Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Bleh ziekte baby mama

 • Auteur
  Berichten

 • Marma
  Bijdrager
  #10141952

  Hallo mama’s,

  ik zit er even doorheen. Sinds 2 weken ben ik weer aan het werk en gaat mijn zoontje van 4 maanden 2 dagen per week naar kdv.

  nou is hij sinds anderhalve week behoorlijk verkouden, niet gek omdat alle kindjes daar lopen te snotteren. Maar er lijkt maar geen verbetering in te zitten. Hij hoest veel, zijn neus zit steeds verstopt en hij heeft op en af verhoging. Er ligt een ui naast zijn bed, ik gebruik neusspray en hij ‘stoomt’ in de badkamer als wij douchen. Daar over heen heeft hij een flink besmettelijke buikgriep gekregen waardoor hij hele voedingen met een boogje weer uitspuugde. We zijn afgelopen week 2 keer naar de huisarts geweest. Maar ik krijg alleen het advies om hem te laten uitzieken en evt paracetamol te geven. Afgelopen weekend hebben mijn man, mijn moeder (die elke week oppast) en ik ook buikgriep gehad. Zelfs geen slokje water binnen kunnen houden. Ik was al flink verkouden met verhoging. Ik merk dat ik niet herstel omdat ik constant druk met mijn zoontje ben. Ik geef bv en ben heel bang dat het minder aan het worden is omdat ik niet fit ben. Ik geef nu al 2 dagen kunstvoeding erbij in de avond. Wat ik eigenlijk niet wil want ik wil graag volledig bv geven maar ik wil natuurlijk wel dat hij genoeg drinkt. 

  Ik vraag me af, is het normaal dat het zo lang duurt dat baby’s ziek/verkouden zijn? En wat doe je als je zelf ziek bent? Zal ik hem wel weg brengen naar kdv of niet? Ben ook bang dat hij weer een ander virus oppikt.. 

  pff ik weet het even niet meer.. 

  #10141964 Quote

  Hoi,

  wat ontzettend naar, maar ook herkenbaar. Mijn zoontje is 1 en gaat ook sinds 4 maanden oud naar de opvang. Sindsdien is hij heel vaak verkouden, echt op en af verkouden. Weliswaar niet met koorts, maar hij hoest heel veel en zit vaak verstopt. Ik vrees dat dit erbij hoort, ze moeten weerstand opbouwen. Als hij echt ziek is geef ik snachts een zetpil. Als hij veel hoest leg ik een kussen onder zn matras. En geef ik druppels en smeer ik zn borst en ruggetje in…


  gebruiker111771
  Bijdrager
  #10141977 Quote

  Wat mij altijd helpt bij het geven van borstvoeding terwijl ik zelf ziek ben is denken aan de extra antistoffen die ik op dat moment meegeef. Ik probeer er verder op te vertrouwen dat ik voldoende melk aanmaak. Te weinig borstvoeding heb je bijna nooit, ze komen alleen iets vaker als de porties te klein zijn. Daardoor maak jij weer meer aan. Zorg alleen dat je zelf voldoende drinkt of gebruik ors als dat lastig gaat. 

  Maar makkelijker gezegd dan gedaan. Bij mijn 1e was ik veel onzekerder dan bij mijn 2e.


  MomApril
  Bijdrager
  #10142019 Quote

  Hier ook een zieke baby, hoest zichzelf wakker en krijg zijn neusje ook niet meer vrij. Vanmorgen bij de huisarts geweest en die heeft neusspray voorgeschreven, mag ik drie keer per dag en maximaal een week gebruiken. Hij wilde zelfs antibiotica voorschrijven, omdat zijn oortjes een beetje rood zagen. Heb afgesproken dat ik het eerst met de neusspray ga aankijken, omdat ik zelf liever niet bij ieder klein dingetje antibiotica wil geven. Gek dat iedere huisarts anders omgaat met een zieke baby.

  en wat betreft de borstvoeding kan ik je helemaal begrijpen. Ik wilde ook geen kunstvoeding bijgeven, maar heb ook een periode gehad dat hij zo onrustig dronk aan de borst dat ik af en toe kleine beetjes bij gaf. Nu zit hij weer op volledige borstvoeding. Doe vooral wat voor jezelf goed voelt, maar vertrouw vooral op je eigen lichaam!! Komt het echt allemaal wel goed.


  Marma
  Bijdrager
  #10142389 Quote

  Dank jullie voor de reacties! 

  Antistoffen is een goede inderdaad, dat vertrouwen hebben is toch wel lastiger voor mij.. 

  @gebruiker10090630 wat voor druppels zijn dat? 

  Ik denk dat ik er inderdaad gewoon aan moet wennen dat dit het eerste jaar zo zal gaan met alle virusjes, maar pff valt me niet mee.. 

  #10142730 Quote

  Hoi, 

  Ik heb nu de eerste 3 een dagen gehad op het kdv. De 2e en 3e keer ziek. Hoesten, diaree, spugen, verkouden. En ikzelf nu ook. Zelfde symptomen als mn kleintje. (Terwijl ik nooit ziek ben) toch door kdv? 

  Bij de drogist heb je druppels voor de neus ipv spray. Vind die van mij prettiger. Wat ik als tip kreeg: hydrofiel luier in heet water met wat dampo. Die ophangen over de kachel, zo stoomt je kleintje langer/meer. Werkt hier goed! 

  Lees ook: Alles over doorslapen
  #10142731 Quote

  Hoi, 

  Ik heb nu de eerste 3 een dagen gehad op het kdv. De 2e en 3e keer ziek. Hoesten, diaree, spugen, verkouden. En ikzelf nu ook. Zelfde symptomen als mn kleintje. (Terwijl ik nooit ziek ben) toch door kdv? 

  Bij de drogist heb je druppels voor de neus ipv spray. Vind die van mij prettiger. Wat ik als tip kreeg: hydrofiel luier in heet water met wat dampo. Die ophangen over de kachel, zo stoomt je kleintje langer/meer. Werkt hier goed! 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct