Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Bereiden Fles Kunstvoeding

 • Auteur
  Berichten

 • BibiWa
  Bijdrager
  #10548365

  Praktische vraag: hoe bereiden jullie de fles met kunstvoeding? Op de verpakking staat dat je water moet koken en dat je moet wachten tot het 37 graden is afgekoeld. Maar dat lijkt me heel lang wachten als je baby NU eten wil…


  Mootje
  Bijdrager
  #10548366 Quote

  Ik heb het nooit gekookt. De eerste maanden gebruikte ik een flessenwarmer en dat duurde ongeveer 3 minuten voordat het 37gr was (dat vond ik soms al te lang, haha). Nu maak ik het mezelf nog makkelijker. We hebben een quooker en ik doe nu 1/3 uit de quooker en 2/3 koud erbij en dan is het de perfecte temperatuur. Volgens mij is het water hier uit de kraan schoon genoeg om niet eerst te hoeven koken.


  Moradora
  Bijdrager
  #10548367 Quote

  Ik gebruik kokend water uit de Quooker (of waterkoker als je geen Quooker hebt) en heb altijd een fles afgekoeld gekookt water klaarstaan. Ik doe ongeveer 50/50 en dan is de fles goed op temperatuur.


  Ananasss
  Bijdrager
  #10548376 Quote

  Met water uit de kraan, gewoon temperatuur gokken. Of fles met juiste hoeveelheid water in de magnetron, ook even uitvogelen hoe lang. Beide opties super makkelijk en snel 😂 

  #10548379 Quote

  In magnetron. 600 graden. 30 secondenen klaar


  LiesTH
  Bijdrager
  #10548380 Quote

  Wij deden ook 1/3 gekookt water en aanvullen met koud kraanwater. Voor de nacht zette ik altijd een thermosfles met heet water klaar, zodat je dan niet eerst nog water hoeft te koken. Dat laten afkoelen leek mij ook erg onpraktisch:). 

  Lees ook: Voedingsschema baby: het eerste jaar

  RomyVM
  Bijdrager
  #10548387 Quote

  Ik altijd met gewoon warm water uit de kraan, mn 2 dochters zijn er prima groot op geworden hoor. Ideaal. Zelfs de kraamverzorgende deed het zo.

  Je kan ook een deel kokend water (1/3) met koud water (2/3) mengen, dan is de temperatuur ook precies goed. Zo doe ik het op de kinderopvang waar ik werk.

  Kokend water laten afkoelen naar exact de goede temperatuur vind ik heeeel veel werk, echt onzin.

  #10548410 Quote

  Grote waterkoker vullen en het afblazen koelen daarna kan je het in de koeling zetten en opwarmen in de magnetron. Zo deden wij het. Later gingen we over op bar le duc. Direct in de magnetron en hoppa!


  WonderAn
  Bijdrager
  #10548417 Quote

  Ja klopt, dat heeft er vooral mee te maken dat ze in het begin aanraden om het water voor te koken ivm krampjes, moeilijke ontlasting etc (bij kalk in het water) Maar het water in NL is tegenwoordig op veel plaatsen veel zachter én veilig en schoon is het sowieso.
  Wij hebben ongeveer 3 maanden het water voorgekookt, dan zette ik een hele waterkoker op met water en dat gebruikte ik dan gedurende de dag, we warmde het dan later op in de flessenwarmer.
  Sinds kort hebben we een waterkoker die op temperatuur in te stellen is (we koken niet meer voor) ideaal!! En mocht het iets te heet zijn ‘n keer, een beetje mengen met koud water uit de kraan, et voila!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct