Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Benodigdheden 2e kindje

 • Auteur
  Berichten

 • Schippertje
  Bijdrager
  #10518059

  Hoi hoi,

  Hebben jullie veel nieuwe dingen gekocht voor de 2e?

  Kan zo gauw nergens uitzetlijsy vindne waar je bv aan meot denken. 1e kindje in andere auto stoel maar verder. Kan iemand nij helpen?


  AAY
  Bijdrager
  #10518068 Quote

  Ik heb niks nieuws gekocht. Wij hebben alle spullen bewaard voor de tweede.


  JannekeN
  Bijdrager
  #10518070 Quote

  Ik heb ook niets nieuw gekocht. Net wat kleine dingetjes, maar dat was meer voor ons dan dat het nodig was 😉


  RomyVM
  Bijdrager
  #10518073 Quote

  Echt heeeelemaal niks, alleen luiers en wat kleertjes en een draagdoek, want die had ik bij de eerste nog niet. Verder alles gewoon opnieuw gebruikt. Nu zwanger van de 3e en ik heb weer niks nodig. Alle meubeltjes, box, matrasjes, dekens, hydrofiele doeken etc zijn nog steeds prima. Dus heerlijk. Ik vind het ook echt onnodig om voor elk kind een nieuw kamertje etc aan te schaffen. Mijn 2 dochters slapen op 1 kamer en delen ook de commode en kledingkast, gaat prima.

  #10518075 Quote

  Hier ook zwanger van de tweede. Zullen alleen nieuwe kleertjes nodig hebben als het een meisje is. En nieuwe dekentjes of hydrofiele luiers in het roze ofzo maar meer voor de leuk hahaMaar ook als het weer een jongen is, wat kleertjes zoals zijn eerste pakje na de geboorte etc
  Later wellicht een ledikantje, als de oudste nog niet in een peuterbed ligt wanneer de baby niet meer in het wiegje past.
  En een meerijdplakje voor de kinderwagen.
  Maar dat is omdat onze eerste ook nog klein is.
  Oh en wel nieuwe speentjes en evt flessenspeentjes

  #10518076 Quote

  Heb met de 2e nog een bedje en commode en kast aangeschaft. Wij vinden belangrijk dat ze eige spullen hebben. En idd een autostoel. Eventueel weer nieuwe flessen

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  Lewis
  Bijdrager
  #10518078 Quote

  Wij hebben het meeste nog. Zelfs de wasbare luiers. Wel wat kleinere dingen die altijd wel nodig zijn. Zoals nieuwe flessenspeentjes en een tweede luiertas (ivm wasbare luiers gebruikt de eerste die ook voor de opvang enzo). Ook miste ik bij de eerste een babynestje, die heb ik nu wel gekocht. En ik ga deze keer eens de kipkep woller proberen. In de cosleeper lag een goed matras dat ik nu gewoon in de ledikant gebruik, voor de cosleeper hebben we dus een nieuwe gekocht. Ik ben natuurlijk gezwicht voor wat kleertjes 🙈😁 En een meerijdzitje voor de wandelwagen.

  Daarnaast zijn de meeste aankopen eigenlijk geweest voor een leuke peuterkamer en speelhoek voor de oudste. Al was dat ook lang niet zoveel als een hele nieuwe baby inboedel.


  Lewis
  Bijdrager
  #10518079 Quote

  Oh en een nieuw kraampakket natuurlijk. 

  #10518093 Quote

  Ik heb wel nieuwe spulletjes gekocht. Zoals een draagzak, een newbornset voor op de stokkestoel, puckababy inbakeringsslaapzakjes. Inmiddels ben ik meer op de hoogte van de musthaves die ik zeker bij de tweede wil hebben. Draagzak omdat ik een peuter heb rond lopen en het makkelijk is om je babytje bij je te dragen.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct