Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Beurs gevoel schaamstreek

 • Auteur
  Berichten

 • Ansdave
  Bijdrager
  #10190285

  Dag dames

  Tot nu toe op de moeheid na een zorgeloze zwangerschap (nu 24 weken).

  Maar..sinds een dag of drie heb ik na een paar uurtjes werken een heel beurs gevool boven de schaamstreek/op het schaambot.alsof het daar 1 grote blauwe plek is.bij zitten geen last.bij lopen best wel erg..wat is dit?kan dat een vorm van bekkeninstabiliteit zijn?verder geen last van heupen rug oid.

  Alvast bedankt


  Eefje-
  Bijdrager
  #10190292 Quote

  Yep, uitkijken met dat schaambot! Duidt op bekkeninstabiliteit. Snel hulp inschakelen (bijv. fysio gespecialiseerd in bekkenklachten). Wil je niet bang maken, maar je moet nog 16 weken en die pijn kan chronisch worden en blijven bestaan na de bevalling.

  Schaambot bestaat uit 2 delen met ‘stukje’ ertussen dat verweekt omdat de baby er langs moet bij de bevalling. Er wordt dus ruimte gemaakt. Het zit aan de voorkant van het bekken en wordt dus bij iedereen instabieler, maar als je er last van krijgt gauw ergens aan de bel trekken. Leerde op mijn opleiding dat pijn aan het schaambot bij bewegen (in de zwangerschap) een ‘rode vlag’ is. 

  #10190346 Quote

  Yep, ik heb het ook gehad vanaf een week of 16, begon met een beurs gevoel. Op een gegeven moment werd het bij mij een pijnlijke plek die steeds meer opspeelde. Ik had toen geen idee dat het bekkenpijn was. Ik heb uiteindelijk echt heel veel pijn gehad (vooral veel startpijn – vooral s ochtends als ik uit bed kwam of op het werk als ik uit mijn stoel kwam). Het verdween gelukkig toen mijn verlof begon rond week 35 toen de baby indaalde. Gelukkig heb ik daarna nog redelijk van mijn verlof kunnen genieten vanaf week 36. Zou zeker naar de fysio gaan en kijk uit dat je jezelf niet onnodig belast (deed ik wel en dat hielp niet). 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct