Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Ben Ik De 2 Bij Wie Borstvoeding Niet Lukt

 • Auteur
  Berichten

 • Mariekevv
  Bijdrager
  #10586859

  De titel vraagt het al. Het is nu een week na mijn bevalling en mijn melkproductie is echt minimaal.

  Dag 1 is het me niet gelukt mijn kleintje te voeden.
  Dag 2 begonnen met flesvoeding en kolven
  Dag 3 tot 7 alles uit de kast getrokken om de productie op gang te krijgen

  Over gegaan op kolven, borsten verwarmen en masseren, elke dag 1000 mg vitamine C tabletten slikken, ander maat opzetstuk voor de kolf geprobeerd, af en toe buidelen, een uur lang afwisselen tussen 10 min kolven en 10 min pauze, een dag lang om de 2 uur kolven + 3 kolf sessies ‘s nachts, oxitocine neusspray voor toeschiet reflex, de hele truckendoos is open. Heb vandaag weer om de 2 uur gekloft maar de hoeveelheden gaan van 18ml, naar 15, naar 10, naar 8, naar 8, naar 6 🙁 Ik heb overmorgen een afspraak met de lactatiekundige, maar ik zie het somber in.

  Ik ben op zoek naar ervaringen: Zijn er vrouwen die met vergelijkbare melkproductie de borstvoeding uiteindelijk nog op gang kregen?

  Al zegt iedereen om me heen dat kindjes ook groot worden met de fles, ik ben alsnog echt zó verdrietig dat het me niet lukt mijn kindje natuurlijk te voeden.


  RJKB
  Bijdrager
  #10586864 Quote

  Moeilijk voor je! Is er ook aangeraden om je baby zoveel mogelijk aan te leggen? Als je gaat kolven en fles gaat aanbieden keldert je productie sowieso. Mijn enige tip is echt om zoveel mogelijk aan te leggen. Laat lactatiekundige meekijken met je aanleg techniek. En vergeet wat mij betreft de kolf en de fles. Aanleggen! Al is het 10 x in een uur. En vergeet niet… een baby maagje van 1 week oud is echt super klein. Ze drinken niet veel, wel vaak. Soms heel vaak. Sterkte!!! En er zijn maar echt weinig vrouwen die geen melk produceren. Het ligt negen van de 10 x aan de aanleg techniek dat het niet lukt, maar dat is dus heel goed op te lossen. Succes!!!

  #10586882 Quote

  Huur zo’n kolf van het ziekenhuis. Werkte bij mij als een trein! Had ook dat het bij mij echt niet op gang kwam en de kraamhulp stelde die kolf voor! 

  gr

  jolien

  #10586883 Quote

  Overigens nu wel al helemaal over naar de fles want borsvoeding vond ik niks 😉 en onze kleine is siper tevreden en vrolijk! (En ik ook) 


  Essil
  Bijdrager
  #10587047 Quote

  Biergist innemen (bevat een paar soorten vitaminen B) en warmte. En een uurtje liggen voor kolven/ voeding.


  Mariekevv
  Bijdrager
  #10587059 Quote

  Bedankt voor je reactie RJKB! Heel lief ook! Goed dat je het zegt van het aanleggen. Dat zou ik weer meer kunnen doen. We zijn nu inderdaad 100% over op kolven want van het drinken aan de borst werd hij zo moe dat hij zijn fles niet dronk. Hij dipte behoorlijk naar beneden in gewicht dus bijvoeden was wel echt belangrijk. Begin van de week dronk hij 30ml. flesvoeding. Hij is nu een week oud en drinkt flessen van 100ml. Heel demotiverend voor mij dat dat steeds meer is geworden, want ik haal hem echt niet in met mijn 8ml per keer. Laatst kon ik hem een keer een volledig zelf geproduceerd flesje geven. Super trots. Dat was voor mij 7 sessies kolven verdeeld over 12 uur. Hij meldde zich na 3 uur al weer.  we gaan het zien morgen, bij de lactatiekundige. Ik zal laten weten hoe dat gegaan is. 

  read more image Lees ook: Voedingsschema baby: het eerste jaar

  Mariekevv
  Bijdrager
  #10587060 Quote

  Goeie tip! Een andere kolf proberen is inderdaad nog een optie. 

  Ik huur er nu trouwens één van onze kraamzorg organisatie. Een professioneel ding, maar je weet nooit. Misschien werkt hij voor mij toch niet zo goed.


  Mariekevv
  Bijdrager
  #10587061 Quote

  Lief dat je dat zegt! Ik moet ook gewoon even schakelen denk ik. Ik heb er enorm naar uit gekeken om borstvoeding te geven, maar als het allemaal niet gaat lukken is dit een fijne gedachte! 


  Mariekevv
  Bijdrager
  #10587339 Quote

  Ik ben vandaag bij de lactatiekundige geweest. Ze bevestigde inderdaad dat aanleggen toch erg belangrijk is voor het toeschieten van de melk. Dat gaan we nu voor elke kolf sessie doen.

  ik ‘moet’ elke voeding mee kolven om zo hopelijk de productie te verhogen. Ze voelde wel gevulde melkklieren zitten dus misschien gaan er zich nog meer actieve melkklieren melden.

  De vorm van mijn borsten zijn Tubulair. Ze staan ver uit elkaar, veel ruimte en tussen en wijzen naar buiten, van elkaar af. Uit onderzoek is gebleken dat uit deze vorm borsten minder melk komt dan uit andere.

  met mijn zoontje is in de mond ook niet alles goed. Een te strakke tongriem en een te strak lipbandje. Dit geeft zelfs problemen met drinken aan de fles. Hij krijgt zijn tong niet schoon en als we die niet dagelijks reinigen dan ontwikkeld hij daar een schimmel. Ook heeft hij hele lichte blaartjes op zijn lippen staan omdat hij als het ware aan het melken is met zijn lippen ter compensatie van zijn onvermogen om goed te zuigen. Heel sneu, dus daar gaan we wellicht wel wat aan laten doen. Dat is weer een heel ander verhaal dat er achter weg kwam. 

  Ik ga nog 3 dagen door met kolven, kijk of de productie om hoog gaat en besluit daarna of ik doorga of stop met borstvoeding.

  Bedankt voor jullie steun dames. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct