Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

Benieuwd Tweede Bevalling

  • Auteur
    Berichten
  • #10508322

    Hallo moeders,

    Ik ben al weer 29 weken zwanger van mijn tweede. Gelukkig verloopt het allemaal goed op bekkeninstabiliteit na,

    Nu begint het toch allemaal te kriebelen en stiekem vliegt de tijd toch wel voorbij.

    mijn eerste is ingeleid vanwege langdurig gebroken vliezen ik heb hier 12uur iver gedaan en 10min persen.

     

    mijn tweede word wat groter geschat ze willen me misschien al inleiden met 38 weken maar ik ben bang als ik dan een ballin en medicijnen krijg het erger word bij de eerste had ik al 3cm.

     

    iemand ervaringen over de tweede bevalling? Sneller , heftiger,anders? 

    En hebben jullie bij alle bevallingen overgegeven ik bij lizzy niet maar ook niks gegeten

     

    ik ben heem benieuwd naar jullie verhalen/adviezen

    #10508327 Quote

    Hier toevallig 3 dagen geleden bevallen van de 2e. 1e bevalling ging al vrij vlot, vliezen spontaan gebroken bij 36.5 weken en 9 uur later (na een uur persen) was ze er.2e bevalling begonnen met weeën om 4 uur ’s nachts bij 40 weken en 4,5 uur later (na 8 min persen) was ze er.
    2e bevalling was dus een stuk sneller maar niet per see heftiger voor mijn gevoel.
    Bij de eerste was ik wel wat misselijk maar daar had ik toen ook net voor geluncht, de 2e was midden in de nacht dus niet misselijk geweest


    Reo
    Bijdrager
    #10508414 Quote

    Mijn eerste bevalling duurde ook lang en begon ook met gebroken vliezen.. ongeveer 9 uur alles bij elkaar..
    Tweede bevalling duurde 2,5 uur alles bij elkaar.. eerste was eigenlijk goed te doen en geen pijn gehad..
    De tweede was snel, heftig en ik kon geen pijnstilling meer krijgen omdat het zo snel ging.. toch was de tweede wel fijner ondanks dat ik ff afgezien heb.. was daarna ook snel hersteld en mocht snel thuis genieten..

    #10508437 Quote

    Bij mij was de eerste al redelijk snel maar bij mn 2e kreeg ik pas echt last van weeën rond 6:30 en 8:45 na de 2e perswee was hij er. Moet zeggen ik moest de persweeen ophouden zodat de vk alles klaar kon leggen omdat het zo snel ging en dat heeft echt geholpen omdat je dan dus pas mee gaat persen als je echt niet meer kunt!
    Maar zo snel had ik echt niet verwacht..
    Niet misselijk geweest maar had ook niks gegeten.

    #10508489 Quote

    Hoi,

    Ik ben 2 keer ingeleid, 1e keer bij 34 weken ivm zwangerschapsvergiftiging dochter geboren met 2340 gram. Super bevalling, 12 uur ‘s middags vliezen breken, kijken wat mijn lichaam deed, deed helaas niks ivm drukte pas om 17.00 uur aan de weeenopwekkers. Later een weeenstorm ruggenprik gehad en toen in 1,5 uur tijd van 4cm naar 10cm 15 min persen en onze dochter is geboren om 00.36

    Afgelopen augustus ingeleid van de 2e bij 38+2 ivm groot geschat kind zo’n 4kg en hoge bloeddruk. Deze bevalling was een hel. Ik wil je niet bang maken oid want iedereen is anders. Mijn lichaam reageerde goed op tabletten, toen het verweekt was ben ik gestript weeen kwamen goed op gang 22.00 uur echt weeen om 6.00 uur volledige ontsluiting maar mocht niet persen, ze lag nog te hoog en lag als sterrenkijker. Toch weeenopwekkers gekregen in de hoop dat ze zou zakken en daarmee zou draaien. Ruggenprik moest uit hiervoor ik was echt gesloopt. Om 12.00 uur mocht ik eindelijk persen zonder pers weeen maar het zou te lang duren. 2 uur moeten persen en een totaalruptuur eraan over gehouden maar om 13.56 uur was ze er eindelijk met een gewicht van 4870gram.

    Echt totaal 2 verschillende bevallingen gehad. De gynaecoloog gaf achteraf ook aan dat als ze dit gewicht hadden verwacht en een sterrenkijker dat ze dan sws een keizersnede zouden doen. Maar dit is achteraf.

    Laat het gewoon op je afkomen, de ene bevalling gaat heel vlot en makkelijk de andere niet. Grote van het kindje zegt niet altijd wat over hoe de bevalling verloopt. Een vriendin van mij kreeg een kindje van 4500 gram en had echt een super bevalling zonder kleerscheuren. Heel veel succes met de laatste loodjes en hoop dat je een super bevalling gaat krijgen!🍀

    #10508490 Quote

    Tijdens mijn 1e bevalling niet misselijk geweest en niet overgegeven.
    2e bevalling heel vaak moeten overgeven. Kon nog geen slok water binnen houden.

    Bij beide bevallingen niks gegeten.

    #10508655 Quote

    De eerste is opgewekt. Tweede kwam vanzelf, thuis bevallen, niks aan de hand. Elke bevalling is anders… Blijft spannend


    Cinn
    Bijdrager
    #10508729 Quote

    Haihai
    1e bevalling duurde wel lang, persfase 2u! Mn zoontje had last minute zn armpje omhoog gedaan. Thuisbevallen, laatste push gegeven toen de ambu broeders binnen kwamen.. haha. Gelukkig in die fase niet meer naar het ziekenhuis gehoeven.. lang herstel door bekkeninstabiliteit..

    2e bevalling was medisch. Dochter werd groot geschat 8 a 9 pond. Ontsluiting ging traag, dochter te groot voor mij gewoon. Na 3 kwartier persen kreeg ik een knip waarna ze wel vrij snel kwam. Helaas wel n nabloeding en mede daar door ook n langlang pittig herstel..

    Beide keren niet overgegeven. Bij de 2e zelfs enorme trek gehad tijdens de bevalling. In de auto naar het zh nog n half reepje gegeten en toen ze dr uit was wilde ik zo graah eten voelde me helemaal akelig van de trek. Wat ze daar niet echt noodzakelijk vonden en het duurde heel lang voor ik iets kreeg…

    #10513838 Quote

    Mijn 2 bevallingen leken ook echt niet op elkaar bij de eerste omdat de verloskundige mij niet geloofde dat ik weeën had door geslapen tot ik wakker werd van persweeën (had al manden heel veel pijn in me rug was gewend om met pijn te slapen) en toen was ze er met 20 min met 1 x persen waar van 15 min naar het kraamhotel reizen was en bij de 2e duurde voor het gevoel eeuwen was 8 uurtjes met een thuisbevalling kraamhulp werd pas na de bevalling gebeld want de laatste centimeters gingen te snel

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen