Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Bevruchting

 • Auteur
  Berichten

 • Natasjabos
  Bijdrager
  #10455660

  Hallo dames,
  Kunnen jullie mij helpen ?
  Volgens de vk ben ik vandaag 19+2 zwanger. 25 okt uitgerekend.
  Mijn eerste dag van mijn laatste menstruatie is 9 januari. Cyclus 29 dagen. Dan kom ik uit op 17 okt uitgerekende datum.
  Mijn cyclus is Dec-Jan 29 dagen
  Nov-dec 29 dagen
  Okt-nov 26 dagen.
  Wanneer heeft de bevruchting plaats gevonden. En ja dit is voor mij erg belangrijk. Welke periode ?
  Ik lig er nachten wakker van.


  Ananasss
  Bijdrager
  #10455663 Quote

  Dan is je ovulatie rond 31 Jan / 01 feb geweest. Helemaal precies weet je dat natuurlijk nooit. Maar een uitgerekende datum ligt 38 weken na ovulatie. ‘Normaal’ gesproken maakt het natuurlijk niet heel veel uit van welke vrijpartij je zwanger bent geworden, maat begrijp uit je verhaal dat het voor jou wel belangrijk is. Ergens in de laatste week van januari ben je bevrucht 


  Triatlete
  Bijdrager
  #10455664 Quote

  Allereerst proficiat met je zwangerschap!
  Je weet nooit precies wanneer de bevruchting plaats heeft gevonden natuurlijk.

  Ter vergelijking met mij (26 oktober uitgerekend). Ik had 5 februari een positieve ovulatietest. En dat is de enige dag in die periode dat we het gezellig hebben gemaakt. Voor mij ligt de bevruchting dus rond 5 februari, wanneer mijn eisprong daadwerkelijk plaatsvond weet ik niet.


  With love
  Bijdrager
  #10455733 Quote

  De verloskundige meet bij de termijnecho je kindje en aan de hand daarvan wordt de datum berekend. Dus daar wordt helemaal niet meer uitgegaan van de bevruchting of wat wij denken 🙂


  Lorraine
  Bijdrager
  #10455763 Quote

  Als je cyclus 29 dagen is zou je eisprong ongeveer plaats kunnen vinden op dag 14 of 15. Maar je weet het nooit helemaal zeker! Kan ook later. Als we toch even uitgaan van het perfecte plaatje zal de bevruchting in het weekend van 23-24 januari zijn geweest.


  ElsieJoy
  Bijdrager
  #10455869 Quote

  Als je de uitgerekende datum invult bij websites die de mijlpalen van de zwangerschap uitrekenen, dan kom ik met de datum van de verloskundige op 1 februari als eisprong datum, terwijl met 17 oktober het zou gaan om een week eerder, dus ongeveer 24 januari als eisprong datum. Hou er wel rekening mee dat zaad soms tot wel een week kan overleven, dus dat dat op zich nog niet zoveel zegt over welke vrijpartij geresulteerd heeft in de zwangerschap, ook al is de kans groter op zwangerschap als je in de 48 uur rond de eisprong seks hebt gehad. 1 februari pas een eisprong hebben is vrij laat gezien je cyclus van 29 dagen, maar door een keertje ziek zijn of meer stress hebben, ander eetpatroon o.i.d. kan de eisprong een keer later geweest zijn.

  Als de meting waarop jouw termijn gebaseerd is pas recent is gedaan (dus niet tussen 10-13 weken waarin de termijnecho normaal gesproken plaatsvind), dan is deze ook minder betrouwbaar als uitgerekende datum (maar nog altijd beter dan niets uiteraard). Na 13 weken ontstaan er namelijk grotere verschillen in de lengte van het kindje, waarop ze de datum bepalen. Simpel gezegd gaan kleinere kindjes vanaf dan duidelijk wat langzamer groeien en grotere kindjes wat harder groeien, terwijl die daarvoor min of meer gelijk loopt voor alle kindjes. Met de 20 weken echo zou mijn kindje bijna een week vooruit gezet zijn qua uitgerekende datum als ze dat zouden doen, maar vanaf de termijnecho verandert die datum niet meer en heb je dus geen andere uitgerekende datum maar ineens een groot, klein of gemiddeld kindje.

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct