Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Bevallen zonder pijnbestrijding

 • Auteur
  Berichten

 • mamasaurus
  Bijdrager
  #10143195

  In april zal ik gaan bevallen van mijn eerste kindje.

  Nu ben ik geen fan van medicamenteuze pijnbestrijding omdat hier toch vaak eventuele bijwerkingen bij kunnen ontstaan voor zowel het kindje als de moeder en ik dit risico niet wil lopen. 

  Nu vroeg ik mezelf af of er mama’s zijn die bevallen zijn zonder pijnbestrijding of met ‘natuurlijke/alternatieve’ pijnbestrijding? Wat heeft jullie geholpen om te pijn te verzachten? Hoor het graag! alvast bedankt allemaal 🙂 

   

  #10143201 Quote

  In bad bevallen heeft mij zo goed geholpen om te kunnen ontspannen, had het gevoel dat de pijn ook meteen een stuk dragelijker was.


  Roze Wolkje
  Bijdrager
  #10143203 Quote

  Tot aan de persweeen heb ik gebruik gemaakt van de elle tens.  Deze zorgt ervoor dat de weeën draagzaam zijn. Tijdens de persweeen helaas geen pijnbestrijding gehad doordat ik thuis ben bevallen. 


  MamavaneenBeebie
  Bijdrager
  #10143205 Quote

  Ik ben de bevalling doorgekomen door goed te puffen. Ik had rugweeen, er was geen aangename houding oid om de pijn wat te verlichten. Maar bij buikweeen kan wiegen bijv wel eens helpen. Bij mij heeft de kraamverzorgster continu met me meegepuft, waardoor ik dat heel goed kon volhouden. 

  Ik ben er zelf geen fan van, veel te nuchter voor, maar bij zwangerschapsyoga kun je houdingen en ademhalingen leren voor de bevalling. 


  Jillroos
  Bijdrager
  #10143206 Quote

  Ik heb de hele dag een 


  Jillroos
  Bijdrager
  #10143207 Quote

  *warme kruik gehad en ook meegenomen naar het zkh daar was ik heel blij mee! En thuis nog een uur onder de douche gestaan voor vertrek naar het zkh.

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  suze
  Bijdrager
  #10143208 Quote

  Hey,

  Ik ben in 2016 van mijn eerste kindje zonder pijnbestrijding bevallen. Maar het ging ook wel erg snel. 10 uur s’ochtends thuis zijn mijn vliezen gebroken, daarna meteen weeen gekregen om 11 was de verloskundige er om half 1 waren we in het ziekenhuis ( ik wilde zelf in het ziekenhuis bevallen) en om drie uur mocht ik beginnen met persen en om half 4 was mijn dochter er en waren anderhalf uur later alweer thuis. Ik heb toen ook geen enkele seconde aan pijn bestrijding gedacht het ging te snel. Wel heb ik veel gehad aan mijn ademhalingstechniek die ik tijdens de zwangerschapsyoga geleerd heb. Hierdoor zat ik helemaal in mijn eigen bubbel. Ik moet in april ook bevallen van mijn tweede kindje. Ik hoop dat het weer zo gaat maar mocht het helemaal anders lopen dan beslis ik gewoon op dat moment wat ik wil. Ik denk ook dat iedereen pijn anders ervaart want als ik er op terug denk heb ik niet veel pijn gehad maar was ik na de bevalling gewoon erg moe en wilde alleen nog maar slapen. Nu ken ik meer verhalen van mensen die zonder dan met pijnbestrijding zijn bevallen. Maar ook van mensen die 2 dagen zijn bezig geweest waar pijnbestijding goed heeft geholpen dus maak voor je zelf gewoon plan en focus je niet op de pijn maar op je eigen kracht.


  gebruiker514549
  Bijdrager
  #10143210 Quote

  Hoi,

  Twee keer bevallen in het ziekenhuis en twee keer zonder pijnbestrijding. Ik had me voorgenomen het “zonder” te doen maar wel met het idee dat als het echt niet zou gaan dan kijken we wel. Het ging lekker snel. Pijnlijk maar het gebeurd en je geeft je over. Volle focus op de instructies vd verloskundige en het puffen. Succes!


  StephW
  Bijdrager
  #10143213 Quote

  Ik wilde ook geen pijnstilling, en een bevalbad hielp echt heel goed! Maarja toen duurde het 20 uur, dus ik heb uiteindelijk een pompje gekregen, geen spijt van gehad. Rustig ademen en proberen te ontspannen hielp ook. Maar toch, als je het uiteindelijk nodig hebt, is het fijn als je iets kunt krijgen. Succes en ik hoop dat t goed te doen is voor je!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct