Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Bevruchting

 • Auteur
  Berichten

 • sjt
  Bijdrager
  #10152045

  Haai.

  Ik heb een vraag mischien een hele domme vraag. Maar ik ben nu 6 weken zwanger. De verloskundige heeft mij verteld dat de bevruchting dan heeft plaats gevonden in december. Maar hoe kan dat dan als ik nu 6weken zwanger bent of heeft dat er mee te maken dat de verloskundige er altijd 2weken bijtelt en dat ik inderdaad begin december zwanger ben geworden?

  Kan iemand mij hier duidelijkheid over geven?

  Xx

   

  #10152051 Quote

  Er worden altijd 2 weken bijgeteld. Dus eigenlijk vanaf je laatste menstruatie 


  gebruiker365106
  Bijdrager
  #10152054 Quote

  Je krijgt idd 2 wkn (ongeveer) cadeau. Je zwangerschap begint eigenlijk op dag 1 ongesteld. Begin van je cyclus. 

  Ik had op 9 okt mn 1ste ongesteldheidsdag. Op 23 oktober had ik mn eisprong. Ik ben daarna niet meer ongesteld geworden. Ik ben nu 13 weken zwanger vanaf 9 oktober. 


  Anemoontje
  Bijdrager
  #10152059 Quote

  En hoe doen ze dat dan bij een cyclus van 44 dagen de eerste dag van menstruatie is dan langer dan 2 weken! Maar neem aan dat ze die niet rekenen dan?


  gebruiker365106
  Bijdrager
  #10152088 Quote

  Ligt eraan wanneer je je eisprong hebt gehad. Omdat veel vrouwen dat niet weten maar wel weten wanneer 1ste dag laatste menstruatie was passen ze deze berekening toe. Maar dat gaat niet altijd op voor iedereen. Daarom is t maar goed dat ze termijnecho doen. Want soms blijkt t eitje eerder of later te zijn gesprongen of ingenesteld. 

   


  sjt
  Bijdrager
  #10152120 Quote

  Ja ik heb namelijk een onregelmatige cyclus is het dan het beste om me termijnecho af te wachten?

  read more image Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  JomieJW
  Bijdrager
  #10152202 Quote

  Ik heb ook een onregelmatige cyclus, dus kan ook niet uitgaan van mijn laatste menstruatie. Ik heb in het begin een clear blue met wekenindicator gedaan om te kijken hoe ver ik was en aan de hand daarvan heb ik kunnen herleiden wanneer mijn eisprong ongeveer is geweest. Ik weet van ovulatietesten in het verleden dat mijn eisprong wel rond 14 dagen voor mijn (verwachte) menstruatie is, dus dat is fijn.

  Is het belangrijk om te weten wanneer je bevruchting precies was? Eigenlijk is dat nergens voor nodig, want je krijgt altijd twee weken “cadeau”. Dit is in het leven geroepen zodat doktoren makkelijker kunnen rekenen, omdat geen enkele vrouw hetzelfde is en je achteraf eigenlijk niet meer kunt bepalen wanneer je eisprong geweest is.

  Met de echo’s meten ze hoe groot het vruchtje is, daar bestaan standaarden voor. De eerste 14 weken groeit elk vruchtje hetzelfde, dus aan de hand daarvan berekenen ze hoe ver je zwanger bent 😉


  gebruiker365106
  Bijdrager
  #10152532 Quote

  Nee uiteindelijk is t niet belangrijk wanneer je een ei hebt gehad of hielang je cyclus is. Je termijnecho’s bepalen gene hoe ver je kindje is. 

  #10153423 Quote

  Hoi allemaal,

   

  Ik moet zeggen dat een termijn echo ook nog met zeker 5 dagen kan afwijken. Ik weet bijna zeker wanneer mijn eisprong was. Ben iedere maand regelmatig ongesteld. Mijn vriend en ik deden ook aan FAM al 2 jaar (zwangerschap zat niet in de planning) in ieder geval, we hebben ons 1 keer laten gaan 4 dagen voor eisprong. Ik dacht dat het wel kon ook al wist ik diep van binnen dat er wel een kans bestond (maar hoe groot was deze nou) 

  4 dagen later ei gevoeld, met klodders cervix slijm. Dat betekende dat eisprong inderdaad die dag was maar had ook nog een dag later kunnen zijn. 

  Lang verhaal kort, termijn echo gehad en hieruit bleek dat ik pas 8 dagen later na de vrijpartij bevrucht was. En dat kan gewoon niet. Misschien was mijn ei inderdaad nog 5 dagen na de vrijpartij in combi met late innesteling. 

  Laat dit ook een bericht zijn voor dames die met 2 mannen sex hebben gehad en de termijn echo afwachten om zo de bevruchtingsdag te bepalen en vermoedelijke vader. Helaas gaat die regel niet altijd op! 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct