Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Bevallingscursus

 • Auteur
  Berichten

 • Danaantje
  Bijdrager
  #10200485

  Wat zijn jullie ervaringen met een bevallingscursus?

  hebben jullie hier iets aan gehad?

  ik ben geen groepjesmens en weet niet of het bij mij past.. daarom zou ik graag wat ervaringen willen weten over hoe deze jullie bevallen is en of jullie het achteraf echt nodig vonden 

  #10200492 Quote

  Ik ben ook niet van de groepjes. En aangezien wij pas rond de 30 weken wisten dat ik natuurlijk mag bevallen hebben wij ervoor gekozen om een individuele cursus te doen. Ik vond het echt de oplossing. Thuis heeft ons 3 uur uitleg gegeven op een hele fijne manier. Ik heb er veel aan gehad. Het kostte €100 maar werd bij mij volledig vergoed. Ik weet niet waar je vandaan komt maar misschien kun je bij jou in de buurt ook zoiets vinden veel Succes in ieder geval


  Danaantje
  Bijdrager
  #10200497 Quote

  Dankjewel voor ken reactie, scheelt niet erg met wat je normaal betaald voor een cursus, ik ga eens kijken 🙂 dankje


  Galileo
  Bijdrager
  #10200512 Quote

  Ik heb een cursus van drie avonden gedaan, waarvan 1 met partner. Waren met zijn drieën en toevallig alledrie tegelijk uitgerekend. Viel me alles mee, was ook bang voor een ‘groep’, maar dit was prima te doen. Vond het idee om er toch even over na te denken (en wat leuke ontspannings- en ademhalingsoefeningen te doen) en een avond met partner wel heel prettig! 


  Lis anne
  Bijdrager
  #10200549 Quote

  Ik ben ook heel  groepjes mens. Mijn partner en ik gaan 9 juni een dag cursus doen. Hebben dan van 12:30 17:30 met 4 andere een dag cursus. Dat red ik nog wel haha.


  Nomade
  Bijdrager
  #10200559 Quote

  Wij gaan ook een dag cursus doen, dit is een dag samen met je partner. Kost 100 euro! Ik heb al ademhalingsoefeningen geleerd tijdens zwangerschap yoga!

  100 euro voor de individueel cursus is echt niet duur!ik heb daar ook naar gekeken maar de goedkoopste waren rond de 200 euro! 

  Bij mijn verzekering wordt 75 euro vergoed! 

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  Rooslii
  Bijdrager
  #10200560 Quote

  Ik heb een cursus van meerdere lessen gedaan werd ook veel uitgelegd enzo. Maar ik heb er niet veel aan gehad behalve onbeperkt koekjes eten en dat het gezellig was

  #10200570 Quote

  Ik heb het niet gedaan en ook niet gemist…

  Mijn ervaring was dat je lichaam heel goed aanvoelt wat je wel en niet moet doen


  Pandalover
  Bijdrager
  #10200594 Quote

  Ik ben nu net begonnen aan de cursus samen bevallen samen met mijn man. Dit zijn 7 avonden en hij is er elke keer bij. Maximaal 6 stellen in totaal een kost 180 euro.

  Ik ben nl ook geen groepjes mens dus vindt het met partner wel heel fijn. Hij leert ook masseren en je leert beide de oefeningen zodat als ik het even niet meer weet hij dit nog wel weet en je het echt samen kan doen. 

  Ik vind die bevalling heel wat en ik vind dat in hoeverre je het samen kan doen je dit zoveel mogelijk moet proberen.

  Ik ben heel enthousiast over deze cursus! 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct