Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Beste Tuitbeker Baby

 • Auteur
  Berichten

 • WonderAn
  Bijdrager
  #10542752

  Dag mama’s,

  Wat is volgens jullie de beste én fijnste tuitbeker voor een baby?
  Mijn dochter is nu 7 maanden en ik oefen al regelmatig wat slokjes water met een open beker om het principe al een beetje te oefenen (heb voor als ze het beter begrijpt de Munchkin beker) maar ik wil graag voor erbij nu een goede tuitbeker.
  Wat is een fijne en waarom?
  Hoor het heel graag! 😊


  ZazouSept
  Bijdrager
  #10542770 Quote

  Ik zou dan een rietjesbeker aanraden. Die van oxo tot is fijn en stevig 


  RomyVM
  Bijdrager
  #10542788 Quote

  https://www.kruidvat.nl/nuby-0m-trainingsfles/p/4433388?gclid=EAIaIQobChMIyMq-7r_f9gIV20eRBR2N_g59EAQYAiABEgL8o_D_BwE

  Deze!!! Zoooo’n fijne beker voor kindjes die nog klein zijn. Mijn beide dochters pakten deze beker direct en dronken al gauw zo’n 50cc per dag en dat werd snel steeds meer. De speen die erop zit lijkt op de speen van een fles. T is echt een top beker voor de eerste maanden. De munchkin 360 beker snapten ze hier met 12/14 maanden pas echt goed. Tot die tijd was deze zachte tuitbeker echt een heeeeele fijne

  Rietjesbeker ben ik niet zo’n voorstander van, want dat is een compleet andere mond-beweging dan een tuitbeker of gewone drinkbeker. Daarnaast hoef je een rietjesbeker niet te kiepen dus leren ze nog steeds niet de schenkbeweging te maken, die juist zo belangrijk is.

  Ik werk op een kinderdagverblijf en zie direct wie er thuis altijd uit een rietjes beker drinkt. Deze kinderen laten de tuitbeker op tafel staan en gaan zuigen aan de tuit, ze kunnen niet schenken! En dat is nu juist wat ze moeten leren..


  Littlegirl
  Bijdrager
  #10542793 Quote

  De beker die Romy noemt heb ik ook. Snapt ze niks van 😅
  Ik heb nu de tuitbeker van dr. Brown.
  Daar drinkt ze nu zo’n 100 cc per dag uit.

  #10542795 Quote

  https://www.bol.com/nl/nl/p/dr-browns-trainings-drinkbeker-met-zachte-tuit-180-ml-roze/9200000061709969/?s2a=#productTitle

  Deze snapt mijn dochter van net 7 maanden. Lekt niet en ze hoeft niet heel hard te zuigen om er iets uit te krijgen.


  WonderAn
  Bijdrager
  #10542805 Quote

  Aah top dank jullie wel!

  Ja mijn voorkeur heeft ook wel echt een tuitbeker ipv een rietjesbeker ☺️.

  @Romy, die heb ik inderdaad zien staan! Is het dan alleen niet handiger om dan wel de tuitspeen te gebruiken zodat ze het verschil beter begrijpen tussen de fles én de tuitbeker..? Of?

  Die dr brown flessen heb ik ook naar gekeken, maar dat was ook puur omdat we nu dr brown flessen gebruiken. 😜 Ik vind hem er in ieder geval wel heel praktisch uit zien!!?

  Lees ook: Voedingsschema baby: het eerste jaar

  Littlegirl
  Bijdrager
  #10542807 Quote

  Ja die -mamavantweemeiden- zegt heb ik ook. Ik vind hem prettig. Maar vooral onze dochter. En lekt tot nu toe niet/weinig. Ik doe hem goed vol zodat ze nu eerst alleen oefent met haar handen en armen goed houden. Hoe leger hoe meer ze van houding moet veranderen. En het klepje blijft open staan (en is een leuk speelgoedje… Open dicht open dicht… )


  Littlegirl
  Bijdrager
  #10542810 Quote

  De beker die Romy zegt heb ik ook. Daar zit ook een platte speen bij net als bij dr Brown. Alleen zit daar een ander soort gaatje in en daar krijgt onze dochter moeilijk het water uit 🤷
  Maar ook die beker is wel praktisch en degelijk.


  Susie
  Bijdrager
  #10543064 Quote

  Die van mij drinken uit alle soorten rietjesbekers.. de flip it van Nuby is favoriet omdat die t beste antilek blijft. Problemen met kiepen ken ik niet.. mijn zoontje van 2.5 kan prima uit een normale beker drinken alleen maaktie er n enorme troep van (handen erin e.d.) dus drinken uit een normale beker doen we hier alleen onder toezicht aan tafel.. Ik heb juist gelezen dat een tuitbeker niet goed is en je het beste kan leren drinken uit een normale beker evt icm een rietje voor o.a. het gebit en de spraakontwikkeling.. Google maar eens 😉
  Je hebt tegenwoordig trouwens ook rietjes bekers waar het rietje met een soort verzwaring erin hangt, hij gaat dan mee met de beweging die het kind maakt en er komt dan altijd drinken uit. Oa van munchkin heb je die..

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct