Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Bewust tienermoeder worden?

 • Auteur
  Berichten
 • #10284388

  Hoi!
  Ik ben 19 jaar en werk in de kinderopvang. Mijn vriend is 27 (mentaal een stuk jonger 🤪) en wij willen graag binnenkort kinderen.
   
  Ik heb altijd geroepen dat ik jong moeder wil worden en mijn moeder, oma en omi waren ook allemaal rond hun 18e zwanger. Ik heb zo’n jonge familie altijd als heel erg leuk en fijn ervaren en zou dat graag door willen zetten.
   
  Wat zijn jullie ervaring met jong zwanger worden en wat waren de reacties in de omgeving? Groetjes!

   


  SVDZ
  Bijdrager
  #10284419 Quote

  Hoi! 
  Ik was zelf 20 toen ik zwanger (en bevallen) was. Mijn dochter is nu bijna 5 maanden en ik ben inmiddels 21, mijn vriend is 25. Ik kreeg eigenlijk alleenmaar leuke reacties maar er zijn altijd mensen die achter je rug om genoeg te zeiken hebben of je nou jong of oud moeder bent. Zolang je alles een beetje op een rijtje hebt en gelukkig bent zou ik zeggen waarom niet? Lekker doen waar jij je goed bij voelt. 🤗


  Pluisje
  Bijdrager
  #10284424 Quote

  Hey,

   

  Ik heb precies hetzelfde 😊

  Mijn vriend is nu 29 en ik ben 20. Groot leeftijdsverschil zou je zeggen maar hij gedraagt zich jonger en ik ouder 😂

  Wij wonen nu 2 jaar samen en nu 8 maanden bezig met zwanger worden. Hij heeft al een zoontje dus de kinderwens kwam al snel. 

  Als Je er mentaal klaar voor bent en je vriend ook zou ik er gewoon voor gaan. Jong moeder zijn heeft ook zijn voordelen. 


  MamA J
  Bijdrager
  #10284472 Quote

  Als ik het zo lees zit de basis goed. Klaar met school en werk. Als je je relatie ook als goed beschouwd zie ik geen reden wasrom dit dan anders zou zijn dan wanneer je 10 jaar ouder zou zijn!

  #10284510 Quote

  Ik was ook 19 toen ik zwanger werd. Op mn 20e bevallen. Mm zoontje is nu een half jaar oud! Ik geniet van het moederschap. En als je samen gaat kinderen wil waarom zou je dan wachten? 

  #10284582 Quote

  Helemaal mee eens!! 

  En persoonlijk zou ik jezelf dan ook geen tienermoeder noemen? Uit je verhaal krijg ik niet het idee dat je jezelf nog een tiener voelt?? 

  Dan wordt je gewoon een jonge moeder! 😊

  Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct