Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Bevallen Met 21weken

 • Auteur
  Berichten
 • #10105994

  Hoi ,

  ik ben hier nieuw en weet ook helemaal niet hoe het werkt maar ik wil gewoon even mijn verhaal kwijt . Ik heb zoveel lieve mensen om me heen maar daar wil ik me dan toch wat groter voor doen dan hoe ik me voel ..

  wij zijn 16-7-2018 trotse ouders geworden van een mooi kostbaar zoontje die met een zwangerschap van 21weken en 1dag geboren is ..

  elke keer kregen we goed nieuws en alles zag er goed uit combinatie test gedaan alles zag eruit zoals het hoort tot die 20weken echo …

  ons kindje had een ernstige vorm van een waterhoofdje aan 1 kant waren de hersentjes al helemaal weggeduwd en de andere kant was ook al ernstig , ook was z’n maagje was niet goed gevuld en 1 niertje was ook niet zoals t hoorde .elke keer zag dat er ook uit zoals t hoorde maar in 6wkn tijd was t dus helemaal veranderd . dus hebben we toen besloten om ons mannetje los te laten en de zwangerschap te beëindigen ! Hij zou geen besef van het leven hebben of van ons of z’n grote broer en dat wilde we niet voor ons niet maar helemaal niet voor ons mannetje wat voor leven zou hij hebben terwijl hij het allerbeste verdient want hij was zo welkom ! 

  De onderzoeken zijn nu in volle gang want is het genetisch of zoals we t dan maar zeggen vette pech want onze kinderwens is er nog steeds en is alleen maar groter geworden ! Spannend allemaal !

  hou me vast aan t idee dat ons moment nog wel komt en dat het ons toch nog wel gegund is maar ben zo zenuwachtig voor de uitslag er is ons verteld dat we gewoon een gezond kindje kunnen krijgen de kans is er natuurlijk dat t nog n x gebeurd maar ga er ook vanuit dat ze dat niet zo maar terug kunnen draaien dat ze anders z’n mond wel dicht hadden gehouden dat we de uitslagen eerst moesten afwachten .. opzich geen verkeerd gevoel over maar toch heb je t in je achterhoofd dat het misschien wel genetisch is en na de ellende die we gehad hebben en nog steeds hebben denk ik dan dat zal ons dan ook wel niet gegund zijn en ik weet t positief denken maar dat valt niet altijd mee ! 

  Door mijn ander zoontje blijf ik doorgaan en sta ik met beide voeten op de grond maar soms denk ik dat ik niet meer kan hoe klein hij ook was t gemis is zo groot en doet het zoveel pijn wordt t minder wordt t makkelijker ik weet t niet zo voelt t nu niet maar we gaan door voor mijn andere kanjer !! 

  Iemand ervaring met waterhoofdje en wel of niet genetisch of toch de pech ? En met volgende zwangerschap ? 

  Fijn om het even van je af te schrijven !! 

  #10105997 Quote

  Wat ontzettend verschrikkelijk! Ik kan hier niet over meepraten en me niet voorstellen hoe jullie je voelen. Het moet een nachtmerrie zijn en ik wil jullie veel sterkte wensen!


  Mumslove
  Bijdrager
  #10106014 Quote

  Ik weet van dit onderwerp helaas ook niets af. Maar wat een heftig verhaal en wat hebben jullie voor een moeilijke keuze gestaan. Heel veel sterkte in deze moeilijke periode… <3


  BH’tje
  Bijdrager
  #10106039 Quote

  Wat een verdriet zeg, zeker als je het totaal niet aan ziet komen. Toevallig ken ik vanuit mijn familie een soortgelijk geval. Ze hadden al een gezonde dochter en ook de tweede zwangerschap ging prima. Alle echo’s waren goed en bij de 20 weken echo was die mevrouw vrolijk alles aan het laten zien, tot het ineens angstvallig stil werd bij het hoofdje. Wat bleek: het kindje had geen hersenen. Na de bevalling bij 21 weken zagen ze een prachtige baby die van de buitenkant al helemaal ‘af’ was, maar toch niet levensvatbaar. Heel moeilijk. Bij hen is ook gecontroleerd of het genetisch was, maar in hun geval was het inderdaad zoals jij het noemt ‘vette pech’. Ze hebben inmiddels een tweede kindje, kerngezond. Hopelijk komt het bij jou na deze moeilijke periode ook goed! Sterkte in ieder geval <3

  #10106086 Quote

  Jeetje

  omdat je al een ander kindje hebt wat gezond is mag je wel gezegend en gerust gesteld zijn dat het deze enkele keer gewoon zo moest zijn 🙁 

   

  veel sterkte lieverd 

  🌹

  #10106120 Quote

  Wat een vreselijk verhaal! Mijn broertje is met 7 maanden geboren. Hij had een waterhoofd, een open gehemelte en zo’n beetje elke afwijking die je maar kunt bedenken. In het geval van mijn ouders was het niet erfelijk. Hard gezegd had de zwangerschap uit moeten draaien op een miskraam, maar dat is dus niet gebeurd. Nu ik zwanger ben, krijg ik waarschijnlijk wel extra onderzoeken voor de zekerheid. 

  Heel veel sterkte!

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool
  #10106123 Quote

  Mijn moeder was overigens al vrij snel weer zwanger. Ik heb een kerngezonde broer gekregen. Hij heeft ook weer twee gezonde kinderen.

   


  MamaCan
  Bijdrager
  #10106181 Quote

  Hoi,

  ik heb hier geen ervaring mee maar ik wil je toch even sterkte wensen het lijkt me verschrikkelijk!

  xxx

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct