Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Bescherming Haard

 • Auteur
  Berichten

 • Mimi
  Bijdrager
  #10369165

  Hallo ouders, ik vroeg me af hoe jullie staan in het beschermen van hete/gevaarlijke dingen voor jullie dreumessen. Onze kleine is nu 20 maanden en het wordt tijd om de kachel bij ons weer aan te doen (onze verwarming is een houtkachel). Vorig jaar hadden we een hekje om de kachel staan, hij was toen bijna een jaar en begon te kruipen e.d. dus was duidelijk nodig. Nu gaat hij dus richting de 2, praat en luistert goed, hij zegt ook bij z’n eten en ook bij bijvoorbeeld vuurtje buiten wat we van de zomer weleens deden: is heet! En blijft er uit de buurt. Maar ik vraag me toch af of ik het aandurf het hekje weg te laten.. wat denken jullie? 


  Eefvie
  Bijdrager
  #10369272 Quote

  Ik zou ‘m laten staan. Risico inschatten kunnen ze echt pas vanaf 3 jaar oud. En een ongeluk is snel gebeurd. Stel er stuitert een bal richting de haard, in z’n enthousiasme kan hij daar achteraan rennen en niet denken aan dat het misschien heet kan zijn.

  Brandwonden zijn hele nare en pijnlijke wonden! Zou dus liever voorzichtig ermee zijn

  #10369302 Quote

  Wij hebben ook net ons hek om de kachel heen gezet nu ons meisje begint te kruipen! Ik zou hem voor de zekerheid nog wel neer zetten denk ik.. Mijn angst zit niet zozeer in dat ze de kachel bewust aanraken als hij heet is maar vooral als ze enthousiast zijn en hun evenwicht verliezen dat ze er dan tegenaan vallen bijvoorbeeld. 


  Mimi
  Bijdrager
  #10369345 Quote

  Ja dit leek mij ook, hij gaat het denk ik niet expres proberen (zit niet zo in z’n karakter) maar hij zou er zomaar tegenaan kunnen vallen en brandwonden zijn vreselijk. Hekje weer opzoeken dus 😉 thanks voor het meedenken! 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct