Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Binnenkort Gaan Bevallen En Kraambezoek 2

 • Auteur
  Berichten

 • arw
  Bijdrager
  #10477579

  Hoi

  Over een aantal weken moet ik gaan bevallen. Ik ben benieuwd hoe men er over denkt over kraambezoek en voor degene die niet zijn ingeënt?

  #10477580 Quote

  Hoi,

  Ik ben pas in december uitgerekend, maar ik heb op dit moment zoiets van.. als iemand niet is ingeënt dan gaat het kraambezoek over.. jammer dan. Gezondheid van mijn baby is voor mij belangrijker dan de mening van niet ingeënt kraambezoek.


  Moradora
  Bijdrager
  #10477582 Quote

  Bij ons is iedereen welkom ingeënt of niet. Ik ga daarin niet discrimineren. Iedereen maakt zijn eigen afweging in het vaccineren. Ik ga ook niet weigeren omdat ze geen griepprik, dktp of iets dergelijks hebben gehad.
  Voor mij zijn ze nog steeds dezelfde mensen gevaccineerd of niet. Corona splijt de samenleving en daar weiger ik aan mee te doen.


  Aykiz
  Bijdrager
  #10477587 Quote

  Bij ons is iedereen welkom. Ik ben hier nu makkelijker in dan in het begin, inmiddels ben ik gewend aan het corona gedoe.


  kimvanalphen
  Bijdrager
  #10477588 Quote

  Of een ander wel of niet is ingeent maakt voor jou niks uit. Ook als je wel bent ingeent kun je gewoon verspreiden dus het risico ligt alleen bij de niet ingeente zelf.


  JannekeN
  Bijdrager
  #10477593 Quote

  Inenten is vrij voor iedereen, daarnaast betekent inenten niet dat je het niet kan krijgen of niet kan verspreiden! Dus bij ons houdt iedereen zich aan de basisregels en spreiden we het bezoek meer. O ja, en de baby laten we niet vasthouden

  Lees ook: Zwanger, en nu?
  #10477597 Quote

  .


  Nazzzz
  Bijdrager
  #10477601 Quote

  Doe gewoon waar jij je fijn bij voelt. Dit is zo persoonlijk.

  Lijkt mij vanzelfsprekend dat iemand niet op bezoek komt bij een pasgeboren baby als die verkouden is. Maar mensen weigeren omdat ze niet zijn gevaccineerd vind ik absurd! Zoals ook eerder gezegd hierboven dat iemand is gevaccineerd betekend niet dat iemand niet weer corona kan krijgen.


  Mateke
  Bijdrager
  #10477603 Quote

  Wij zouden wel gewoon bezoek toelaten thuis. We vragen wel om op voorhand even te bellen of een berichtje te sturen om te polsen of het kan zodat we zelf kunnen plannen wie wanneer komt. Zo staat er niet plots een hoop mensen voor de deur en kunnen we het bezoek spreiden. Zoals hierboven ook gezegd laten we de baby dan niet vasthouden door anderen. De enige andere personen die de baby zullen mogen vasthouden zijn onze ouders en onze broers en zussen. Bij veel mensen in onze omgeving heb ik al gezien dat zij een limiet zetten op wie de baby mag vasthouden. Met al dan niet gevaccineerd zijn houden wij ook geen rekening omdat ieder dit voor zich beslist en dit een vrije keuze is. Uiteraard lijkt het me wel logisch dat je niet op babybezoek gaat wanneer je je zelf niet goed voelt of effectief ziek bent. Zelf ben ik tijdens mijn zwangerschap wel gevaccineerd en geef ik nu dus ook antistoffen door aan de baby maar vaccins zijn geen ultiem wondermiddel en je kan inderdaad nog altijd ziek worden of de ziekte doorgeven. Dus voorzichtig zijn zal er sowieso wel inzitten.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct