Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Bewust Een Kind Waarom

 • Auteur
  Berichten

 • Jillroos
  Bijdrager
  #10308282

  Hallo mede mama’s en evt papa’s, wij hebben een kleine van bijna 1,5. Ik ben echt dol op hem en kijk enorm uit naar alles wat er nog komen gaat. Maar op onze planning staan niet het krijgen van nog meer kinderen. Voor mijn partner niet omdat hij die wens niet heeft. En ikzelf heb die wens ook niet, daarnaar vindt ik het ook best zwaar het moederschap en zou ik ooit pleegzorg willen overwegen ipv zelf nog kinderen te krijgen. Ik was gewoon benieuwd of er andere ouders zijn die bewust kiezen voor maar 1 kind en wat daarvoor van jullie de reden is! 


  Uitje
  Bijdrager
  #10308291 Quote

  Hallo Jillroos,

  Voor nu denk ik dat wij het er ook bij 1 laten. Dit omdat ons zoontje (7 maanden) een hele pittige baby is. Huilbaby in de volksmond maar ik hou niet van die term. 

  Maar ik ga er zelf bijna aan onderdoor dus dat zou voor mij een reden zijn om het hierbij te laten. Al ben ik ook bang dat ik het mijn zoontje dan ‘kwalijk’ zou nemen, aangezien ik altijd heb gedroomd van een gezin met 2 of 3 kinderen. Ik ben er dus nog niet uit maar gelukkig heb ik ook geen haast. 

  #10308320 Quote

  Hier precies hetzelfde. Zoontje is 22 maanden en heel eerlijk vonden mijn man en ik de babytijd echt niet leuk. Deze tijd beginnen we nu echt zo leuk te vinden. Daarnaast vind in het ouderschap ook zwaar. Wij zijn jaren met zijn tweeen geweest en toen toch besloten om voor een kindje te gaan, maar altijd gezegd we willen er eentje en zo denken we nu nog steeds. Het voelt voor ons gewoon compleet zo en zou het niet opnieuw willen doen. Heerlijk dat hij nu ouder wordt! 

  #10308324 Quote

  Hoi! Ik heb een baby van 5 maanden en wil het er ook bij 1 laten. Mijn zoon is 7 weken te vroeg geboren. De moeilijke zwangerschap en kraamtijd (couveuse, ondersteuning bij ademhaling en sondevoeding) weerhoudt ons ervan om nog een tweede aan te durven…


  Jillroos
  Bijdrager
  #10308349 Quote

  Ik ben blij dat ik die babytijd heb meegemaakt (want je ziet je eigen kind echt zo groeien!) maar ik ben ook zooooo blij dat hij ouder wordt!

  ik kan me voorstellen dat de keuze bij 1 blijft als je echt een lastige start hebt gemaakt, lijkt me ook eng! En ik heb daarover niks buitengewoons meegemaakt.


  Jillroos
  Bijdrager
  #10308350 Quote

  Ik vind het gewoon een beetje gek voelen dat dames om mij heen nu zwanger worden van de tweede… en ik daar totaal niet mee bezig ben. Niet dat ik jaloers ben want oh wat een heftige tijd z’n baby.. maar zwanger zijn vond ik wel heel bijzonder.

  read more image Lees ook: Slaapritueel: 1 tot 3 jaar

  Littlewishes
  Bijdrager
  #10308361 Quote

  Wij hebben altijd gezegd we willen maar 1 kind. Hij is nu 1.5 en we denken er nog steeds Zo over. Zal ook niet veranderen. Ik vond de babytijd wel leuk, maar 1 is gewoon goed voor ons. Ik heb vaak gehoord dat is zielig en dan issie alleen. Maar ik ben ook enig kind en weet dus dat het echt niet zielig is. Het is ook zeker niet verkeerd om er maar 1 te willen. Ieder zijn ding!


  Fleurol
  Bijdrager
  #10308367 Quote

  Ik heb er nu 2, en snap heel goed dat mensen het er maar bij 1 laten. De vrijheid die je net had wordt weer compleet afgepakt. Tuurlijk, het is een investering voor lange termijn en zou zelf niet anders willen. Maar snap het wel dat jullie het bij 1 willen houden. 


  Travelmom
  Bijdrager
  #10308373 Quote

  Hoi! Wij houden het ook heel bewust bij eentje (die is nu 15 maanden). Allereerst zijn we niet zo jong meer, ik ben “al” 38. Tuurlijk kan het dan nog, maar zou wel betekenen dat we redelijk rap al aan een 2e zouden moeten beginnen. Ook wij vonden de baby tijd best pittig. Waren al heel lang gewend aan de vrijheid om te gaan en staan waar we wilden. Missen het best wel dat we niet zomaar even een terrasje kunnen pakken of ergens een hapje eten. Gelukkig hebben we een heerlijk mannetje wat het prima vind om een paar uurtjes in een restaurant te zitten chillen. We hebben dus best mazzel daarmee. Tevens denk ik eerlijk gezegd ook niet dat onze relatie een tweede zou overleven. Alles gaat nu weer goed en we hebben eindelijk de rust en stabiliteit samen gevonden met een kleine erbij. Het is voor ons dus echt goed zo één kind. Toch snap ik wel de drang naar een 2e of 3e. Weer zo’n schattige baby zien opgroeien is wel heel mooi. Uiteindelijk moet iedereen die keuze zelf maken. En helaas wordt die keuze bij sommigen voor hun gemaakt en lukt een 2e niet meer. Ons gezinnetje is compleet 😊✌

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct