Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Bezoek

 • Auteur
  Berichten
 • #10388584

  Ik zou graag jullie mening horen over het volgende:

  7 weken geleden ben ik bevallen van onze dochter. Wij hebben besloten om familie wel op bezoek te laten komen (uiteraard zonder klachten etc) Nu verschillen mijn partner en ik, en onze families, nogal van mening over het ontvangen van bezoek. Mijn familie vraagt altijd vooraf of en hoelaat ze langs kunnen komen en blijven nooit (te) lang hangen. Ik merk aan onze baby dat ze eigenlijk nooit slaapt als er bezoek is en dat ze vaak wat onrustig is. Nu vind ik zelf 4 uurtjes echt de max. En dat vind ik eigenlijk al lang voor zo’n jonge baby. De familie van mijn vriend (oma, tantes en moeder) worden meestal smiddags pas wakker en tegen de tijd dat ze op bezoek willen komen is het vaak al 8/9 uur ‘s avonds… ze zijn ook prima in staat om tot 12/1 uur te blijven hangen. Terwijl ik juist regelmaat probeer te creëren door een vaste avondroutine aan te houden. Nu zouden ze morgen op bezoek komen en ik stelde voor aan mijn vriend om ze in de middag te laten komen zodat ze dan bij tijds (rond 9) weer weg zijn. Natuurlijk ga ik niet zeggen dat ze moeten vertrekken maar als ze in de middag komen is de kans kleiner dat ze tot zo laat in de avond blijven. Dit viel echter totaal in het verkeerde keelgat bij mijn vriend. Hij vind dat zijn familie moet kunnen komen wanneer ze willen, ook al is dat laat in de avond. Hij vind ook dat als wij bij hen op bezoek gaan rond 3/4 uur in de middag, ik niet moet ‘zeuren’ om 8 uur dat ik naar huis wil. Hij denkt dat de baby wel tegen de prikkels kan en heus wel rust krijgt. 

  Ik ben het hier natuurlijk niet mee eens maar in zijn familie is dit de normale gang van zaken. Wat vinden jullie hiervan en hoe zouden jullie hiermee omgaan? 


  Lieveling
  Bijdrager
  #10388588 Quote

  Allereerst, gefeliciteerd met jullie kleine!
  Ik zou doen wat goed voor jou zelf voelt. Wil je liever niet dat ze zo laat op bezoek komen? Dan vind ik dat ze dat ook moeten accepteren. Het is tenslotte jullie kindje ;). Geniet van deze prachtige tijd


  Alicjaa
  Bijdrager
  #10388589 Quote

  Een baby kan zeker niet tegen de prikkels van veel mensen in huis.
  Tijdens mijn kraamtijd hebben we tijden in de ochtend of middag aangehouden en de avond voor het gezin zodat je idd avondroutine kunt opbouwen en de baby weet waar die aan toe is.

  Vooral nog met zo’n jonge baby zou ik er persoonlijk voor kiezen om even te laten zien en dan naar boven te doen. En zeker in deze tijd niet van arm naar arm te doen. Je kindje is nog te kwetsbaar hiervoor!

  Succes🤗


  BenB
  Bijdrager
  #10388599 Quote

  Je hebt het over kraamvisite toch? Dat is met 1-2 uur wel klaar hoor. Wanneer slapen jullie dan als je schoonfamilie komt? Wij deden kraamvisite einde van de ochtend, einde van de middag of begin van de avond. Een kleintje is daarbij juist een goede ‘smoes’ om mensen weg te sturen of zelf ergens op tijd weg te gaan 😉


  Zeeuwsmeisje
  Bijdrager
  #10388600 Quote

  Pfoe, ik zou ook niet blij zijn als visite tot middernacht bleef zitten.. sowieso vind ik 2 uurtjes op visite wel de max bij een kleine baby. Mijn familie woont wel op 2 uur rijden dus zij komen vaak wel een hele middag. Wat ik logisch vindt door de afstand. Maar mijn schoonfamilie woont om de hoek en ze komen echt max 1 tot 2 uur.

  En als we s avonds bezoek krijgen, gaan de kinderen gewoon naar bed. Soms ziet het bezoek de kinderen niet eens omdat ze al slapen. Dan moeten ze maar eerder komen 😉

  Ik snap je hoor, 4 uur lang visite is super lang én intensief voor jou en de baby! En dan ook nog eens tot zo laat.. pff!


  Amoebe
  Bijdrager
  #10388606 Quote

  Verschrikkelijk zeg! Ik word al moe als ik eraan denk. Zolang visite terwijl je net een baby hebt. En dan ook nog s’avonds tot heel laat? Dat zou bij mij echt niet gebeuren. Je bent waarschijnlijk nog hartstikke moe en ook he baby heeft rust nodig. Het kan in zijn familie wel “normaal” zijn.. maar ik vind het nogal asociaal eigenlijk. 
  Misschien kunnen jullie een middenweg vinden? Ze mogen komen wanneer ze willen (ook in de avond) maar blijven max een uur en houden het rustig?

  Lees ook: Alles over doorslapen
  #10388615 Quote

  Oef, nog een keer met je vriend praten, wat jij wilt is minstens zo belangrijk als wat de familie wilt. 

  Ik moet er echt niet aan denken zeg. Bij ons was 1-1,5 uur ook wel echt de max, meestal ochtend of middag op een vast tijdstip dat ons goed uit kwam, een héél enkele keer in de avond, tja als de baby slaapt dan slaapt’ie, helaas. En als ik geen zin had dan zei ik mensen af, bij ons was het al helemaal niet zonder afspraak. 

  Ik kan me helemaal niet verplaatsen in jouw situatie eigenlijk! Op mij komt het vreemd over, ik blijf sowieso niet zo snel tot middernacht ergens, en al helemaal nooit bij mensen met een pasgeboren baby. 

  Ieder kind is anders, misschien kan die van jou er wel tegen, dat merk je vanzelf aan of het drinken en slapen goed blijft gaan en of de baby zich goed blijft voelen. 


  Caroline F
  Bijdrager
  #10388616 Quote

  Gefeliciteerd! Poe, kraamvisite hoeft idd echt niet zo lang te duren. Je kindje kan idd nog niet tegen zoveel prikkels en heeft rust en regelmaat nodig. Vind het een beetje egoïstisch van je vriend en schoonfamilie. Jullie bepalen wanneer en hoe lang, niet de visite. Je kunt op dit moment alle rust gebruiken na de bevalling. Je vriend heeft volgens mij geen kind hoeven baren, dus zou fijn zijn als hij respecteert dat jij ook je rust nodig hebt. Niet alleen jullie kindje


  Sumi
  Bijdrager
  #10388619 Quote

  Jeetje wat vervelend. Ik snap wel hoe je je voelt. Mijn man is van turkse komaf en daar is het ook normaal dat familie komt en gaat wanneer ze willen. De eerste dagen na mijn bevalling zat ik met 30 man in ons huis en begrijp dan ook dat borstvoeding geven waar ze bij zijn niet kan dus dat ik naar boven moest lopen en dat hun normale praten schreeuwen is. Uiteindelijk belande mijn dochtertje in het ziekenhuis vanwege geelzucht. Daarna was voor mij de maat vol. Ik had drie helse nachten in het ziekenhuis gehad en heb toen heel standvastig tegen mijn man gezegd: er komen alleen mensen als ik dat wil. Ik ben bevallen, dat kind is klein en ben je het er niet mee eens, dan is dat jou probleem, jij bent niet bevallen dus in deze heb ik het voor het zeggen.

  Ik moet wel zeggen dat mijn man al niet de moeilijkste is. Hij heeft altijd begrip voor mijn mening. Het enige waar ik tegenaan liep was dat hij uit respect niks wilde zeggen tegen zijn familie. Uiteindelijk heb ik dat gedaan. Ik heb netjes gezegd dat er maar twee groepjes kunnen komen per dag en dat werkte eigenlijk heel goed. Als wij dachten: ze blijven heel lang, hoefden wij alleen maar te zeggen; het andere groepje komt en dan wisten ze dat ze op moesten staan. Ook hebben wij gezegd dat het na half 10 savonds rustig moest zijn en als ze wel bleven zitten ging ik gewoon naar boven met mijn dochtertje. Geloof mij, dan gaan ze snel weg want ze zijn er voor de baby.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct