…

  Ik heb 2 kleine kinderen, mijn man helpt veel mee en ik heb kinderopvang geregeld voor mijn vrije dagen.

  Iemand ervaring met bekkenklachten in de laatste weken en nog wel een beetje werken of gewoon helemaal stoppen? Mijn verlof start over 4 weken.


  Leeuwinnetje
  Bijdrager
  #10490903 Quote

  Hoi hoi!

  Ik ben ook leerkracht en heb bij mijn zoon gewoon tot mijn verlof doorgewerkt. Ik had toen bij 8 weken al bekkeninstabiliteit. 

  Nu zwanger van de 2e en weer sinds de 8e week bekkeninstabiliteit. Ik werk gewoon door en hou ik de klas rekening met mijn houding en waar ik op zit. Ik laat de kinderen spullen oprapen van de grond en als er iets getild moet worden dan vraag ik leerlingen of collega’s om dit voor mij te doen. 

  Heb je wel fysio voor je bekkenklachten? En heb je al een bekkenband geprobeerd? 

  Iedereen ervaart bekkenklachten anders, dus je moet vooral doen wat voor jou goed voelt! 

  #10490998 Quote

  Hier ook gehad. De laatste 8 weken gaf ik ondersteuning voor alle groepen/ kinderen. Ik kon zitten en iedereen kwam bij mij voor extra hulp. Ik had toen kleuters en dat is geen combi met zere bekken/ spieren🙈. Kijk wat voor jou kan/werkt. Mijn vk zei destijds je moet ook nog energie overhouden voor de bevalling/ daarna. Dat heeft me geholpen om andere keuzes te maken. Succes nog even!👍


  Mabesi
  Bijdrager
  #10491006 Quote

  Hi, werk niet in onderwijs, maar in de zorg. Ben met bekkenklachten (liep ook bij bekkenfysio) doorgegaan met werken tot 36 weken. Nu 8 maanden verder sinds bevalling, ben nog steeds niet aan het werk en doorverwezen naar revalidatie arts. Dus ik zou in het vervolg wel andere keuzes maken dan ik nu gedaan heb….

  Succes ermee, kies vooral wat voor jou goed voelt. 


  Vivj
  Bijdrager
  #10491011 Quote

  Hoi
  Wat vervelend!
  Ik werk in de zorg. Met 30 weken ben ik halve diensten gaan doen en met 33 weken helemaal gestopt. Ik kon gewoon amper meer lopen. Nu ik verlof heb gaat het stukken beter en kan ik weer redelijk ‘normaal’ functioneren. Heb trouwens een peuter van 2.5, de combi werk en zorg voor haar was gewoon teveel.

  Luister naar je lijf, succes!


  Littlegirl
  Bijdrager
  #10491198 Quote

  Helaas geen ervaring. Ik moest met 28 weken stoppen voor de klas vanwege corona. Ik heb toen vervangend werk gedaan vanuit huis. Daardoor heb ik mijn bekken flink minder hoeven te belasten.

  read more image Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct