Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Beste Bewaarbakjes

 • Auteur
  Berichten

 • Corinna
  Bijdrager
  #10407379

  Hallo!

  Ik heb een vraag, welke bakjes kan je het beste gebruiken om groente hapjes in te bewaren? Ik hergebruik nu de potjes van olravit, maar heb niet echt het idee dat dat goed werkt. Op google kan ik ook niet veel helderder uitkomen. Iemand tips?


  StephW
  Bijdrager
  #10407393 Quote

  Ijsblokbakjes met dekseltje voor de eerste prutjes en erna had ik van die philips avent, niet geweldig, maar het werkte wel..


  Boterbloempje
  Bijdrager
  #10407398 Quote

  Ik maakte eerst een lading hapjes en bewaarde ze in de borstvoedingzakjes in de diepvries. Ik ben plotseling moeten stoppen met borstvoeding en had net nieuwe zakjes besteld. Daarnaast gebruikte ik de bakjes van difrax die op de kolf passen. Deze hebben een hele fijne schroefdop, die goed afsluit maar ook makkelijk te openen zijn. Deze bakjes gebruik ik nu voor het vlees dat ik voor haar afbak en in de vriezer bewaar. Of voor restjes in de koelkast die de dag erna opgemaakt worden.

  #10407428 Quote

  In het begin grote silicone ijsblokhouders, flexibel en dus zijn de hapjes er makkelijk uit te drukken, gewoon met wat aluminiumfolie eroverheen. Ik had deze: 

  https://www.bol.com/nl/p/dotz-ijsblokjesvorm-siliconen-kubus-groen-6-ijsblokjes/9200000051527073/?s2a=

  Toen deze te klein werden de vershoudbakjes van de Hema van 0.25L, deze gebruik ik nog steeds als ik wat voor hem in wil vriezen

  https://www.hema.nl/koken-tafelen/meenemen-bewaren/vershoudbakjes/opbergdozen-0.25l—5-stuks-80810123.html


  RomyVM
  Bijdrager
  #10407432 Quote

  Ik vond de Avent bewaarbakjes heel fijn!

  Nu mn dochters groter worden en meer eten (ze zijn 3 en 1.5 jaar) heb ik pas bakjes gescoord bij AH van Sistema. Echt super bakjes en een slag groter dan de Avent bakjes.


  Ananasss
  Bijdrager
  #10407444 Quote

  Nooit moeilijk over gedaan of nagedacht. Ooit voor €1 een stapeltje kleine bakjes gekocht bij de action. Volstaan prima 😉
  ijsblokjes waren hier na 1 week al niet meer voldoende haha. Dus daar niet al te veel goede ervaringen mee

  Lees ook: Voedingsschema baby: het eerste jaar

  Esmee Janssen
  Bijdrager
  #10407836 Quote

  Ik zou echt de cursus van myfirstfood aanraden. Is een ebook nu voor 9.99 met de code myfirstfood50 en je hebt binnen 2 uur voor 1.5 maand voorraad verse hapjes in de vriezer.

  #10411747 Quote

  Ik vind de bakjes van Nuby fijn. Met deksel, kunnen in de vriezer en stapelbaar. Zes euro voor vier stuks. Ze zijn (in ieder geval online) bij de AH te koop en bij Trekpleister heb ik ook een setje gekocht. 

  Bij de Ap heten ze ‘Nuby snackkommetjes 240 ml 3m+’.


  MammmaS
  Bijdrager
  #10411755 Quote

  Oxo babyvoeding bakjes in verschillende maten, fantastisch afsluitbaar. Ik gebruik ze nog steeds voor fruit, stukjes brood, fruitmoes, tussendoortje enz

  Met de start van hapjes had ik eerst ijsblokjes bakje, maar zou dan toch voor een flexibele gaan 😉 oxo vond ik daar niet zo handig voor.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct