Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Benauwdheid Tijdens Zwangerschap

 • Auteur
  Berichten

 • VeraVo
  Bijdrager
  #10421788

  Hai allemaal,

  Sinds een aantal dagen ben ik ontzettend benauwd en moe en moet ik soms echt naar adem happen. Ik ben nu 26 weken zwanger en ik had gelezen dat heel veel vrouwen last krijgen van benauwdheid tijdens de zwangerschap maar het voelt zo verschrikkelijk onprettig. Ook alsof ik constant in te strakke kleding rondloop terwijl dat niet zo is. Met mijn bloeddruk kan het niet te maken hebben want die is eerder laag dan hoog. Wat de oorzaak ook is…. heeft iemand een goede tip om hiermee om te gaan? Ik raak er soms een beetje van in paniek wat het natuurlijk weer erger maakt.


  Henver
  Bijdrager
  #10421824 Quote

  Dat heb ik ook gehad, al vanaf 20 weken. Op een gegeven moment voelde ik die benauwde momenten aan komen en kon ik al rustig in en uitademen, goed concentreren op je ademhaling en niet in paniek raken. Ik had het vaak ’s nachts en ’s ochtends. Aan mijn bloeddruk lag het ook niet, die was altijd prima. Het heeft bij mij tot het einde van de zwangerschap geduurd, na de bevalling heb ik er nooit meer last van gehad.

  #10421840 Quote

  Is je bloeddruk onlangs nog gecheckt? Een benauwd, strak gevoel om je middel kan een symptoom van zwangerschapsvergiftiging zijn. Zou dat voor de zekerheid wel laten checken.

  Ik heb het zelf ook gehad, baby lag lange tijd in stuit en het hoofdje zat mij ontzettend in de weg. Het werd minder toen ze indaalde, helaas pas bij 38 weken.. Sterkte!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct