Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Bevallen en bang

 • Auteur
  Berichten
 • #10342741

  Klinkt misschien heel raar maar ben meer bang voor het overgeven straks dan de weeen opvangen. Hoor dat heel veel vrouwen overgeven tijdens bevalling en vroeg me af hoe ik dat ksn voorkomen heb namelijk zware angst ervoor. Kans op dat ze me gaan inleiden is ook trouwens groot.

  #10342744 Quote

  Dat kun je niet voorkomen. Heb je de afgelopen 9 maanden ook niet overgegeven dan?


  TJF
  Bijdrager
  #10342747 Quote

  2x Maar 1x overgegeven tijdens de zwangerschap en 2x niet overgegeven tijdens het bevallen en ook helemaal niet misselijk ofzo. Misschien bij jou dus ook als je tijdens de zwangerschap niet hebt overgegeven. 


  Marjooww
  Bijdrager
  #10342750 Quote

  Ik ben ook op zijn zachtst gezegd geen fan van overgeven, ik ben niet misselijk geweest tijdens de  bevalling en ik heb dan ook niet overgegeven. Ik had ook niet zoveel gegeten die dag, want mijn zoontje was er in 3 uur, ik had alleen een cracker op met ontbijt, dus ik denk dat dit ook wel helpt dat je niet dat volle gevoel krijgt, waardoor je mogelijk over gaat geven 

  #10342757 Quote

  @ Marjooww, dat maakt helaad geen verschil. 2x snel bevallen en weinig gegeten en 2x veel overgegeven. 


  Wolkjes
  Bijdrager
  #10342765 Quote

  Echt voorkomen kun je niet. Overgeven is een reactie van je lichaam op de gebeurtenis. 
  Maar ik denk dat als je er zelf ontspannen in staat, dat de kans op overgeven veel kleiner is.

  ik ben met 38+5 ingeleid en ben geen moment misselijk geweest. Mijn vliezen zijn om 20:30 uur gebroken en rond 18:00 uur heb ik nog gewoon een groot bord stamppot gegeten.

  vertrouw erop dat je lichaam dit aan kan. Heb je een curus gevolgd en de tips aangenomen? Heb je je partner verteld wat je van hem verwacht als jij weeen opvangt? Dan ben je al goed voorbereid! Mocht het rust geven dan zou je nog een rondleiding in het ziekenhuis kunnen aanvragen.

  Lees ook: De bevalling: wat kun je verwachten?

  LeonieS
  Bijdrager
  #10342770 Quote

  Ik ben ook geen fan van overgeven, maar heb het tijdens de zwangerschap 16 weken lang bijna dagelijks gedaan. Ook tijdens de bevalling heb ik overgegeven, maar daar zat ik in zo’n roes door de weeën dat dat wel het laatste was waar ik me druk over maakte.

  Probeer het los te laten, makkelijker gezegd dan gedaan, maar het werkt wel. Goed diep doorademen helpt ook vaak om de misselijkheid wat weg te nemen.

   

  #10342773 Quote

  Ik heb heel ontspannen in bad gezeten, maar wel 2 keer overgegeven. Geloof me, het maakt je écht écht niks uit op dat moment. Je bent gewoon bezig met weeën opvangen en dat overgeven doe je er even bij. Maar je had in het begin van de zwangerschap ook al last van overgeefangst. Misschien moet je er een keer hulp voor zoeken?

  #10342792 Quote

  Ik had al jaren niet meer overgegeven en ook tijdens mijn zwangerschap helemaal niet. Toch kwam tijdens mijn bevalling alles eruit, ondanks dat ik echt wel heel relaxt was! Blijkbaar wordt door de weeën je maag geprikkeld waardoor het je natuurlijk reflex kan zijn om over te geven.. Dus ik ben bang dat je er niet veel aan kunt doen om het tegen te houden. Ik vond het overigens wel een stuk minder erg dan ik me kon herinneren uit het verleden!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct