Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Betrokkenheid papa

 • Auteur
  Berichten
 • #10281459

  Beste (aankomend) ouder van nu,  Wij zijn zwanger voor onze eerste kind. Beide heel blij en gelukkig. Inmiddels 14 weken zwanger ben ik veel bezig met het opzoeken van informatie en het lezen van artikels, zelfs al over opvoeden… Hierna geef ik vaak een korte samenvatting aan mijn man over wat ik gelezen heb. Ik merk daarintegen dat mijn man de boeken een beetje links laat liggen. Het lijkt soms alsof ik de enige ben die ermee bezig is en hij meer denkt ik zie het wel…. Ben erg benieuwd naar jullie verhalen. Hoe gaan jullie echtgenotes/vriendjes/vriendinnetjs hiermee om? En hoe betrokken zijn ze?   Groet,    Proud mom to be! 


  MargreetG
  Bijdrager
  #10281466 Quote

  Mijn mam had precies hetzelfde hoor hij las af en toe wel iets maar verder niet heel veel. Ik denk dat het wel beetje bij moeder zijn past om alles in de puntjes te weten en bij vader dat ze zo iets hebben van we zien wel. Nu onze tweeling dochters zijn geboren merk je wel dat hij heel erg betrokken is en een super lieve papa voor ze. 

   

  Groetjes 


  Nur
  Bijdrager
  #10281471 Quote

  Hallo, hier hetzelfde hoor hij leest echt NIKS maar hij is een geweldige papa! Wij zijn in verwachting van de 2e en pas toen hij de baby ook kon voelen raakte hij meer betrokken.. Voor ons is het toch anders want wij dragen de baby en moeten de baby eruit zien te krijgen.. Dus ik denk dat hij het allemaal wel goed vind haha.. Komt vanzelf als hij de kleine voelt trappelen

  #10281472 Quote

  Jaaa heel herkenbaar. En ik hoor het ook vaak van vriendinnen. Maar ik ben sowieso iemand die veel informatie tot zich neemt, ik verdiep me altijd totaal als ik iets interessant vind, en mijn man doet dit veel minder.

  Neemt niet weg dat ik het erg irritant vond dat hij zich niet net als ik een slag in de rondte aan het lezen was. Wij hebben er een paar keer “ruzie” over gehad, daarna heb ik het maar geaccepteerd… 😉 Hij vond het ontzettend leuk als ik iets vertelde. Dus daar heb ik maar genoegen mee genomen. Hij vond het wel boeiend om “Aanpakken voor vaders” te lezen. Dun boekje… Misschien ook wat voor jouw partner? 


  Nicolle B
  Bijdrager
  #10281486 Quote

  Ik denk dat dit vrouw eigen is dat wijs alles opzoeken en doorlezen etc.

  Om maar goed voorbereid te zijn op alles.

  En dat de mannen  zoiets hebben van Ik zie het dan wel. 

  Dit maakt hem dan ook niet gelijk een slechte papa .

  Het is allemaal nieuw en onwennig 

  Maar geloof mij Maar de mannen vinden ook echt wel een draai in het opvoeden en groot brengen van de kindjes . Ieder op zn eigen manier .

  Ik zou er niet te zwaar aan trekken dat hij de boeken links laat liggen en het hem ook op zn eigen manier laten doen . 

  😊


  StephW
  Bijdrager
  #10281488 Quote

  Same, ik las alles over zwangerschap en kids, mijn man nauwelijks. Maar zeker een geweldige papa nu. Het is gewoon anders omdat zij het kindje niet dragen denk ik.. en hij wil iets liever zelf uitvinden.. belangrijke zaken deelde ik wel, zoals bepaalde vitamines die we nodig hadden voor als het kindje kwam, en dat soort handigheden, maar hij vond het echt niet boeiend hoeveel hydrofiele doeken we hadden en of ik nu een grijs of roze deken had uitgezocht. Ieder zijn eigen manier denk ik! 

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  Klijn
  Bijdrager
  #10281490 Quote

  Heel herkenbaar! Ik denk dat het vooral komt omdat wij er letterlijk de hele tijd mee bezig zijn: het gebeurt tenslotte allemaal in ons lijf! De partners staan er daarom automatisch verder vanaf, waardoor ze die behoefte ook minder voelen.

  Zoals anderen ook zeggen: dat maakt ze niet gelijk een mindere papa hoor! Mijn man is een superpapa, ook al heeft hij maar een half boek gelezen voor de bevalling 😉


  Peach
  Bijdrager
  #10281492 Quote

  Het boek van Kluun ‘help ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt was hier een hit.

  Hij heeft er nog best wat van opgestoken en 14 weken is nog vroeg.. Ikzelf begon pas rond de 20 weken echt te verdiepen en mijn vriend op het boek na in het laatste trimester beetje.. Maar is helemaal goed gekomen hoor!


  Nikki nikki
  Bijdrager
  #10281498 Quote

  Maak je maar geen zorgen ! 

  Bij mij was het moment dat onze dochter geboren was alles anders

  hij heeft toen ze geboren was een uur lang zo hard gehuild dat ik me geen houding wist te geven heel aandoenlijk maar ik liet geen traan waardoor ik dacht dat er iets mis was met mij 🤨 

  toen ze thuis het gehoortestje af kwamen nemen en alles was goed met onze dochter zat ik wederom met een huilende man want nu was zn dochter helemaal gezond en dus rede om te huilen 

  soms kijkt hij naar der ze is in middels 2 en je raad het al zie ik weer water ogen en roep ik al is het weer zo ver 😂 

  Als ze valt gooit hij mij aan de kant want hij moet haar troosten als we samen vrij zijn en ze moet opgehaald worden uit schooltje rent die gauw de deur uit om er als eerste te zijn.

  als hij vrij is neemt die der mee en gaan ze samen lunchen , uit eten, fietsen, naar de film, zwemmen, de dierentuin of even shoppen

  als ik vraag of ik mee mag nou niet altijd 

  geloof me er komt een moment dat je denk ogh man bemoei je is niet overal mee (hier 5x per dag) 🙈 

  en tijdens Mn zwangerschap was hij er weinig mee bezig 

  hij maakte toen wel iedere dag een fruit/groente shake voor mij maar een boek lezen over opvoeding of wat dan ook nou echt niet hoor maar toen ze er was las hij savond oei ik groei en bij elk huiltje wees hij me op de verschillende sprongetjes 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct