Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Berg op hoofd

 • Auteur
  Berichten

 • Lunah
  Bijdrager
  #10387206

  Onze dochter van bijna 2 jaar heeft nog steeds veel berg op haar hoofd (al vanaf dat ze een paar weken oud was). Ik heb er nooit wat aan gedaan omdat ze er zelf geen last van heeft, maar ik begin nu toch te twijfelen. Ze heeft al best een mooi bosje met haar en ik ben bang dat ze misschien straks kale plekken krijgt als de berg eraf valt of als ik eraan ga smeren/kammen e.d.

   

  Wat is jullie ervaring hiermee? Gewoon laten zitten of toch gaan behandelen, en zo ja, hoe dan? 

   

  We wassen haar haren al bijna nooit met shampoo (in 2 jaar tijd misschien 5x gedaan), en ze draagt ook vrijwel nooit mutsen of petjes. 


  MevrBoes
  Bijdrager
  #10387224 Quote

  Ik heb 1 maal dr leanarts berg zalf gebruikt. En voila weg was het. Er kwamen wel enkele dode haren mee, en dacht als ze maar niet kaal word. Echter lijkt het wel of alles meer lucht heeft gekregen, de haartjes glanzen mooi en groeit als kool. Mijn meisje is 13 maand nu.


  Zeeuwsmeisje
  Bijdrager
  #10387235 Quote

  Idd de dr Leenarts bergzalf. Hier ook 1x gebruikt en t ging weg en is nooit meer terug gekomen. Ik zou het zeker weghalen, het gaat niet zomaar vanzelf weg
  Ik werk op een kinderdagverblijf en zie best vaak kindjes met plakken berg. Het is gewoon niet zo fris, stinkt snel en ziet er gewoon niet smakelijk uit. Het is echt niet nodig om het te laten zitten. Ik kam vaak de haren van de kinderen, en als de kam dan over zo’n laag berg heen schraapt denk ik altijd: brrr!!
  Je kan het zo makkelijk weg kammen met die dr Leenarts zalf! Anders zit het er over een jaar nog en het is gewoon een beetje vies zodra ze geen baby meer zijn


  ElenaT
  Bijdrager
  #10387246 Quote

  Je moet er geloof ik wel iets mee. Niet peuteren en de korsten los maken, dat weet ik wel. Voor onze kleine hebben we toen Zarqa berg spray gekocht. Paar keer per dag sprayen ( lees even instructies) en haar niet kammen. Je mag het niet kapot maken heb ik begrepen


  WBM
  Bijdrager
  #10387247 Quote

  Hier idd ook Dr. Leenarts berg zelf heel handig incl. makkelijk kammetje. En weg was het en ook niet teruggekeerd.

  #10387358 Quote

  Ook een Drs. Leenarts gebruiker hier. Eventuele haren die mee komen zaten al los en vast gekoekt in de berg. Ik zou het zeker weg halen, 1 behandeling was genoeg. 

  Insmeren, paar uur in laten trekken en rustig eruit kammen. Daarna wel even met een milde shampoo wassen want het is vrij vet.

  Lees ook: Peuterpuberteit, over eigenwijs zijn en nee zeggen
  #10387586 Quote

  Baby olie/ zonnebloemolie 24 uur laten inwerken en dan zachtjes kammen werkt ook, hoe je niet aan de dure crème. 

  zou het wel weghalen omdat dat beter is voor de groei en dichtheid van het haar en wat hier boven al gezegd is. Ik vind het heel erg stinken 


  Zil
  Bijdrager
  #10387861 Quote

  Indd babyolie en dan met een kaart zachtjes erovder heen schrapen, gaat het zo er af. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct