Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

Bij Hoeveel Weken Neemt Misselijkheid Af

 • Auteur
  Berichten
 • #10229675

  Hi hi,

  Ik ben 11 weken zwanger. Ik was tot eergister nog misselijk. Ik merk dat het nu wel veel beter gaat. Alleen nog wat gevoelige borsten. Bij hoeve weken neemt de misselijkheid meestal af? Ik weet dat het bij een ieder verschilt. 


  Niempje
  Bijdrager
  #10229677 Quote

  Hoi,

  Gefeliciteerd!

  Ze zeggen dat rond de 12 weken bij de meeste de misselijkheid afneemt omdat je lichaam dan het meest gewend is geraakt aan de hormonen.

  Bij mij stopte het rond de 18 weken.
  Ook daarvan zeggen ze, als je het na de 18 weken houdt dat het dan de hele zwangerschap blijft.

  Blijft natuurlijk wel als als 😉


  Moowtje
  Bijdrager
  #10229682 Quote

  Dat verschilt echt voor iedereen. Bij mij werd het juist bij 12 weken erger en begon het spugen en hield het op rond de 17 weken…maargoed, voor iedereen anders 🙂 

  Sterkte ermee. 

  #10229708 Quote

  Inderdaad verschillend bij iedereen. Ik ben nu 24 weken +3 dagen.

  Bij mij stopte het bij 18 weken, toen kon ik gelukkig weer normaal eten en drinken. Hou vol het is tijdelijk en gaat vanzelf over!

  #10229711 Quote

  Nou bij mij is het nu al zo’n beetje over. En ik ben 11 weken. Ik vind het een beetje vreemd


  JomieJW
  Bijdrager
  #10229716 Quote

  Bij de meeste vrouwen is het zo dat het in de aanloop naar het tweede trimester minder wordt, omdat je lichaam dan meer gewend is aan de hormonen. Maar dat is lang niet altijd zo. Bij mijn eerste zwangerschap stopte het spugen rond 18 weken en met deze tweede zwangerschap was ik rond 15 weken klaar met spugen… nu heb ik wel de medische diagnose HG gekregen, dus ik moet er vanuit gaan dat ik bij iedere zwangerschap in de eerste weken super ziek ben. Maar dat geldt alleen met die medische diagnose 😉

  read more image Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  ZazouTwee
  Bijdrager
  #10229738 Quote

  Ik kan je helaas niet geruststellen. Met 33 weken geef ik nog steeds elke dag over. Misschien is dit niet wat je wilt horen maar ik vond het zelf eerlijk gezegd vervelend dat het steeds ‘gebagetaliseerd’ werd met: met 12 weken is het wel over/met 16 weken heb je het ergste gehad/na 20 weken zal het echt wel stoppen. Inmiddels hoort het er voor mij gewoon bij en heb ik er minder ‘last’ van omdat ik me er minder tegen verzet! Super veel sterkte gewenst!


  Ramboo
  Bijdrager
  #10229750 Quote

  Ook ik kan je niet blij maken. Ik ben nu 22 weken en nog steeds kotsmisselijk en 5 kilo lichter. Volgens de gynaecoloog geen probleem omdat ik wat meer vet op m’n lichaam heb. Voor mezelf is het erg rot, ik kan niet genieten van m’n zwangerschap en wil dat het zo snel mogelijk voorbij is!


  Liesjejoos
  Bijdrager
  #10229795 Quote

  Bij mij nam het bij 14 weken af! Nu bijna 18 weken en nergens meer last van behalve gevoelige borsten! 

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen