Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Blaasontsteking en nu candida

 • Auteur
  Berichten

 • IngVB
  Bijdrager
  #10336037

  Hoi allemaal,

  Wij proberen zwanger te worden van ons eerste kindje (ronde 4). Nu heb ik kort na mijn eisprong blaasontsteking gekregen en daarvoor antibiotica gehaald. Aangegeven dat we een kinderwens hebben zodat daar rekening mee gehouden werd. Nu ben ik vier dagen verder. De blaasontsteking is zo goed als over, maar heb ik er Candida bij gekregen. Mijn vraag is, de zalf/pillen die je daarvoor bij de drogist of in de supermarkt kan halen, is die veilig mocht ik evt zwanger zijn. 

  liefs 

  #10336042 Quote

  Ja hoor. De canesten gyno kun je gewoon veilig gebruiken.


  Niekje-
  Bijdrager
  #10336043 Quote

  Goedemorgen,

  Wanneer moet je precies ongesteld worden? 

  De laatste keer dat ik dat had, heb ik zo’n capsule ingebracht van canesten gyno. Echter bleek het een van m’n eerste zwangerschapssymptonen. De infectie komt vaak door hormonale schommelingen.

  Als je twijfelt, even contact zoeken met je huisarts of ipv naar de drogist naar de apotheek gaan. Succes!


  Lianfl
  Bijdrager
  #10336044 Quote

  Hoi hoi,

  Je kunt de canasten gyno capsule/zalf veilig gebruiken, ik gebruik het ook tijdens mijn zwangerschap iom huisarts. Kon geen kwaad. 


  IngVB
  Bijdrager
  #10336075 Quote

  Dankjulliewel!

  Ik heb inderdaad de huisarts even gebeld en die zoekt het nog even voor me uit en belt me straks terug. Denk dat het inderdaad geen kwaad kan, maar better safe than sorry. Ik heb mijn NOD op 9 juli maar twijfel of mijn eisprong op dag 12 of dag 15 was. Zit nu op dag 19. Heb werkelijk geen idee of het wat geworden is deze maand haha. In ieder geval nogmaals bedankt! 🙂


  HeHoLetsGo
  Bijdrager
  #10336080 Quote

  Ik ben ook zwanger van mijn eerste en kreeg sinds jaren weer een candida, canesten gyno mag gewoon. Ik mocht enkel niet die inbreng applicator gebruiken ivm zwangerschap, dus moest die capsule met hand inbrengen. 

  Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen

  IngVB
  Bijdrager
  #10336134 Quote

  @HeHoLetsGo dank je voor je advies. Ik las dat ook in de bijsluiter inderdaad. Mijn huisarts kwam met het geweldige advies dat het per merk kan verschillen en dat ik de drogist moet vragen. Maar ik verwacht dat de drogist zegt: check het met je huisarts…

  Ik denk er nog even over na en wacht af hoe het zich ontwikkelt vandaag en morgen. Mocht het niet beter worden dan haal ik het merk dat ik wel eens vaker heb gebruikt en breng ik het inderdaad zonder applicator in.

   

   


  Niekje-
  Bijdrager
  #10336322 Quote

  Ga anders langs de apotheek. Daar verkopen ze ook spullen zonder recept en hebben ze (meestal 😋) net iets meer kennis dan iemand bij een gewone drogisterij.

  #10336331 Quote

  Wat ik nog wil zeggen is dat ik er voor elke menstruatie last van had, erg frustrerend. Maar dat ik de ronde dat ik zwanger was er 2 dagen last van had en het toen ineens verdween. Hoewel ik er toen niet te veel achter wou zoeken, was het achteraf 1 van de eerste signalen waarvan ik dacht, dit zou wel eens kunnen betekenen dat ik zwanger ben.

   

  Succes er mee en hoop dat het snel opknapt!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct