Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

‘Blij’ als baby op bed ligt. Slecht gevoel?

 • Auteur
  Berichten
 • #10342452

  Hi allemaal,

  Ik heb een beetje een gekke vraag. Ik ben 9 maanden geleden voor het eerst moeder geworden van een prachtig mooi lief gezond meisje. Ze is enorm druk, kletst ons de oren van de kop, en wil continue bezig zijn/bezig gehouden worden. Harstikke leuk natuurlijk en heel gezellig. Soms heeft ze -net als iedere andere baby- van die dagen dat ze de hele dag aan het huilen/mopperen/mekkeren is. Soms denk ik dan als ze in bed ligt/naar bed moet/aan het begin van de dag: pff ben blij als ze vanavond weer in bedje ligt en deze dag voorbij is. Ik voel me enorm schuldig om deze gedachtes/gevoelens. Ben enorm perfectionisch en wil altijd alles goed doen en het allerbeste voor ons meisje. Ben ook een moeder met austisme, waardoor het me nóg iets meer energie kost allemaal. Nu is mijn vraag: Herkennen meer moeders zich in deze (negatieve?) gedachtes/gevoelens? Is het ‘slecht’ om dit zo nu en dan is te voelen? Ik geniet 9/10 keer enorm van haar en hou zó veel van haar. Dus daar ligt het niet aan. Ik hoor graag van jullie! Bedankt alvast 😗 

  #10342453 Quote

  Mijn dochter word over 2 weken 1 jaar en ook ik kan soms enorm uitkijken naar 19.00uur haha. Niks verkeerds aan. 

  Vriendin heeft een dochter van 4 en die zegt dat ze dit enorm herkent en riep laatst al een keer om 10uur in de ochtend; pffff is het al bedtijd?! 

  Soms heb je van die dagen en joh, niks mis mee lijkt mee. Zegt niets over de liefde voor je kind!! 

  #10342455 Quote

  Dat is heel normaal hoor 🙂


  gebruiker111771
  Bijdrager
  #10342456 Quote

  Ik denk dat dagelijks, haha. Een beetje rust in de tent is altijd fijn. 

  #10342458 Quote

  Volgens mij heel normaal ;). Mijn moeder zei dat ze dat ook met ons had altijd haha. Dus het hoort erbij!

  #10342459 Quote

  Heel normaal! Mijn man en ik geven elkaar soms om half 8 zelfs een high five 😂 Eindelijk rust! 

  Lees ook: Alles over doorslapen

  Roze Wolkje
  Bijdrager
  #10342462 Quote

  Jahoor dat heb ik ook regelmatig. Vooral als ze een slechtere dag heeft of aan het eind van de middag vervelend wordt. Ik vind het dan heerlijk dat ze in bed ligt en ik ff tijd voor mezelf heb. En de volgende ochtend ben ik ook weer blij als ze eruit komt en de oren van m’n hoofd kletst. Dus is een heel normaal gevoel en niks slechts aan. 

  #10342463 Quote

  hahaha ja super herkenbaar

  of als ze smiddags op bed liggen hehe even rust.. om na een uur weer te denken wanneer worden ze wakker ik wil er op uit🤪


  Sylvestertje
  Bijdrager
  #10342464 Quote

  Lekker toch als de kleine op bed ligt, even tijd voor jezelf en/of voor je partner. Je bent niet alleen maar mamma! Ook jouw behoeftes doen er toe. De volgende dag sta je net zo hard weer voor haar klaar :). 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct