Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Bevallen in een Belgisch ziekenhuis, hoe is dat?

 • Auteur
  Berichten
 • #10414344

  Hoi allemaal,

  Ik heb een vraagje aan de Belgische dames onder ons. Ik ben op 23 augustus uitgerekend en heb een vakantie gepland staan tot 6 augustus. We gaan met mn familie naar een huisje in de Ardennen, in Stoumont. Als ik geen complicaties krijg tijdens deze zwangerschap wil ik echt heel graag mee op vakantie, in deze coronatijd heb ik zoveel behoefte aan samenzijn met zn allen, wat helaas niet kan. Hopelijk mag dat in de zomer dus wel weer!

  Maar omdat het zo vlak voor mijn uitgerekende datum is ben ik wel zenuwachtig. Wat nou als de bevalling op gang komt en ik niet op tijd thuis kom (Ik woon in Nijmegen, zo’n 2,5 uur rijden). Het vakantiehuisje is vlak bij Luik, dan zou ik denk ik naar een ziekenhuis daar gaan. Ik ga ervan uit dat de zorg in België net zo goed is als in Nederland dus dat ik ook daar veilig kan bevallen, maar ik vind het wel spannend. Ik ken geen Frans, ik weet niet wat normaal is in België qua pijnbestrijding, baby gelijk op de borst bij de moeder leggen, alternatieve bevallingen als badbevallingen en dat soort dingen. Wie kan mij hier iets meer over vertellen??

  Alle tips zijn welkom en helpen mij enorm!
  Liefs


  MoesjeSharel
  Bijdrager
  #10414359 Quote

  Ten eerste vind ik je vrij stoer dat je nog zover weg durft in dat termijn. Normaal gezien moet het natuurlijk kunnen, maar ik merkte pas aan het eind van mijn zwangerschap dat ik helemaal niet meer zover van huis wilde of durfde.
  Ik heb geen ervaring met bevallen in België, ik weet wel wat dingen maar dat kunnen de Belgse dames veel beter vertellen dan ik. Ik ben wel eens opgenomen in België en toen moest alles eerst betaald worden voordat het door de zorgverzekeraar werd vergoed. Bel dus je zorgverzekering hoe dit is geregeld voor jou, want dat kan aardig in de papieren lopen. Zeker omdat ik België meer standaard is dat je ook nog een paar nachten blijft slapen.
  En.. geen oordeel hier, maar wel twee vragen die mij ook gelijk te binnen schieten:
  Wil je met een pasgeborene 2,5u terugrijden?
  Wil je met je pas bevallen lijf 2,5u terugrijden?
  Laat je niet leiden door de angst, maar die vragen wil ik je wel meegeven.


  Ukkepukkie
  Bijdrager
  #10414371 Quote

  Ik heb stages gelopen op de verloskamers in België. Compleet andere wereld! Ik heb het als erg medisch en iets afstandelijker ervaren om het zo maar te zeggen. Vrij standaard ruggenprik, continu aan een CTG, verloskundigen komen af en toe eens kijken maar doen de bevalling zelf niet. Als het zover is wordt de gynaecoloog erbij geroepen en die verdwijnt ook vrij snel na de geboorte weer. Om het over alternatieve houdingen nog niet te hebben… heb hooguit 1 keer een zijligging gezien maar dat was het. Het is denk ik dus maar net wat je verwacht en hoe je je bevalling voor je ziet. Neig je naar wat meer het natuurlijke en een warmere sfeer, dan ben ik bang dat het gaat tegenvallen in België.
  Neemt niet weg dat de kwaliteit van de zorg natuurlijk prima kan zijn!


  Galileo
  Bijdrager
  #10414378 Quote

  Wat gezellig, nog even met zijn allen weg! Ik denk dat 2,5 uur rijden van huis vervelend is, maar echt geen ramp, 2 weken voor uitgerekende datum. Natuurlijk geheel afhankelijk van hoe jij je dan voelt, kun je ook altijd dan met je verloskundige overleggen. Als alles goed gaat, ben je al lang en breed weer thuis voor er ook maar iets gebeurt; als je eerder de boel al niet meer helemaal vertrouwd, kun je altijd nog eerder terug gaan. Ik ben weliswaar ingeleid, maar 4 dagen voor de bevalling ging ik nog alleen met trein naar stad ruim uur verderop, zonder enige twijfel of dit wel of niet kon. Een weekend eerder was ik bij mijn schoonouders op 2uur rijden. Het is voor iedereen anders, maar als het goed voelt; gewoon doen!


  Taps
  Bijdrager
  #10414465 Quote

  Begrijpelijk dat je enorm uitkijkt naar vakantie! Ieder natuurlijk zijn eigen keuze, maar ik zou tussen de 37-42 weken niet in het buitenland willen zijn. Als gaat daar toch anders een inderdaad de taal..

  Ik ben zelf met 38 weken bevallen en dat was meteen al zo heftig dat ik niet 2,5 uur in de auto zou kunnen zitten. Vond het kwartiertje in de auto naar het ziekenhuis al verschrikkelijk 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct