Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Bevalplaylist, welke muziek

 • Auteur
  Berichten

 • lepeltjelepeltje
  Bijdrager
  #10219840

  Ok, misschien een gekke vraag, maar maken jullie een bevalplaylist of heb je nagedacht over muziek luisteren tijdens de bevalling? Het lijkt mij wel fijn als je weeën hebt, maar ik vraag me af wat voor soort muziek je dan wilt luisteren. Kan me enerzijds voorstellen dat meditatie/hypnotiserende muziek heel fijn is, helpt misschien om in een ritme of trance te komen en bij de ademhaling en ontspanning (ik verkramp snel). Aan de andere kant misschien ook wel wat oppeppende muziek voor energie of kracht. 

  Als iemand tips of ervaringen heeft voor goeie muziek, dan hoor ik het graag! 


  Fleurol
  Bijdrager
  #10219845 Quote

  Je eigen gepuf😏


  Gerako
  Bijdrager
  #10219847 Quote

  Ik had dit gemaakt op Spotify voor mijn bevalling,  muziek a la ‘Frances’ stijl. Heerlijk dagje mee bezig geweest, 0 seconden aan gehad bij mijn bevalling, haha, wilde er niks van weten. Had het druk genoeg en had geen behoefte aan meer prikkels.

  #10219855 Quote

  Totaal 0 behoefte aan gehad haha


  Susannaaaa
  Bijdrager
  #10219861 Quote

  Ik had ook een mooi een playlist gemaakt.. thuis boxje vergeten. Daar de radio maar aangezet en dus de hele bevalling kerstmuziek op de achtergrond 😂 Maar heb daar verder niks mee gedaan of aan gehad. Ik denk dat je voor jezelf gewoon fijne muziek moet aanzetten


  lepeltjelepeltje
  Bijdrager
  #10219886 Quote

  Hahaha wat een grappige reacties. Kerstmuziek lijkt me de hel! Maar dus maar niet teveel tijd in muziek uitzoeken investeren dus… las wel eens over meditatiemuziek, maar ben daar zelf niet zo in thuis. 

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  gebruiker111771
  Bijdrager
  #10219890 Quote

  Geweldig, bevalmuziek! Ik denk dat ik bij de tweede een film heb gekeken, maar zou niet weten welke. Ik was van plan om cake te bakken, ook niet van gekomen. Bij de eerste zou ik helemaal niet weten wat ik gedaan, gezien of geluisterd heb. 

  Maar als ik het achteraf moet zeggen, denk ik iets dansbaars. Iets dat afleiding geeft van het hele gebeuren tussen de weeën door. Zeker geen meditatie. 


  Blijtoe
  Bijdrager
  #10219902 Quote

  Ik vond het heel fijn om muziek te hebben tijdens de bevalling. Op spotify had ik een playlist gemaakt. Het waren wisselende nummers. Ik had bijv. Een nummer dat mijn man en ik beide heel leuk vonden erin gezet, relax nummers (snatnam kaur is een hele mooie) en verder gewoon nummer die mij een goed gevoel gaven. Zo had ik ook een van de nieuwe nummers van krezip, vond ik toen erg leuk. Als ik ‘m nu hokr, moet ik weer denken aan de bevalling, dit vind ik erg fijn en  tegelijkertijd heel bijzonder.

  #10219955 Quote

  Ik heb daar echt totaal geen behoefte aan gehad 🙈 Ik zou denk ik muziek kiezen die je nu ook al fijn vindt om naar te luisteren.

  Wat de ademhaling betreft zou ik je aan willen raden om eens contact op te nemen met een haptotherapeut voor oefeningen. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct