Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

Bewaren Afgekolfde Borstvoeding Kamertemperatuur

 • Auteur
  Berichten

 • Daanni
  Bijdrager
  #10305921

  Hallo allemaal,

  Momenteel kolf ik deels mijn borsten af en nu vraag ik mij af als ik het kolf en dit buiten de koelkast bewaar (dus kamertemperatuur) hoe lang ik dit kan bewaren. Op de website van medela staat 4 uur en op laleche staat 10 uur. Dit is nogal een behoorlijk verschil en ik weet nu niet wat ik moet aanhouden.

  Benieuwd wat jullie doen en wat jullie advies is.

   


  Dpl
  Bijdrager
  #10305925 Quote

  De informatie op de website van la leche league is betrouwbaar en kun je volgen. Er is pas geleden een onderzoek naar de bewaartermijnen van moedermelk gedaan. Hieruit blijkt dat moedermelk heel lang bewaard kan worden en dat de huidige adviezen berg voorzichtig zijn. Het onderzoek was te klein om de richtlijnen aan te passen, maar laat dus wel zien dat je gerust uit kunt gaan van 10 uur buiten de koelkast. 

  #10305926 Quote

  Waarom zou je het zo lang buiten de koelkast willen bewaren?😅


  Roze Wolkje
  Bijdrager
  #10305927 Quote

  Ik zette het altijd zo snel mogelijk in de koelkast of in een koeltasje. Anders hield ik max 6 uur buiten de koelkast aan. 


  Daanni
  Bijdrager
  #10305936 Quote

  Dank voor je reactie @dpl. Dan ga ik van hun website uit. Toch fijn dat het zolang uit de koelkast kan blijven 

   

  @Evimetbaby ik deed tot nu toe altijd maximaal vier uur, maar was vandaag in slaap gevallen en vergeten waardoor het iets langer buiten de koelkast staat. Ik had gelezrn dat borstvoeding (gekolfd) op kamertemperatuur de voorkeur heeft boven de koelkast aangezien je dan het flesje eerst weer wat moet opwarmen. 

  @roze wolkje ik vind dat zelf ook een mooi uitgangspunt.


  ZazouTwee
  Bijdrager
  #10305937 Quote

  Als je het later die dag per fles gaat geven is het geen probleem. Anders even in de koelkast zetten. Ik vind het zelf ook wel een verschil of het deze temperatuur is of 30 graden midden in de zomer. 

  read more image Lees ook: Alles over doorslapen

  Dpl
  Bijdrager
  #10305943 Quote

  Kamertemperatuur is ongeveer20 graden.  Hogere temperatuur is minder lang houdbaar. Hoeveel minder lang is een beetje gezond verstand gebruiken. 

  Dat onderzoek wat ik benoemde liet overigens zien dat vers gekolfde moedermelk buiten de koelkast 24 uur houdbaar is. 10 uur kan dus prima. 

  Let wel op dat je bewaartijden niet kan stapelen. Dus niet eerst 8 uur buiten de koelkast, dan 7 dagen in de koelkast en dan nog invriezen bijvoorbeeld. 

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen