Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Bevallingstrauma

 • Auteur
  Berichten
 • #10535364

  Hoi allemaal,

  Drie jaar geleden ben ik bevallen van onze oudere zoon. Ik heb de bevalling als traumatische ervaren. Ik hoopte dat ik door de bevalling van mijn tweede zoon mijn eerste bevalling kon verwerken. Helaas lukte dit niet en merkte ik dat ik geen controle meer had over deze emotie die bij de bevalling hoorde. Ik heb een trauma opgelopen en door EMDR kan ik hier nu beter over praten. Ik merk alleen dat ik niet altijd begrepen wordt door mijn omgeving. Ze snappen niet dat ik na drie jaar nog steeds bezig ben met de bevalling.

  Ik heb een groep aangemaakt op Facebook voor iedereen die net als ik het gevoel heeft niet begrepen te worden,  zijn/ haar verhaal kwijt wil of gewoon gehoord wil worden. Ik hoop dat de leden van de groep zien dat ze niet de enige zijn, en we steun kunnen halen bij elkaar.

  https://www.facebook.com/groups/4868270903270240/?ref=share;


  Cbloem
  Bijdrager
  #10535489 Quote

  Wat een herkenbaar verhaal. Ik heb ook 3,5 jaar geleden een hele heftige eerste bevalling meegemaakt en daar ook therapie voor gehad. Op sommige momenten komen de tranen nog boven en dat zal altijd wel een zeer plekje blijven.

  Is er ook een andere plek dan Facebook om deze gevoelens te delen? BIjv op dit forum? Ik heb geen Facebook meer, vandaar.

  Fijn dat je dit gestart bent!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct