Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Bibs Fopspeen Tips

 • Auteur
  Berichten

 • Danielle Hofman
  Bijdrager
  #10482497

  Hoi iedereen,

  Mijn zoontje van bijna 3 maanden heeft vanaf dat die een week oud is een bibs speen. Deze speen pakte hij meteen.
  Nu staat in de gebruiksaanwijzing dat de speen groter kan worden als er veel op gezogen wordt. Dat is bij de twee speentjes die we vanaf het begin gebruiken ook aanzienlijk gebeurd.

  Het probleem is nu dat hij de nieuwe speentjes niet meer accepteert, omdat deze een stuk kleiner zijn. Aangezien je de speentjes maar een week of 8 mag gebruiken, zijn de “oude” wel aan vervanging toe.

  Difrax en Avent speentjes pakt ie niet. De Bibs maatje 2 is alleen langer, het ronde gedeelte is niet groter.

  Iemand tips? Wellicht andere merken die wat groter zijn? Of andere trucjes zodat die toch de nieuwe speentjes gaat accepteren?

  Bedankt!


  BlauweMuis
  Bijdrager
  #10482503 Quote

  Helaas geen tips maar ik lees wel even mee. Hier exact hetzelfde probleem!


  RomyVM
  Bijdrager
  #10482527 Quote

  Ja das wel echt een nadeel aan de bibs. Gelukkig pakte mijn dochter altijd wel de nieuwe, ook al was ie dan nog klein.

  Ik zorgde altijd dat ik er een stuk of 6 in huis had die ik steeds afwisselde.

  Voor nu kun je weinig anders doen dan gewoon een nieuwe speen aanbieden, bibs of een andere variant. Binnen een paar dagen zal hij die heus wel pakken omdat er geen andere optie is.

  Mijn dochter is laatst 2 geworden en ik wilde overstappen naar difrax speen 18mnd+, die is speciaal voor peuters. Alleen difrax heeft die variant en die is super fijn omdat ze m niet kapot kunnen bijten. Maar die accepteert ze helemaal niet omdat ze bibs gewend is. Dus wij hebben nu de grootste maat van bibs en dat gaat gelukkig goed, ze bijt ze nog niet kapot.

  Maar bij een volgend kindje denk ik dat ik niet meer begin met de bibs spenen. Voor de eerste maanden zijn ze fijn, maar op latere leeftijd zijn de gewone difrax of avent spene veel fijner in gebruik.

  #10482551 Quote

  Wij hebben er ook een stuk of 8 door het hele huis liggen en die worden afgewisseld. Dus er is er niet één die echt harder slijt. Vind het best knap dat je met één speen uit komt trouwens, hier zijn die dingen altijd kwijt als we ze nodig hebben 😂


  MariekeSep
  Bijdrager
  #10482587 Quote

  Ik denk dat je er weinig aan kunt doen, bibs spenen hebben al één van de grootste spenen. Ik zou de andere weggooien want dan moet hij wel. Wij hadden er ook 8 door het huis liggen en wisselde steeds af. Kruidvat heeft trouwens ook Bibs-achtige spenen van eigen merk, wie weet zijn die iets groter?

  Je kunt, als je ze toch weggooit, ook nog eens proberen of hij dan toch geen andere speen pakt. Wij zijn op een gegeven moment overgegaan op MAM en Medela spenen. Ook wat groter en rond maar dan plat. Ik vond namelijk dat zijn mond echt een beetje ging openstaan (als hij geen speen in had) van de Bibs spenen. Nu is dat niet meer zo. 


  Lewis
  Bijdrager
  #10482653 Quote

  Hier ook een stuk of 6 van die dingen. Niet vanwege dit probleem, want mijn dochter accepteert de nieuwe gewoon. Maar omdat ze snachts speentjes als knuffels gebruikt. Ze heeft er een in haar mond en in elke hand een. In haar slaap, als ze wat gaat woelen, doet ze steeds weer een andere speen in. 

  Misschien dat je kleintje het slapend wel pakt? Zelf spenen terug doen duurt nog wel even. Maar misschien dat het slapen wel minder bewust van de verandering maakt.

  Lees ook: De meest voorkomende babykwaaltjes

  MamavanIlias
  Bijdrager
  #10486390 Quote

  Wij gebruiken hier een mam speen.


  Lydia
  Bijdrager
  #10486515 Quote

  Wij gebruiken meerdere bibs spenen, dan doe je er langer mee.

  #10510304 Quote

  Goedemorgen!

   

  Mijn zoontje had hetzelfde probleem! We hebben nog andere merken geprobeerd, maar dit was geen succes.

  Echter hebben ze ook een maat 3 van Bibs en deze pakt hij wel. Dus misschien is dat het proberen waard. Ze worden niet overal verkocht, maar ik koop ze tegenwoordig in bij

  http://www.lolbroekjes.nl

  Wellicht helpt dit!

  Jessica,

   

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct