Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Bewust jong moeder worden?

 • Auteur
  Berichten
 • #10118432

  Hi! 

  Ik heb een vraagje ik ben 23 jaar bijna 24 en ik heb al een aantal jaren echt moedergevoelens wil heel graag een kind maar ik probeer dit telkens uit te stellen totdat ik ‘ouder’ ben. Nu is het zo dat de laatste tijd deze drang alleen maar sterker wordt en ik er niet meer omheen kan.

  Echter ben ik nog een student aan de uni. Ik had het idee dat ik dit jaar mijn bachelor gewoon ga halen want ik heb nog 3 vakken open en dat ik een tussenjaar neem tussen mijn master en bachelor zodat ik tijd heb om te genieten van het moederschap. En na een jaar pas mijn studie voort te zetten en mijn kind dus oud genoeg is om naar de crèche te gaan. 

  Echter heb ik dit in me omgeving besproken en veel mensen raden dit me streng af en zeggen geniet lekker van je leven ga reizen en ga lekker werken en dan pas aan kinderen beginnen. 

  ik snap dit wel maar de reden waarom ik dit nu wil, is omdat ik nu de vrijheid heb om te genieten van het moederschap ipv na 3 maanden meteen weer aan het werk te gaan en ik niet weet of het me lukt om het nog 2 jaar uit te stellen. 

  Hebben jullie misschien advies? 

  Sidenote: ik ga al bijna 4 jaar meteen vriend en hebben samen een huis gekocht en auto van de zaak en ik zelf heb ook een goede flexibele parttime baan. 


  BenB
  Bijdrager
  #10118436 Quote

  Doe vooral wat voor jullie goed voelt! Je weet überhaupt niet of het (spontaan) lukt om zwanger te worden. Wie weet ben je jaren bezig. Dan ben je nu nog jong.  Reizen kun je ook nog als je kind/ kinderen de deur uit zijn. Stel dat je wel snel zwanger wordt, dan ben je ook nog relatief jong op het moment dat de kinderen zelfstandig zijn. Dan kun je ook nog dingen gaan ondernemen. Er is voor alles wat te zeggen. Persoonlijk vind ik je zeker niet té jong. Nogmaals, vooral doen wat voor jullie goed voelt!


  Tine-V
  Bijdrager
  #10118444 Quote

  Doe wat goed voelt! Ik ben ook moeder geworden toen ik 24 was en werkte en daarnaast nog een opleiding deed. Ik heb er nooit spijt van gehad!! Je weet nooit hoe lang het duurt om zwanger te worden en daarnaast is het hartstikke leuk om “jong” moeder te zijn en leuke dingen met je kind te doen, en ja die kan gewoon mee op reis hoor!! Als het financieel kan is part-time werken een prima optie, zo kan je ook gewoon tijd doorbrengen met je kindje en heb je ook gewoon lekekr je werk.

  succes met de juiste keuze maken!

   


  Noraaaa
  Bijdrager
  #10118450 Quote

  Ik had zoiets soortgelijks..

  Vanaf mijn 21e had ik dat gevoel al heel erg. Ik wilde graag jong moeder worden. Maar ik deed toen ook nog een studie en we woonde in een appartement(wel genoeg ruimte, maar midden in een stad). Bijna niemand in mijn omgeving had nog kinderen en iedereen wilde graag wachten. Nu ben ik 27 en zwanger van mijn eerste. Ik moet zeggen ik ben heel geduldig geweest, want het gevoel ging bij mij ook niet weg al die jaren. Mijn man wist ook al snel dat hij kinderen met mij wilde (vanaf toen ik 17 was al samen met hem),  maar hij wilde eerst een goede baan vinden. Dus daarom ben ik maar verder gaan studeren (een studie die 2 jaar hoorde te duren, duurde ineens 4jaar). Pas eind vorig jaar besloten om te gaan proberen,  want ik hoefde nog maar 1 vak van mijn bachelor, ook op de uni. Ik zei ook tegen  mijn man, het kan ook een jaar of langer duren als we eenmaal beginnen met proberen. 

  Maar als ik kon kiezen wilde ik het wel eerder. Het voordeel is nu wel dat we het financieel goed hebben en diploma’s, maar jij bent ook al bijna klaar. Moederschap staat bij mij boven carriere. Dat is ook voor iedereen verschillend.  

  Niemand kan je echt zeggen wat het beste is om te doen, maar luister idd naar je gevoel. En kijk wat je partner wil. Praat met hem erover. Ik vind je zeker niet te jong en studeren en moeder zijn kan (wat ik van anderen zie en hoor) echt wel. Succes!


  Tulli
  Bijdrager
  #10118460 Quote

  Hoi! 

  Ik ben moeder geworden toen ik 22 was, inmiddels zijn we een jaar verder en ik vind het heerlijk! Het heeft vele voordelen om jong moeder te zijn, je herstelt sneller, je kan beter tegen minder slaap omdat jonge mensen fitter zijn, en je kinderen zijn al het huis uit terwijl jij pas een jaar of 40/50 bent. Daarnaast ben ik er ook trots op dat ik jong moeder geworden ben. Waarom dat is kan ik nog niet zo goed omschrijven.

  Er zijn natuurlijk ook wel nadelen: ik ben bijvoorbeeld de eerste uit mijn vriendengroep en niet iedereen snapt hoe het is om kinderen te hebben. Je hebt er een hele grote verantwoordelijkheid bij waarop je je echt niet kunt voorbereiden.

  Het maken van afspraakjes is lastiger omdat je altijd een oppas nodig hebt (of je kind moet mee, waarbij de kans groot is dat het zich na 1 uur al verveelt en vervelend gaat doen). En zal je net zien dat je alles geregeld hebt en dat je uiteindelijk toch te moe bent en liever ‘s avonds lekker vroeg je bed in wilt om, hopelijk, een goede nacht te slapen.

  Om nog maar niet te spreken over de mega-katers nadat omdat het te gezellig was en je te veel gedronken hebt (lees 3 drankjes, want na 9maanden geen alcohol kan je echt niets meer hebben). 

   

  Kijk ook goed naar wat er mis zou kunnen gaan, lukt het wel om zwanger te worden, zal het kindje gezond zijn en denk je het aan te kunnen als je een meerling krijgt, of een huilbaby? Zijn jullie zelf al sterk genoeg? Mijn man kwam twee maanden na mijn bevalling thuis te zitten met een burn-out. Voor zulke dingen ben je nooit klaar, maar zou je er mee om kunnen gaan?

  Ik zou zeggen denk er samen heel goed over na, het is geheel jullie eigen keuze en ik weet zeker dat iedereen er achter zal staan en jullie zal steunen! Heel veel succes! 

  #10118484 Quote

  Gewoon doen. Ik ben 24, vriend 25. 7 jaar samen. Wonen 2 jaar in nieuwbouw eengezinswoning en allebei vaste baan en auto. Helaas PCOS geconstateerd dus aan de medicatie. Ouders vinden mij ook te jong, schoonouders vinden dat we het moeten doen. Ouders zullen wel gewoon oppassen etc hoor. 🙂 verder geen verwijt oid en kan er met mijn problemen heen. 


  Mamasindsfeb
  Bijdrager
  #10118492 Quote

  Ik ben 25 en ontdekte kort na mijn afstuderen dat ik zwanger was. (toen 24 jaar) Afgelopen februari bevallen van een prachtige zoon en in februari 2019 uitgerekend van zoon 2. Ik was 2 jaar samen met vriend toen onze zoon werd geboren. Als jij en je vriend ervoor willen gaan en je hebt de middelen zou ik je wens zeker niet uitstellen. Ik start waarschijnlijk na mijn bevalling en verlof ook weer met een opleiding. Ik kan jong moeder worden alleen amar aanbevelen. Vind het heerlijk! En ja onze ongeving is ook niet sltijd even positief, maar ik heb besloten dat naast me neer te leggen. Wij zijn nog nooit zo gelukkig geweest en dat is wat telt.

  #10118504 Quote

  Hoihoi mammies,

  Ik slikte 6 jaar de pil. 4 jaar geleden leerde ik een jongen kennen, afgelopen mei zijn we getrouwd, ik op 19 jarige leeftijd. Afgelopen juli slikte ik de pil erg onregelmatig ivm vakantie en tijdsveranderingen. Mijn tante heeft ruim een jaar moeten wachten voor ze zwanger werd, dus ik dacht.. Ik stop met het slikken van de pil en dan ben ik misschien na een jaar zwanger. Na het stoppen van de pil ging ik eind augustus een week op zakenreis. Ik werd halverwege erg misselijk en beroerd. Ik dacht een voedselvergiftiging ivm ander eten. De week daarna had ik een afspraak bij de huisarts. En ja, ik ben zwanger. Ik verwacht het al ik april. Dus op mijn 20e. Inderdaad erg jong. Maar het is zo welkom! En tijd of niet, voor de baby zal ik altijd ruimte maken. Niet plannen dus. Het gaat toch anders dan je denkt..

  Succes met een keuze maken ♡


  StephW
  Bijdrager
  #10118512 Quote

  Doe wat je wil en laat anderen kletsen. Als je alle voors en tegens afweegt en je wil het dan nog, go for it. Zelf moet ik wel zeggen dat ik t super vind dat mijn vriendinnen ook allemaal in de babys zitten, dat maakt het leuker. We hebben eerst lekker kunnen stappen en nu is het vaker een uitje dat ook met jonge kids leuk is, want ja je kan en wil niet altijd oppas regelen.. maar trek je niet teveel aan van andermans mening, je bent oud en wijs genoeg om zelf te zien of je het financieel en anderszins kan bolwerken! Succes!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct