Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Bij ziekte toch doorbetalen

 • Auteur
  Berichten
 • #10176059

  Ons mannetje is sinds kort bij een nieuw kinderdagverblijf, het bevalt hem prima en we hebben verder geen enkele klachten. Je merkt aan alles dat hij het daar naar zijn zin heeft.

  Maar: Is het normaal dat bij ziekte de gereserveerde dagdelen gewoon doorbetaald moeten worden? Dit was ons al eens overkomen bij de vorige opvang en nu bij deze ook. Wel vreemd eigenlijk, de dienst wordt niet afgenomen, maar moet wel betaald worden. Staat overigens niets over in het contract, de kleine lettertjes of algemene voorwaarden.


  Mamaaatje
  Bijdrager
  #10176063 Quote

  Lijkt me vrij logisch. Ze hebben namelijk wel het personeel rond lopen die betaald moet worden. Als jij dan s ochtends belt dat kindje ziek is, sturen ze niet personeel zomaar naar huis… Accepteren dus! 


  Lavendeltje
  Bijdrager
  #10176068 Quote

  Ik werk zelf in de kinderopvang en dit is inderdaad normaal, je mag vaak de gemiste dag wel in halen op een dag dat hij normaal niet komt. Vaak willen ze dit wel binnen 2 weken dus niet volgend jaar ofso 😉 dit geld ook voor feestdagen die op jullie afneem dag vallen. 


  Happy s
  Bijdrager
  #10176079 Quote

  Niet meer dan normaal, hier bij 24 uur van te voren afmelden mag je het inhalen mist het qua kindaantal toelaatbaar is. Zo kunnen kinderen die een dagje extra hebben aangevraagd nog ingepland worden. 

  P

  #10176080 Quote

  Wat Mamaaatje zegt: het personeel moet betaald worden. Anders zouden ze bij bijvoorbeeld een griepgolf ineens een half salaris krijgen omdat er nauwelijks kinderen zijn. 


  Minty
  Bijdrager
  #10176081 Quote

  Ik werk ook in de kinderopvang en als je bij ons vóór half 9 afmeld krijg je er ruiliurn voor terug, die kun je dan op een ander moment inzetten. 

  En ja als er veel kinderen worden afgemeld gaat er personeel naar huis, gewoon lekker flexibel! 

  Misschien nog eens even bij de leidsters navragen hoe dit zit? Wellicht is er wel een manier, wie vraagt kan worden geholpen 😉

  succes!

  Lees ook: Voordelen kinderopvang

  gebruiker111771
  Bijdrager
  #10176134 Quote

  Bij ons betaal je ook gewoon, ziektedagen kun je niet inhalen bij ons. Ook vakanties betaal ik gewoon door, maar heb ook een 52 weken contract met 11 uur per dag. Ruilaanvragen mogen wel, maar moet maar net kunnen ivm kind leidster ratio.


  Suffjuh
  Bijdrager
  #10176189 Quote

  Bij onze gastouder betaal je de eerste week ziek zijn door en als het langer duurt niet. En als zij ziek is hoeven we niet te betalen.


  LEvB
  Bijdrager
  #10176241 Quote

  Ik werk ook op een kinderdagverblijf. Bij ons is het gratis als je 24 uur van tevoren afmeld. Anders betaal je gewoon. Want het personeel wordt wel gewoon ingezet. Ook al is er een kindje minder, qua aantal personeel maakt dat niet uit. Mocht je kindje langer dan 3 opvangdagen achter elkaar ziek zijn, is het na die 3 dagen wel gratis maar dat gebeurt eigenlijk nooit..

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct