Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Bewegen Tijdens De Zwangerschap

 • Auteur
  Berichten

 • MRRR
  Bijdrager
  #10297820

  Hoi! Voor dat ik zwanger raakte sport Te ik 2-3 keer per week. Maar door de vermoeidheid en hoofdpijnen in het eerste trimester heb ik het allemaal laten versloffen. Nu vraag ik me af, wat doen jullie en wat raden jullie aan? Ik heb weer energie en heb veel zin om lekker bezig te zijn (Alleen niet in een sportschool omdat ik daar voornamelijk krachttrainingen deed) ik kijk wel via internet maar er staan zo veel gemengde ideeën, de ene zegt dat je iets niet moet toen terwijl de ander zegt van wel. Ik ben nu 14+1 ♡ ik ben benieuwd naar jullie reacties!


  Klijn
  Bijdrager
  #10297821 Quote

  Als je gewend was veel te sporten, kun je dat gerust weer oppakken. Alleen opletten met sporten die erg belastend zijn voor je bekken(bodem) enzo. Ik dans al jaren, en heb tijdens mijn zwangerschap 2 keer per week gedanst tot ik ongeveer 28 weken was. Toen gestopt ivm harde buiken. Tot die tijd gewoon lekker meegedaan, hier en daar kleine aanpassingen gedaan als er erg belastende dingen voorbij kwamen.

  #10297846 Quote

  Je kan makkelijk blijven sporten, okk in de sportschool. Ik heb tot 38 weken dit gedaan. Ook krachttraining! Alleen dan met dumbells van 8kilo ipv +10 bijv. 
  je kunt lekker blijven squaten, schuine buikspieren etc doen. Daarnaast deed ik vooral conditie ook. Dus lekker op de crosstrainer en fietsen. Ook ging ik 1 keer per week naar bootcamp (gewoon aangeven dat je zwanger bent dan krijg je eventueel een andere oefening als je iets moet doen wat niet handig is voor een zwangere vrouw) en ging ik 1 keer per week naar Zumba. Zumba heb ik tot 28 weken ofzo gedaan. Kreeg hier wat harde buiken van. Bootcamp heb ik tot 34 weken gedaan. Vooral lekker blijven doen waar je je goed bij voelt. Ik heb nul last gehad van rugpijn of bekkenpijn dus heb tot de dag voor m’n bevalling nog in de paardenstallen gestaan (41 weken) heb paarden en die moesten ook gelongeerd worden. Ging allemaal prima. Ik wandelde ook lekker veel! 
  je moet maar zo zien. Een cheeta of een antilope zijn ook zwanger en rennen ook nog. Je bent zwanger,  niet gehandicapt. Sterker nog. Ze geven zelfs het advies dat als je niets sportte, je het in je zwangerschap maar eens moest gaan doen! Het gaat je echt helpen bij je bevalling en je herstel! 
  oh en trouwens. Ik was tot 15weken ook echt een mega dweil, bizar moe en enorm misselijk met overgeven dus vanaf week 6 tot week 15 ook echt NIKS kunnen doen. Daarna gewoon weer lekker opgepakt want ging me toen vanaf week 15 echt een heeeeel stuk beter voelen. 
  En trek je niets aan van mensen die zeggen: sporten? Zou je dat nou wel doen, je bent zwanger. Juist lekker doen!!! Heel goed voor jou maar ook voor je baby. Ik heb een bizar zware bevalling gehad maar mijn meisje heeft er nul last van gehad (bleef keurige hartslag houden) en volgens de dokters had dat mede te maken met mijn en haar goede conditie. Ook je baby maak je ‘fit’. En vind het lekker dat sporten want wordt op die manier lekker gewiegd haha! 
  luister naar je lijf. Je voelt vanzelf wat wel en niet meer kan. Mijn vriendin kon nog roeien in de sportschool tot zeker 30-32 weken. Daar ben ik al veel eerder mee gestopt. Voelde niet ok. Oh en heb ook nog hardgelopen 1 keer per week tot een week of 20 zeker, ongeveer 5-7 km met wel wandelen tussendoor en niet te hoog tempo. 


  Sanduraakje
  Bijdrager
  #10297870 Quote

  Inderdaad, juist lekker blijven sporten. Je merkt vaak vanzelf wel wat niet goed meer voelt. 

  Je kunt natuurlijk ook voor zwangerschapssport kiezen. Zelf heb ik mom in balance gedaan vanaf halverwege mijn zwangerschap (tot die tijd gewoon zelf gesport), t/m 40 weken. Ik vond dit erg leuk. Lekker buiten en je kunt zo actief meedoen met de oefeningen als je zelf prettig vindt.

  #10297975 Quote

  Horrorverhalen van dat je niet kunt blijven sporten moet je echt direct overslaan! Je kunt als je zwanger bent echt heel veel blijven doen en dat is juist goed ook! Ik ben zelf juist meer kracht gaan doen. Ik deed altijd veel kickboksen (nu weer) en crossfit, maar crossfit zag ik echt niet zitten zelf en kickboksen wordt ook afgeraden. Ook wel begrijpelijk trouwens haha.

  Maargoed, ik heb toen ik zwanger was dus min of meer voor het eerst wat meer aan kracht gedaan. Zonder de HIT, wat ik ervoor (en nu erna dus weer) altijd deed. Er zijn best veel mensen te vinden, bijvoorbeeld op instagram en vast ook op facebook (maar dat heb ik niet meer) die bloggen of vloggen of hoe je het ook noemt over fit blijven tijdens en na je zwangerschap. Weet niet of je instagram hebt, maar ik heb daar in ieder geval best wat inspiratie vandaan gehaald (kijk bijv eens naar sterkher).


  Olifantje
  Bijdrager
  #10298238 Quote

  Ik wandel veel en doe veel krachttraining zonder gewichten maar met eigen lichaam/elastieken en banden. Houd me sterk en toch mild voor de zwangerschap😁

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  LeonieS
  Bijdrager
  #10298272 Quote

  Ik heb tot 2 weken geleden 2 a 3 x per week gezwommen, heerlijk even gewichtloos en geen bekkenpijn. Helaas moeten stoppen omdat autorijden niet meer lukt, ben nu 37 weken en kan niet meer bij het stuur 🤣.

  Probeer nu wel elke dag nog een stukje te wandelen, maar dat gaat ook niet meer van harte.

  Je kunt gewoon blijven sporten eventueel het tempo wat aanpassen en doen wat goed voelt, volgens mij mag je alleen de rechte buikspieren niet trainen. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct